REŠIO DA NAPUSTI POKRET I PREUZME INICIJATIVU: Dosta mu je svega! SERGEJ TRIFUNOVIĆ se kandiduje za gradonačelnika!

Posle toliko odlazaka iz pokreta Saše Jankovića, ostalo je samo nekolicina od početnih osnivača ove političke struje koja je na prethodnim izborima uspela da osvoji 16 odsto glasova "publike". Imajući na umu da je pokret skoro pa "propo", dolazi do sve većeg naleta odlazaka iz njega. Više mu niko ne vidi budućnost i smatra se da bi u ovom trenutku, na izborima za lokalnu vlast, Saša Janković osvojio manje od pet odsto glasova.

Gledajući sve to, sa dosta angažovanog rada, Sergej Trifunović je rešio da uzme stvar u svoje ruke. Po gradu se u poslednje vreme spominje mogućnost da baš on bude jedan od kandidata za gradonaćelnika. Naime, razočaran u celu opoziciju i političku situaciju, znajući da ne postoji ni jedan kandidat koji se može suprostaviti vladavini Aleksandra Vučića, kandidovao bi se ispred nezavisne liste i ni jedna politićka opcija ne bi stajala iza njega.

U razgovoru sa prijateljima i pojedinim ekspertima iz sveta, smata da svojom popularnoću i harizmom može ubediti "bele listiće" da izađu na izbore i baš njemu uppute svoj glas. Jedna od negativnih strana može se okarakterisati to što Sergej važi za jednog od "Legijinih ljudi", zbog bliskog odnosa sa komadantom JSO. Po nekim procenama, kada bi sutra proglasio svoju kandidaturu javnom, Sergej Trifunović bi u startu mogao da računa na nekiih 14 odsto glasova građana prestonice. Najjaći bi bio sigurno na Dorćolu, Paliluli, Zvezdari i Starom gradu. Najslabije rezultate bi sigurno ostvario na obodu Beograda, u podavalskim naseljima, Kaluđerici, Borči itd. 

Dakle, ne može više sa strane da gleda tzv propadanje Srbije, uništavanje državne imovine i krađu novca građana iz državnog budžeta. Odlučio je da ne bude kao većina, ostavi svoje kofere i ne ode u inostranstvo. Odlućio se za korak koji može da promeni Srbiju. 

Javnost će sigurno biti iznenađena ulaskom u politiku poznatog domaćeg glumca, ali već je naširoko poznato Sergejevo angažovanje u borvi protiv aktuelne vlasti. Viđan je na svakom mitingu, a vrlo rado se odazivao mnogim pozivima opozicionih medija i televizija. 

Sergej Trifunović novi gradonačelnik Beograda? Kako vam to zvuči?

Sergej Trifunović je rođen 2. septembra 1972. godine u Mostaru u porodici glumca Tomislava Trifunovića i pravnice Slobodanke. Njegov mlađi brat je glumac Branislav Trifunović. Otac im se često selio, pa je Sergej živeo u Mostaru, Užicu, Kruševcu i Beogradu. Godine 1990, upisao se na beogradski Fakultet dramskih umetnosti, u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Zajedno sa njim su studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Nebojša Glogovac. Godine 2009. postao je asistent svom nekadašnjem profesoru (Vladimiru Jevtoviću), na katedri za glumu Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji