ZLOČINAC HARADINAJ: Vozio Srbe na klanje, potom prodavali organe u Turskoj

Na Kosovu se ništa što je u vezi s drogom, prostitucijom, švercom cigareta i oružja nije moglo uraditi bez klanova iz Peći i Prizrena. Iz svedočenja Albanaca, koja se nalaze u prepisci vođenoj 2003. godine između nekoliko zvaničnika Međunarodnog suda u Hagu, može se zaključiti da su najpoznatija braća s Kosova i njihovi najbliži saradnici znali šta se dešava na toj teritoriji.

Daut Haradinaj i Naim Maljoku su bili glavni za Peć, Đakovicu i jug do Junika. Maljoku je bio veoma moćan i skoro ravnopravan partner Ramušu Haradinaju. U Prizrenu, Suvoj Reci, Orahovcu, Uroševcu i delu opštine Mališevo bila je druga grupa. Autonomna, ali pod uticajem braće Haradinaj. Oblasni lideri bili su Islam Kastrati, Šićiri Đeljaj i Džavid Eljšani.Spomenuti Daut Haradinaj je bio glavni za baze OVK u oblasti Tropoje od 1998. godine. Braća su tražila od lokalnih komandanata OVK da se uzdrže od dalje osvete. S druge strane, organizovali su kidnapovanja preostalih Srba u oblastima pod svojom kontrolom i njihovu deportaciju u severnu Albaniju. Nastavili su sa egzekucijama kao odmazdom. Imali su odlične kontakte u Turskoj i nekim drugim zemljama, gde su prodavali organe i to im je donosilo ogromne količine novca.

Ostavi komentar

Prokomentariši vest koju si pročitao. Budite pažljivi i poštujte pravila privatnosti sajta Politika Ekspres Srbija.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top