SRPSKI ŠARM U NBA KARAVANU: Divac delio prostitutke sa saigračima, Darko Miličić svaki dan pravio ludilo u svojoj gajbi

Slava, moć i poštovanje. To sve prati NBA igrače i njihove karijere. Ne samo oni najpoularniji, već i epizodisti mogu izazvati pažnju starleta i devojaka koje vole da se hvale kako su bile bar jedno veče sa poznatom zvezdom. Normalno, o ovome se ćuti i to je nepisano pravilo u NBA svetu. Svi imaju ozbiljne porodice koje kući čekaju da se vrate muževi i očevi sa svoje turneje. Naravno, dešavalo se i da pojedinci iskoriste samo prisustvo NBA zvezda, pa se predstavljaju kao "oni koji nikada ne igraju", pa tako uspeju da "odvoje" koji dobar primerak mlade piletine. 

Gde se tu svuda nalaze košarkaši iz Srbije? Malo je poznato da je prvi NBA košarkaš sa ovih prostora bio Radisav Ćurčić, a zatim za njim su put mlađim naraštajima utabali Žarko Paspalj, Vlade Divac, Predrag Danilović, Miloš Babić, Aleksandar Đorđević, Predrag Stojaković itd. Svi oni su izazivali pažnju ovakvih deojaka. Ostaje pitanje kako su se oni snalazili u okruženju momaka crne puti. Bilo je i pojedinih interesantnih priča.

Sigurno najveći skandal majstor predstavlja Darko Miličić. Drugi pik na draftu, najveće ostvarenje evropske košarke, ali bez onog dela sudbine koji ti predodredi uspeh i karijeru. Umesto toga, potpao je pod uticaj novca i brzog života. Sve je manje trenirao, a više provodio vremena po klubovima i diskotekama. Čak je i njegova kuća bila jedna vrsta kluba gde je stalno bilo mnogo gostiju. Darko ih je primao sve kod sebe i veoma dobro se provodio. Međutim, zapostavio je košarku, menjao je klubove i nije dobijao minutažu. Posle svega, nije bilo povratka i Darko Miličić veoma mlad prestaje da se bavi košarkom.

"Ja sam kao klinac mislio da sam Bogom dan, niko nije Bogom dan, Bog ti podari talenat, ti taj talenat treba da iskoristiš u pravom smislu te reči. Terao sam inat. Možda i ta mladost ima veze s tim. Opcija tada je bila odlazak u NBA ili opstanak u Srbiji, jer „Hemofarm“ je znao da, ukoliko odem u NBA, dobiće dosta veće obeštećenje nego da sam otišao u neki evropski klub. A tamo, kao pušten s lanca. Razumeš, ovde sirotinja i beda, a tamo novac", u jednoj svojoj ispovesti je definisao stanje mladih igrača u NBA.

Postoji jedna anegdota sa svetskog prvenstva u Indijapolisu gde su za stolom sedeli naši košarkaši na čelu sa Vladom Divcem i Predragom Danilovićem. U tom momentu dolaze dve bomba ribe, male, starletice i Divac se hvata za glavu. "Ajmo momci, ko želi ove dve da primi kod sebe, ne mogu više. Celu noć su kod mene. Nemam snage", ponudio je Divac svojim kolegama pravi mali poklon paket. 

Mnogi kažu da Sale Đorđević nije uspeo u NBA zato što je bio veran svojoj ženi.

Dok Rastko Cvetković, koga mlađi naraštaji verovatno ni ne pamte. Postoji priča kako je bio čest gost orgija koje su pratile NBA igrače i koje su često organizovane u hotelima gde su igrali gostujuće susrete. Rastko je bio omiljen na tim žurkama, a mnogi saigrači su spominjali veličinu njegovog ponosa. Ko bi rekao da je Rastko Cvetković takav mačor.

Vredi li u ovoj priči spominjati po/no ol stara, Marka Jarića? O njemu postoje pojedine mega anegdote za koje jednostavno ne možete poverovati da su istinite.

Uglavnom, NBA sistem života prijao je većini naših košarkaša koji su lako upali u celu priču i ispoštovali zgodne mlade devojke koje su se nalazile u njihovom okruženju. Sistem nije mogao da prevari. Razrađen je dugo godina unazad, još od Medžika Džonsona. Doduše, njega je možda sistem i prevario , jer se osnovano sumnja da mu je jedna prostituka prenela virus side.  

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top