ABRAMOVIČU, SVAKA TI ČAST: Znate li zašto je otplatio kockarski dug star 150 godina?!

Poznavaocima lika i dela Fjodora Mihailoviča Dostojevskog je poznato da je bio strastven kockar, o čemu uostalom svedoči i njegov roman istog imena.

Jedan deo života, Dostojevski je živeo i stvarao u Nemačkoj, u gradu Visbadenu, a odlazak u kockarnicu bio je njegov svakodnevni ritual.U toj kockarnici kružila je priča da je Dostojevski ostao dužan današnjih 240.000 evra.Sve do 2013. godine, tamo je stajala tabla: "U ovoj kockarnici, F.M. Dostojevski, ostao je dužan toliko i toliko..."Međutim, pomenutom kazinu javio se vlasnik Čelsija Roman Abramovič.

On je galantno "regulisao" ceo dug a svoj postupak je objasnio sledećim rečima: "Dostojevski nikome ništa nije dužan. Skidajte tu sramnu tablu."

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji