Darko Nikolic iz sela Botunje ima 35 godina i nenormalnu snagu za sve, on je svetsko cudo od malena, svi ga znaju kao decaka koji je lomio sve pred njim, par puta je krivio metal, gvozdje itd..

Kada smo ga pitali odakle mu tolika snaga reko je to je dar od boga kako on kaze. '' Ceo zivot sam u treningu, ustajem svako jutro u 6, hranim se zdravo, ne pijem, ne pusim, volim zdrav i sportski zivot u slobodno vreme igram rekreativno basket sa drugarima.

Prosle godine Darko se ozenio, i sada ceka dete, takodje nam je reko da ce njegovo dete ici istim stopama kao i on,nikako nece dozvoliti da ide putem alkohola i droge..

e-max.it: your social media marketing partner

Nikola Stanojević (20) iz sela Lugavčina kod Smedereva obesio se lancima o orah posle raskida dugogodišnje veze s devojkom S. M. (20). 

Kako saznajemo, Nikola je, navodno, našao poruke drugog mladića u njenom telefonu, popio je mnogo lekova za smirenje i izvršio samoubistvo.

Komšije kažu da su telo nesrećnog mladića našli u petak oko 17 časova na drvetu u blizini kuće porodice Stanojević.- Našli su ga obešenog lancima visoko na drvetu, jedva su ga skinuli. Jedna ruka mu je bila toliko blizu vrata da naslućujemo da je možda u jednom trenutku i hteo da se oslobodi, ali je bilo kasno - kaže komšija koji nije želeo da mu objavljujemo ime.

Nesrećni Stanojević je, prema rečima njegovih najbližih, završio srednju trgovačku školu i bio je bez posla.

- Ne znam šta mu je bilo. Ništa nije slutilo na tragediju. Imao je telefon kod sebe u džepu, a njega je uzela policija. U telefonu su poruke koje bi nam možda pomogle da shvatimo zašto je to uradio - priča uplakana Stojanovićeva baba Verica.

Meštani kažu da je Nikola sa S. M. bio u vezi od osnovne škole i da su nekoliko puta raskidali i mirili se.

- Svi smo u šoku, mada to njemu nije bio prvi put da digne ruku na sebe. Nedavno je popio veliku količinu lekova, ali mu je devojka tad spasla život. U četvrtak je raskinuo s njom jer je, navodno, našao poruke drugog mladića u njenom telefonu. Popio je mnogo lekova za smirenje i nikome nije jasno kako je uspeo da se pod tolikom dozom popne na vrh oraha i ubije se - kaže mladić čiji je brat sa Stojanovićem išao u školu. Prema njegovim rečima, Nikola je bio dobar dečko i trenirao je fudbal.

Jedna od devojaka iz susednog sela Osipaonica kaže da je S. M. izuzetno dobra devojka, da studira u Beogradu i da ju je sve ovo mnogo potreslo.

- Išla je te večeri kod Stojanovića u kuću da izjavi saučešće, ali ju je baba oterala, optužujući je da je ona ubila njenog unuka. Devojka se potom onesvestila. Nisu joj dali da ode ni na sahranu. Nije ga ona popela na orah i obesila ga - rekla nam je meštanka.

 

Nedavno se u Lugavčini dogodilo još jedno samoubistvo.- Čovek je sedeo sa sestrom i drugaricom i pili su kafu. U jednom trenutku je otišao do toaleta. Kako se nije vratio posle 15 minuta, njegova sestra je pokucala na vrata, ali je on rekao da nije završio. Ne sluteći šta se dešava, ona je nešto kasnije ponovo otišla i našla ga obešenog o kabl od tuša - pričaju meštani.

e-max.it: your social media marketing partner

Kako kazuje priča, taj mladić se jedne večeri vraćao kući kada je ugledao zgodnu djevojku kako stopira. Zaustavio je automobil i ponudio joj vožnju do grada prema kojem se uputio, na šta je djevojka pristala. Ugodno su pričali, smijali se te vrlo brzo stigli do odredišta, gdje je djevojka napustila vozilo.

Uskoro je mladić shvatio kako je djevojci ostao šal u automobilu. Sjetio se iz njihovog razgovora otkud je ona, pa joj ga je idućeg dana odlučio vratit. U obližnjem selu je obišao nekoliko kuća, ali prije nego što je odlučio odustati, vrata zadnje kuće otvorili su mu stariji čovjek i žena, a on je pomislio kako su to roditelji od autostoperke.

Čovjek je uzeo šal te se zahvalio, a njegova supruga je odlučila mladiću objasniti da šal zaista pripada njihovoj kćerki, ali je ona mrtva već 10 godina. Poginula je upravo na tom mjestu gdje ju je mladić pokupio, a oni svake godine u isto vrijeme otvore vrata osobama koje nose taj isti šal…

e-max.it: your social media marketing partner

Starlete iz rijalitija „Parovi“ odavno ne biraju sredstva da namaknu rejting i dignu sebi cenu, ali je situacija u vili preksinoć potpuno izmakla kontroli - u seks-skandal uplele su i potpredsednika Vlade i šefa diplomatije Ivicu Dačića!

Naime, bivša „modelsica“ Ružica Veljković, iznervirana zbog sumnje da ju je dečko Filip Ðukić prevario s manekenkom Natašom Šavijom, s kojom se zadržao u ostavi, oplela je po svojoj suparnici.- Sad ću da je upropastim! Kurva mala, je.. se sa Dačićem za 300 evra! Meni je našla da priča ovde. Drolja! Znam sve političare sa kojima se j... za pare i s kojima je u šemi - siktala je mrtva pijana i uplakana Veljkovićeva.

A ceo skandal i teške reči pale su zbog ljubomore bivše „modelsice“.

- Bili smo u dvorištu, a Nataša je otišla u ostavu sa Filipom i tamo su se ljubili. Kada su se vratili, usta su im bila razmazana njenim karminom. To je to. Sa mnom spava, a nju ljubi. Mnogo se loše osećam - požalila se Ružica Maci Diskreciji.S druge strane, manekenka Nataša Šavija, šokirana zbog izjave pijane Ružice Veljković, pokušala je da spusti loptu. Zanimljivo je i da se o tom skandalu požalila baš Aleksandru Požgaju, bivšem funkcioneru SPS koji je nekada sarađivao sa  Dačićem. 

- Ne mogu da verujem kakva je ku... Zar ne zna da neke ljude ne sme da pominje ovde? Bolesnica jedna! Ovde se osilila. Može da pominje fudbalere, glumce, manekene, ali političare ne sme! Napila se i to priča - rekla je Požgaju, koji je i sam priznao da se preznojio kada je čuo čije ime je Ružica izgovorila.

Potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić poručio je za Kurir da mu je ispod nivoa da komentariše takve gadosti. On je poručio da će zbog ovih bljuvotina pokrenuti tužbu protiv onih koji mu spominju ime u tom kontekstu.

- Ispod svakog nivoa je da komentarišem pojavljivanje mog imena u toj emisiji u tom kontekstu. Pošto me često pominju u toj emisiji, ne znam čime izazvano, ne ostaje mi ništa drugo nego da tužim pomenute osobe, s kojima nemam nikakve veze - rekao je Dačić.

Veljkovićeva je u živom programu iskoristila priliku da se izvini Dačiću jer joj je on navodno prvi pao na pamet tokom svađe sa Šavijom.- Htela bih da se izvinim Ivici Dačiću zato što sam sinoć rekla da je bio s Natašom. Rekla sam to u besu, prvi mi je pao na pamet. Jednostavno, sad osećam krivicu zbog toga i stvarno mi je jako žao, i stvarno bih volela da prihvati izvinjenje - rekla je Veljkovićeva.

 Sociolog Ratko Božović šokiran je sadržajem rijaliti programa.- Ku-ku, šta oni pričaju. Reč je o graničnim ličnostima, koji su za debelo preispitivanje. Tu se može očekivati sve ono što bi moglo da proizvede njihovu pobedu. Od njih ne možete očekivati meru, niti ukus. To što pričaju ne treba shvatiti ozbiljno. Tu se ne biraju ni reči, ni sredstva, tu nije važna istina, nego namera da se neko degradira - kaže Božović i dodaje:- Oni izgovaraju ono što nije spreman da kaže nijedan pristojan čovek. Ne branim ja Dačića, možda je to živa istina, ali samo znam da su ljudi u tom rijalitiju spremni na sve. Oni na taj način sluđuju auditorijum.

e-max.it: your social media marketing partner

Kako vaspitavamo decu? Da li je nasilje i depresija obuzela ceo Balkan? Na ovom snimku možete videti kako jedan otac vaspitava svog sina. Muškarčine!

Dakle, na snimku se vide klinci koji se raspravljaju na ulici, verovatno po povratku iz škole. Snimak prelazi na oca jednog od mališana koji nagovara svog sina da udari ovog drugog, dok taj drugi ne sme da uzvrati jer se boji njegovog oca. 

Surov snimak potiče iz Novog Sada, za koji mnogi kažu kako je u poslednje vreme postao  grad kriminala. 

Ako se ovako vaspitavaju deca, onda je to užasno otkriće.

Ako je ovo samo pojedinac koji treba da se nađe u zatvoru, iza rešetaka, onda ima nade za naše društvo. 

e-max.it: your social media marketing partner

Prava drama dešava se ovih dana Veri Radaković (72) iz sela Stojnik podno Kosmaja koju, ako je verovati njenim rečima, od početka godine skoro svake noći telefonom zove suprug koji je preminuo krajem decembra.

Vera je ispričala da je njen muž Živko umro 26. decembra posle duže bolesti a ona ga je kako dolikuje ispratila na onaj svet i ožalila. Ipak, samo desetak dana posle sahrane Veru je usred noći probudio mobilni telefon a sa duge strane začuo se glas njenog pokojnog supruga.

"Nikada neću zaboraviti tu noć kada mi je mobilni zazvonio a inače ni noću ga ne gasim jer fiksni telefon u kući nemam. Prvo sam mislila da je neko pogrešio broj jer nema ko da me zove tako kasno a onda kada sam već htela da prekinem vezu začula sam glas mog Živka kako tiho govori: "Veraaaaa". Vrisnula sam i tako snažno bacila mobilni da se raspao pri udaru o pod", priseća se Vera trenutaka jeze i užasa.

Prema njenim rečima da sve bude još jezovitije, sa mužem je sahranila i njegov mobilni koji mu je na dan sahrane stavila u džep odela. Pokušavala je da proveri i broj sa kojeg je poziv stigao i umalo se nije onesvestila kada je saznala da je u pitanju broj upravo njenog Živka.

"Rođaci me ubeđuju da je neko možda otvorio grob i ukrao telefon pa me sada maltretira i tera da poludim, znam da se svašta na ovom svetu dešava ali ono što me najviše uznemirava jeste činjenica da je glas koji sam čula glas mog Živka koji sam slušala svaki dan skoro 40 godina i tu ne mogu da pogrešim. U poslednje vreme pozivi su se ponovili, ili ćuti ili samo izgovori moje ime. Ne znam više šta da radim, počela sam da isključujem telefon ali kada ga ujutro uključim vidim propušten poziv sa Živkovog broja. Tražiću da se grob otvori, kažu da se to stručno zove eshumacija, pa ako sudija to dozvoli da vidim da li je telefon u sanduku ili nije i da konačno se uverim da li me to moj muž sa onog sveta zove ili se neki dušman na takav način igra sa mnom", kaže Vera.

e-max.it: your social media marketing partner

Svaka "udavača" ima želju da joj devojačko veče bude originalno. Ove devojke su omogućile svojoj drugarici da ima najlepše i najčudnije devojačko veče. Ovo devojačko veče će pamtiti i svi prisutni gosti prestoničkog kluba. 

"Udajem se ali  nije ništa ozbiljno", pisalo je na majici koju je ponela buduća mlada, a i ostale drugarice su imale zanimljive natpise. Svaka prisutna drugarica je imala majicu sa svojom porukom. Ljudima je to bilo zanimljivo, svi su se smejali i dobacivali sa strane.

Zaista uspešno devojačko veče koje će se dugo prepričavati. 

e-max.it: your social media marketing partner

Nasilje nad ženama ne zna za granice. Ovaj put u punom kafiću u Subotici je oštro zlostavljana i surova prebijena devojka od strane svog dečka, naoćigled celog kafića.

Ceo događaj se odvijao u kasnim večernjim satima, dok je poseta kafića bila na zavidnom nivou, a među gostima je bio veliki broj muškaraca. Mladi par se prvo svađao, da bi zatim on ustao i naredio devojci da krene negde za njim. Ona to nije prihvatila i ostala je nemo da sedi za stolom.

Po povratku, krenula je žučna rasprava koja je kuliminirala udarcima i hvatanjem za kosu. Tek tada, kada je đavo odneo šalu, gosti kafića su ustali i pobunili se protiv ponašanja ovog huligana. 

Pogledajte uostalom kako je sve to izgledalo i kako se završilo. 

e-max.it: your social media marketing partner

Građani javljaju da je na gradilištu Beograda na vodi izbio požar gde su intervenisali vatrogasci sa nekoliko svojih ekipa. Požar je izbio negde oko 22:30 i ne zna se još uvek uzrok. 

Puztem Twittera, građani takođe javljaju da je plamen zahvatio jednu zgradu u izgradnji. 

Navedeni tvit govori da se pojavila i policija.

Po poslednjim informacijama, zapalilo se nekoliko kontejnera i vatrogasci kontrolišu situaciju

e-max.it: your social media marketing partner

Kako se boriti protiv nezaposlenosti stručnih kadrova? Jednostavno, otvoriti nova radna mesta. Tom parolom se vodi i grad Beograd, pa će ove godine građani dobiti čak 1400 novih komunalnih policajaca. Posao u plavoj uniformi jedan je od najtraženijih na beogradskom tržištu rada! Pre četiri godine za 100 mesta prijavilo se čak 1.200 kandidata.

Ukoliko i ove godine bude odnos 12:1, na vrata gradske uprave pokucaće armija od gotovo 16.000 devojaka i mladića. Interesantno, na prethodnom konkursu, pripadnice lepšeg pola bile su zainteresovanije za ovaj posao od muškaraca.

U beogradskoj komunalnoj policiji još ne znaju kada će biti raspisan konkurs. Kako kažu, trenutno se radi na izmeni postojećeg zakona i čim promene verifikuje republički parlament, treba očekivati i konkurs, pišu „Novosti.rs”.

Kandidati koji zadovolje izuzetno oštre kriterijume dobijaju siguran posao, krivično-pravnu zaštitu i velika radna ovlašćenja. Komunalni red u prestonici trenutno kontroliše 1120 policajaca, što je nedovoljno, s obzirom na to da je odlukom Skupštine grada predviđeno da na 5.000 građana dođe po jedan komunalni policajac.

Koliko je ovo atraktivan poziv, u vremenima velike nezaposlenosti i nesigurnih plata, govori i činjenica da je velikom broju prijavljenih, jedan od aduta i fakultetska diploma, iako se traži najviše srednja stručna sprema, četvrtog stepena.

Da bi civilnu garderobu zamenili plavim uniformama, kandidati moraju da su punoletni državljani Republike Srbije. Na osnovu prethodnog konkursa, budući “plavci” moraju biti zdravstveno sposobni, sa završenom srednjom stručnom spremom i da nisu osuđivani za krivična dela. Kao poseban uslov navodi se da moraju da imaju psihofizičke sposobnosti, dokazane lekarskim uverenjem.

Mladići i devojke koji budu izabrani, upućuju se na tromesečno stručno osposobljavanje. Za ovu priliku iz gradskog budžeta izdvojeno je 589 miliona dinara. Priprema, upoznavanje sa pravilnicima i zakonima, obavljaće se najverovatnije na tri lokacije: u opciji su Centar za osnovnu policijsku obuku Sremska Kamenica, Nastavni centar MUP u Kuli ili Kriminalističko-policijska akademija u Zemunu.

Građani, budite spremni i nasmejani, stižu nam nove brigade komunalne policije

e-max.it: your social media marketing partner
Strana 1 od 3

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin.

Go to top