MILION DINARA ZA DŽEF MILSA: Grad Beograd izdvojio MILIONČE za nastup američkog DJ-a, a mogli su za te pare da renoviraju neki vrtić ili školu

Grad Beograd ima veoma dobru saradnju sa organizacijom festivala Lovefest. To je jedna odlična saradnja koja se ostvaruje kroz uzdizanje kulturnih dešavanja u prestonici Srbije, ali i unutrašnjosti. Direktno, festival Lovefest je pokrenut u Vrnjačkoj Banji, a organizator ovog hepeninga je Marko Vukomanović Geri, inače član Socijalističke partije Srbije i visoko pozicionirani funkcioner opštinskog odbora u Vrnjačkoj Banji. 

Kako je pokrenuta ideja za organizaciju jednog ovakvog festivala u Vrnjačkoj Banji: "Želja dva klinca da naprave nešto veliko u svom mestu. Shvatili smo da u Vrnjačkoj Banji mladi ljudi nemaju nikakav kulturni niti zabavni sadržaj, dok je sa druge strane kultura bila usko centralizovana u veće gradove. Heineken Lovefest je simbol naše borbe protiv toga i mislim da smo posle čitave decenije trajanja u tome i uspeli", izjavio je Marko Vukomanović, jedan od dvojice organizatora.

Šta se ipak krije iza jednog ovakvog festivala i odakle toliko ulaganja od strane države?

Prvo, moramo videti kako se vrh SPS zabavlja đuskajući na ovom festivalu, koji su posetili direktno iz Beograda.

U septembru mesecu, organizator Lovefest je imao jednu veliku neprijatnost, gde je pretučen i vređan ispred svoje zgrade. "Dvojica su me napala u nedelju ujutru ispred zgrade u kojoj stanujem. Ja zaista nemam nikakve neprijatelje i pošto su pokušali da mi otmu ranac koji sam nosio, verujem da je u pitanju bio pokušaj pljačke. Naravno, pokušao sam da se odbranim i uzvratio sam jednome od njih, međutim odmah me je s leđa drugi napao i počeo da me udara nekom šipkom", prepričava ovaj nemili događaj Vukomanović.

U beogradskim medijima se spominje priča kako je pretučen iz razloga što je morao naučiti da svakom da svoj deo kolača.

Naime, gradska uprava Beograda je ovom festivalu donirala MILION DINARA za organizaciju festivala u Areni, odnosno tim parama je direktno platila dolazak američkog DJ-a poznatog kao Džef Milis. 

Moramo istaći da je ovaj festival svoj procvat doživeo za vreme dok je gradonačelnik Vrnjačke Banje bio Rodoljub Džamić, advokat iz Vrnjačke Banje i predsednik opštine još iz vremena Slobodana Miloševića. 

Naravno, ovde veliku ulogu igra i Branko Ružić, koji je veoma blizak gradskom odboru Vrnjačka Banja. "Lovefest predstavlja uspešan primer doprinosa koji evrointegracije mogu imati u procesu razvoja omladine u Srbiji, što potvrđuju i sredstva dobijena iz fondova EU u cilju promocije društveno odgovornog ponašanja mladih u Srbiji", istakao je Ružić.

Upitali smo predsednika skupštine opštine grada Beograd, Nikolu Nikodijevića, zašto grad Beograd daje 1.000.000 dinara za američkog DJ-a koji gostuje u Štark Areni i zašto taj događaj nije sponzorisan iz privatnog sektora: "Nisam upućen u organizaciju Lovefest. Nisam ni znao da imaju festival u Areni, molim Vas da se prvo raspitamo", odgovorio je kratko.

Sekretar za kulturu grada Beograda je Ivona Jevtić, najpoznatija poštanska službenica u Srbiji. U domenu marketinga bila je angažovana u nekoliko firmi, a na mesto direktora Kulturnog centra Beograda došla je krajem oktobra 2014. godine sa mesta rukovodioca Odeljenja za trgovine i usluge JP „Pošte Srbije”. I ona nije bila dostupna za komentar informacije da grad Beograd daje MILION dinara privartnom festivalu za dovođenje američkog DJ-a.

Šta je preporučilo Džef Milsa da grad Beograd izdvoji milion dinara za njegov nastup? Proverićemo.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top