SRCE DA PREPUKNE: Dete (13) skočilo sa 30 metara visine zbog ocena!

 Marija Belčić (13), učenica sedmog razreda iz Negotina, ubila se juče skokom sa silosa zbog loših ocena u školi. 

Devojčica je preksinoć pobegla od kuće, a 13 sati kasnije njeno telo pronađeno je pored objekta visokog 30 metara, s kog je skočila.

Na mesto nesreće na periferiji Negotina ubrzo su došli njeni otac i majka.

- Ne mogu da pričam, sedim pored tela svoje ćerke i gledam je. Ne mogu da verujem da je skočila sa 30 metara visine. Nadali smo se da će se vratiti, pretražili smo ceo kraj, ali desilo se ono najgore. Ne znam zašto je to uradila, da mi je samo rekla, sve bih rešio - rekao je kroz suze Marijin otac Goran.

Oko tela nesrećne devojčice okupili su se brojni građani.

- Zašto si skočila, dušo naša, šta te je na to nateralo? - kukala je rođaka.

Ni drugi meštani nisu bili raspoloženi za razgovor.

- Postoje dve verzije priče zbog čega se devojčica odlučila na samoubistvo. Po jednoj, ubila se zbog svađe s dečkom. Prema drugoj, zabrinula se zbog loših ocena. Ovo je strašno. Ne možemo da poverujemo da se to dogodilo. Svi smo se nadali da će je pronaći negde i da je posredi dečji nestašluk - naveo je jedan od građana.

Roditelji devojčice žive u Mihajlovcu, a ona je privremeno sa sestrom živela kod babe i dede u Negotinu, gde je išla u sedmi razred Osnovne škole „Branko Radičević“. Ona je kuću napustila oko tri sata ujutru.

- Pretpostavlja se da je devojčica izašla kroz sobu starije sestre i prošla sporednim ulazom kroz dvorište. Oko 2.45 časova Marija je razmenila poruke s momkom Stefanom i od tada joj se gubi svaki trag. Kad su ujutru baba i deda primetili da je nema, počela je potraga, ali, nažalost, telo je pronađeno - kaže sagovornik iz istrage.

Marijin otac Goran kroz suze kaže da su se nadali da će se ona vratiti.

- Mariju nikada nismo tukli. Međutim, malo je popustila u školi, a kako se bliži kraj školske godine, uskratili smo joj korišćenje kompjutera i mobilnog telefona na nekoliko dana. Sada vidim da je telefon koji sam joj oduzeo ipak odnela sa sobom. Strepeli smo jer naša vaspitna mera sigurno nije bila povod za odlazak od kuće - priča očajni Goran.

On objašnjava da u poruci koju je poslala dečku nije spominjala odlazak.

- Reč je samo o poruci dečjih simpatija. Zvali smo je, ali se nije javljala, a potom je telefon isključen. Nije se javljala ni Stefanu. Svi smo u šoku jer ovo nije ličilo na nju. Nikada nije bila tako hirovita, niti odlazila od kuće a da mi ne znamo gde je. A onda su nam javili da je telo nađeno... - kaže sagovornik.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top