Južna Srbija

Južna Srbija (17)

Ali Abdula Ms al Maki iz Katara, potpisivanjem ugovora u ponedeljak, postao je većinski vlasnik četiri hotela u sastavu preduzeća “Evropa” iz Surdulice, koje je kupio na licitaciji za million evra, objavila je agencija Tanjug.

Time je okončana privatizacija hotela „Srbija“ u Surdulici, „Vilin Lug“ u Crnoj Travi, kao i „Jezero“ i „Promaja“, na obali Vlasinskog jezera.

Ali Albakir je, u ime investitora Al Makija, u izjavi Tanjugu rekao da ovo nije kraj ulaganja u Srbiju.

Ovime je i taj potez i predeo reke bukvalno privatizovan i zatvoren.

„Ovo je tek prvi projekat i vezan je za investiranje u hotele koje želimo da podignemo na nivo onih sa tri i četiri zvezdice u naredne tri ili četiri godine.

Nadamo se i hotelu od pet zvezdica u budućnosti. Hoteli su na jezeru, što je zdravo mesto, pogodno za razvoj turizma, dobro je i za sportiste iz Srbije i drugih zemalja„, rekao je Ali Albakir.

Na javnom nadmetanju je kupljeno 70 odsto akcija, a po Zakonu o privatizaciji, 30 odsto akcijskog kapitala biće besplatno podeljeno radnicima.

On je izrazio zadovoljstvo što je ovo prva investicija iz Katara koja dolazi u Srbiju i pozvao i druge svoje sunarodnike da „iskoriste prilike u Srbiji“.

„Kad smo došli, videli smo i prijateljski nastrojene građane. Nadamo se da će mnogo biznismena iz Katara slediti naš primer„, poručio je Albakir.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović je istakao važnost ove privatizacije za Srbiju.

„Vlasinsko jezero je važan resurs i ako se bude dešavalo ono što investitori planiraju tamo da rade, pokrenuće se zamajac i to će da privuče turiste„, rekao je Stevanović.

Inače, osim troje zaposlenih, svi radnici ovog preduzeća su uzeli socijalni program u visini od 200 evra po godini radnog staža

HUP „Evropa“ je jedno od poslednjih preduzeća u procesu privatizacije, a poslednje neuspešno javno nadmetanje za njegovu prodaju je bilo krajem 2015. godine.

e-max.it: your social media marketing partner

 Nezapamćena tragedija potresla je pre 18 meseci Raču Kragujevačku, jer su dva brata Stefan (14) i Nikola Petrović (13)  iz tog mesta tokom školskog izleta nestali pod vodom Srebrnog jezera.

Podsetimo, rođena braća Stefan (14) i Nikola Petrović (13) iz sela Trska kod Rače Kragujevačke utopili se u septembru 2016. godine u Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta, gde su bili na školskom izletu.

Pošto je im je saopštena strašna vest, roditelji braće odmah su se uputili na lice mesta, gde je policija već započela ronilačku potragu za braćom. Došavši na mesto nesreće, srca ni majke, ni oca nisu mogla da izdrže toliku bol - oboje su pali u nesvest na obali. Krici majke odzvanjali su pustom obalom.

 

Nesrećna braća bili su učenici Osnovne škole „Karađorđe“ u Rači, a kako Kurir nezvanično saznaje, oni su kao članovi Kluba malog sporta u ovoj školi za vikend igrali fudbalsku utakmicu s vršnjacima u Požarevcu.

- Na meč ih je vodio direktor škole, a nakon što su izgubili utakmicu, otišli su da posete Srebrno jezero, da se malo odmore i provedu. Tamo su iznajmili dve pedaline i na svakoj je bilo po petoro dece. Tokom vožnje mlađi dečak je skočio s pedaline u vodu i u trenutku počeo da se davi. Stariji je odmah skočio za njim, ali su posle nekoliko trenutaka obojica nestali pod vodom - kazao je za Kurir izvor iz istrage.

Prestravljena deca, koja su utapanje svojih školskih drugova uživo posmatrala s pedalina, počela su da vrište i dozivaju pomoć. Direktor škole odmah je pozvao policiju i Hitnu pomoć, koji su po dolasku alarmirali i ronioce.
- Zbog kiše i lošeg vremena vidljivost u vodi je nula procenata, zbog čega je malo verovatno da će ih brzo pronaći - dodao je naš izvor u trenutku kad su ronioci ulazili u jezero kako bi detaljno pretražili dno.

Tragedija je ubrzo okupila i veliki broj meštana i vikendaša, koji su sa nevericom posmatrali dramu koja se odvijala.
- Sedeo sam u blizini obale i iznenada čuo vrisku dece. Seo sam na svoju pedalinu i doplivao do njih. Od prestravljenosti i neprekidne vriske jedva sam uspeo da shvatim šta se zapravo dogodilo - kazao je meštanin Marko R.

On napominje da nije video da su deca koju je zatekao na pedalini nosila sigurnosne prsluke.

Meštane Rače Kragujevačke šokirala je tragična vest da su braća Nikola i Stefan tokom školskog izleta nestali u dubinama Srebrnog jezera.
- Ovo je nezapamćena tragedija. Jadni njihovi roditelji i sestra, koja je sa Stefanom bila bliznakinja. Kako će to preživeti - pitali su se juče meštani Rače.

- Na meč ih je vodio direktor Osnovne škole „Karađorđe“. Koliko znam, posle utakmice su otišli da posete Srebrno
jezero, da se malo provedu i eto... Direktor je i prijavio policiji šta se desilo. Uh, nezapamćena tragedija, užas! Dečaci imaju i rođenu sestru, koja je bliznakinja sa jednim od njih dvojice. Šta da vam kažem, jadni njihovi roditelji, izjavio je za Kurir jedan žitelj Rače, koji je insistirao da ostane anoniman.

 

Policija je pre više od dva sata završila uviđaj, a tela dečaka još nisu pronađena.

 

Policija je posle utapanja braće Stefana i Nikole P. odvela direktora škole i fudbalskog trenera na informativni razgovor, dok se preostali dečaci sa vozačem autobusa nalaze u kafiću na obali.

 

e-max.it: your social media marketing partner

Dvanaestogodišnji dečak iz Kraljeva je pobegao od kuće i ceo vikend proveo sa prostitutkama i prijateljima, a do novca je dolazio tako što je pljačkao radnje i prolaznike.

Naime, dečak ukradeni novac nije koristio kako bi sebi kupovao igračke poput svojih vršnjaka, već je sve ukradene pare potrošio na prostitutke.

"Seo sam u autobus i otišao u Kragujevac, želeo sam samo da se malo zabavim sa devojkama. Za to mi je bio potreban novac, pa sam ušao u market i dok je prodavac razgovarao sa klijentom, uzeo sam pare i pobegao. Nisu me uhvatili", rekao je Manuel.

Misleći da mu 1.000 evra, koliko je imao, nije dovoljno, Manuel je počeo da džepari prolaznike.

"Kada sam nabavio novac, vratio sam se u Kraljevo taksijem. Tamo sam pozvao prijatelje i rekao im da imam novac i da možem da se zabavimo. Zvali smo prostituke i otišli svi zajedno u hotel kod Vrnjačke banje", pohvalio se maloletnik.

Nakon toga vesela družina nastavila je svoju zabavu u hotelu, gde su proveli dva dana.

Prema njegovim rečima, na zabavni program za sebe i svoje prijatelje potrošio je oko 5.000 evra. Zabavi je došao kraj kada je njegov brat obavestio policiju. Maloletni dečak je smešten u dom za maloletnike.

e-max.it: your social media marketing partner

"Sad ćeš da vidiš kako mi peremo", rekli batinaši Milanu Milkoviću (29) dok su ga usred pijace šutirali čizmama i gazili po šakama

Milana Milkovića (29) iz Aleksinca, vlasnika perionice automobila, policajci Dejan Đorđević i Vladimir Ninković brutalno su pretukli jer Đorđeviću više nije hteo besplatno da pere kola! Njih dvojica su Milkovića u petak oko podneva izvukli iz automobila i unakazili ga od batina na gradskoj pijaci, naočigled gomile ljudi. Nakon toga su nesrećnog mladića priveli u stanicu i napisali mu kaznu od 3.000 dinara jer kod sebe, navodno, nije imao vozačku dozvolu.

- Kazna je samo pokriće za torturu koju sam doživeo od dvojice policajaca. Povod za sve je što Đorđeviću više nisam hteo da perem kola gratis. U više navrata je dovozio u moju perionicu službeni i privatni automobil, koje sam neko vreme besplatno prao. Kad sam se drznuo da odbijem, rekao mi je da ću „videti kako on pere i službeno i privatno“ - priča Milković.

Pretnje su se ubrzo ostvarile, pa je Đorđević s kolegom Milkovića u petak oko podneva zaskočio na gradskoj pijaci.
- S Đorđevićem, koga zovu Đole, bio je policajac koga ne poznajem. Uzviknuli su: „Policija, policija, hapšenje!“, a onda me divljački izvukli iz kola. Stavili su mi lisice i oborili na zemlju, a onda počeli da me šutiraju čizmama i gaze po šakama - priča nesrećni mladić

Milković kaže da ih je molio da prestanu.
- Podizali su me sa zemlje i bacali nazad. Nisu se obazirali ni na glasno negodovanje više desetina ljudi koji su sve to gledali. U jednom trenutku su me uvukli u službena kola. Đole mi je rekao: „Da vidiš sad kako mi peremo“ i nastavio da me tuče - jada se pretučeni Milković. On tvrdi da je tortura nastavljena i u policijskoj stanici, odakle je pušten posle jednog sata s prijavom da plati kaznu.

- Čitavog dana sam bio u bolnici. Imam izveštaje, dali su mi lekove i injekciju jer sam počeo da mokrim krv zbog udaranja po bubrezima - kaže Milković dok pokazuje natekle šake, modrice ispod očiju, po ramenima i glavi.Milan navodi da je slučaj prijavio Policijskoj upravi u Nišu i veruje da će starešine reagovati na vandalski čin razuzdanih policajaca. U međuvremenu će, kako najavljuje, angažovati advokata i tužiti napadače.

"Milan mi se žalio da mu Đole preti, pa sam mu savetovao da to prijavi. Znam da je išao u aleksinačku policiju i prijavio, ali to očigledno nisu ozbiljno shvatili. Kažu da nije imao vozačku i dokumenta. Sve je to bilo u kolima, iznad glave vozača, ali ruke su mu vezali lisicama pa nije mogao da pokaže. Ma šta da je učinio, ovo je strašno, ni ubice ne tuku ovako",  kaže Milanov stariji brat Ivan, inače profesor u Kostolcu.

e-max.it: your social media marketing partner

Jovana Pavlović (15) iz Kuzmina, koja je nestala iz roditeljske kuće 4. novembra 2013. godine i za koju se nije znalo ni gde je, ni da li je živa, nađena je u noći između petka i subote kod devetnaestogodišnjeg momka.

- Našli smo Jovanu, hoće da se uda gospođica... Taj njen dečko je sklonio Jovanu na treću lokaciju, a ona nije htela nikome da se javi. To nije bilo korektno s njihove strane, ali šta sada da radim - kaže Jovanin otac Goran Pavlović.

On kaže da pet dana i četiri noći on, supruga i tri Jovanine sestre oka nisu sklopili!

- Čim smo saznali da je Jovana kod tog momka, otišli smo tamo, ali ona neće ni da čuje da se vrati kući! Stalno ponavlja: „Tata, ja sam se udala. Nemoj da me vodiš sa sobom. Ja njega volim, ovo je moja sreća“ - priča pomalo posramljeno Goran.

Pavlović dodaje da je sve otišlo predaleko jer, kako je rekao, retko koji roditelj doživi da ode u javnost i da strahuje za život ćerke, a da na kraju sazna da ona želi da se uda bez znanja oca i majke!

- Strahovali smo i pomišljali na najgore, plašili smo se da je neko oteo Jovanu i da je više nikad nećemo videti živu! Kad sam čuo da je s tim momkom, ne u selu u kojem dečko živi već u nekom drugom, prvo sam pomislio: „Hvala bogu da je živa“. Ne slažem se s tom njenom udajom, ali ne znam šta da radim kako bih je vratio kući kad ona moli da je ostavim! U svakom slučaju, srećan sam što je živa i zahvalan svima koji su mi se javili kako bi mi pomogli da je nađemo - rekao je Goran.

Znam da kao roditelj imam pravo da tražim da se vrati kući, pošto je maloletna, ali ona neće ni da čuje za tako nešto! Uporno ponavlja da voli tog dečka, da je zato i otišla od kuće i da nije smela da se javi kako je ne bih vratio - rekao je Zoran.

e-max.it: your social media marketing partner

Porodica i prijatelji oprostili se od Jovane Ljubić (27) i njene šestomesečne ćerke Dunje, koje je usmrtio pijani vozač kombija

Šestomesečna Dunja i njena majka Jovana Ljubić (27), koje su tragično stradale na auto-putu kod Aleksinca u subotu uveče, kada je pijani vozač kombija udario u njihov automobil, sahranjene su juče na Stržavačkom groblju kod Prokuplja.

Povorka, u mučnoj tišini, strašnijoj od bilo kog jauka, dopratila je stradale do groba. U njoj je, poput senke, hodao i Dragiša Ljubić ( 27), Jovanin suprug i Dunjin otac, koji je, iako povređen, izašao iz bolnice da se oprosti s njima.

- Od juče ga drže pod injekcijama, ne smeju da ga puste ni minut. Rekao mi je da ne može ni da opiše bol i tugu koju oseća, ali da mora da diše zbog malog Andreja, koji je još uvek u niškoj bolnici. Dečak ne zna šta je s majkom, ali je stalno traži. Svi iz porodice su pod lekovima - kaže Dragišin prijatelj.

Tek poneki glas u suzama mogao se čuti na pogrebu.

- Zašto uvek stradaju nevini, čiste duše... Evo vidite Dunjin sanduk, beo, čist, kao ona. Zašto, Bože, uzimaš ono što je najbolje - s očajem je juče govorila rođaka Ljubića.

"Naišao sam bukvalno pola minuta nakon nesreće. Video sam da kola stoje, stao sam i upalio farove ka njima. U daljini sam primetio beli kombi kako se udaljava. Istrčao sam iz kola i shvatio da su ljudi povređeni. Prvo sam izvukao Dragišu, koji mi je bio najbliži", priča Milan Cvetković iz Prokuplja, koji je prvi došao na mesto nesreće. U tom trenutku, kako svedoči Cvetković, stao je i jedan kamion, a zatim i auto u kojem su bile dve medicinske sestre.

- Video sam bebu ispod suvozačevog sedišta, a ćebe na zadnjem sedištu, te sam je pokrio i dao toj sestri. Onda smo izvukli i dečaka - kaže Cvetković, koji još uvek ne može da se smiri.

e-max.it: your social media marketing partner

Ako šetate Vranjem, u oči ne može, a da vam ne padne zgrada sa Barberi (Burberry) motivimana fasadi.

Prepoznatljivi "karo" pokriva celu fasadu zgrade u Karađorđevoj ulici već godinama, a Vranjancikažu da i dalje izaziva pažnju onih koji prvi put dolaze u grad.

Priča kaže da je biznismen sa svojom građevinskom firmom dobio posao nadogradnje stare i oronule zgrade u centru Vranja, pod uslovom da sredi i fasadu. Gradska vlast, međutim, nije precizirala kako fasada treba i da izgleda, pa je izvesni Đura pustio mašti na volju.

Prema čaršijskim pričama, ljubavnici u čast, fasadu je ofarbao u njenom omiljenom barberi dezenu.

Nije to jedini umetnički Đurin izlet u fasadnim radovima. Vranjanci kažu da je drugu zgradu ofarbao u dugine boje, pa je odmah dobila nadimak "papagajka", dok je neki zovu i "benetonka", da bi je povezali sa Đurinim modnim afinitetima.

Kako radnicima nije baš bilo jasno kako da izvedu prepoznatljivi barberi "karo", Đura im je doneo original Barberi košulju, koju su oni potom precrtali na fasadu zgrade.

"Burberry zgrada" je sagrađena pre pola veka i do skoro je bila siva i neupadljiva. Ideja je bila investitorova koji je pasionirani ljubitelj ovog brenda

Radnici su gledali u košulju i bojili fasadu! Tako je jedna obična zgrada ušla u gradsku legendu.

e-max.it: your social media marketing partner

Moj Milija je zapomagao i vrištao, krv je šikljala po travi dok ga je brat Aleksandar krvnički ubadao bajonetom, kaže Branka Andrić (50), čiji je sin iskrvario na putu za bolnicu

Ne daj me, majko, poginuh od zlikovca, zavapio je Milija Andrić (25) iz sela Grubetići kod Novog Pazara dok ga je sečivom bajoneta ubadao brat od strica Aleksandar Andrić (24), obučen u četničku uniformu.

Ovako je započela svoju ispovest Branka Andrić (50), majka ubijenog Milije i očevidac stravičnog zločina.Branka kaže da ništa nije slutilo na tragediju, koja se dogodila u ponedeljak po podne.
- Videla sam Acu kroz prozor kad je došao. Nosio je četničku uniformu, ali to mu nije bilo prvi put. Milija je bio nasmejan kada ga je video. Nije ni slutio da gleda smrti u oči. Ubrzo sam začula vrisak. Istrčala sam ispred kuće i videla kako se Milija prevrće dok je krv šikljala po travi. Aleksandar je i dalje nasrtao i, dok je Milija zapomagao, ubadao ga bajonetom - priča Branka.

Njeno zapomaganje čuli su suprug Dragojlo i stariji sin Andrija.
- Videli smo Aleksandra, koji je ušao u kola i stavio sebi nož pod grlo kako bismo pomislili da ga je Milija napao. Nismo imali vreme za njega, pa smo teško ranjenog Miliju stavili u kola - kaže brat Andrija i dodaje:
- Držao sam ga na grudima dok je otac vozio. Činilo mi se da je živ, čuo sam otkucaje njegovog srca. Međutim, kad nas je Hitna pomoć u međuvremenu srela, bio je mrtav. Nisam verovao, i dalje sam ga držao na grudima.

On kaže da je nekoliko sati pre zločina s Milijom video Aleksandra u selu Belanska.
- Aleksandar je tražio od Milije da ga vozi u Novi Pazar, ali ovaj je odbio pošto su pili rakiju. Aleksandar se naljutio i otišao. Kod kuće je obukao četničku uniformu, prebacio preko leđa četničku zastavu i s bajonetom došao u naše dvorište - objašnjava Andrija.
- Opominjali smo ga da se čuva Ace. On nije verovao da bi mu kakvo zlo učinio, iako mu je Aleksandar prošle godine pretukao oca. Milija se iz Rusije vratio u februaru, posle požara u kojem su stradali naši radnici. Tada je imao sreće, a smrt ga je sačekala ispred kuće - priča Milijina tetka Gordana.Posle zločina ubica Aleksandar se predao policiji i određen mu je pritvor.

Aleksandar je tri godine radio u vojsci u Raškoj, a živi u selu s majkom i dvema sestrama.

- Posle pirovanja i pucnjave po selu vojska ga je izbacila. Šepurio se često u četničkoj uniformi i pretio svakome ko bi ga mrko pogledao. Javno se hvalio da je napravio spisak za likvidaciju svojih takozvanih neprijatelja. Prošle godine ispalio je prema komšijinoj kući rafal od četrdesetak metaka. Policija je pronašla arsenal oružja. Osuđen je, ali zatvorska kazna mu je preinačena u uslovnu, pa je do pre nedelju dana nosio nanogicu - kažu komšije.

e-max.it: your social media marketing partner

Odjednom je nešto sinulo, a onda se čuo jak prasak. Pala je kao pokošena, pričaju komšije o pogibiji Milice Janković (59) u nevremenu koje je zahvatilo njeno selo. 

 Milica je pala kao pokošena, grom ju je udario u glavu i nije joj bilo spasa. Neverovatno je da je samo ona stradala od svih ljudi koji su se zatekli u njivi u berbi jagoda u vreme oluje.

Ovako pričaju očevici nezapamćene tragedije u selu Belanovca kod Leskovca, kada je od udara groma stradala Milica Janković (59).

Nesreća se dogodila u ponedeljak oko 16 časova, kada je veliko nevreme zahvatilo okolinu Leskovca. Milica se zajedno sa komšinicom Dobricom Miltenović sakrila ispod šljive, dok su se ostali berači sakrili ispod traktorske prikolice, udaljene dvadesetak metara.

- Odjednom je nešto sinulo, a onda se čuo jak prasak. Potom je dunuo topao vetar. Milica je ležala na zemlji i nije davala znake života, dok je Dobrica ležala pored nje. Bili smo nemi posmatrači tragedije - priča J. V., koja je bila ispod prikolice.

U prvi mah, Dobrica se nije čula, a onda je ona počela da zapomaže.

- To nas je ohrabrilo jer smo mislili da je i ona mrtva. Milica mi je bila kao sestra. Izuzetna žena, drug, domaćica. Tako smo i otišle da pomognemo da oberemo jagode. Šta li je ovo, sudbina, ne znam, teško mi je - priča ona.

Dobrica Miltenović, koja se nalazila ispod šljive u vreme udara groma, sa oduzetim nogama je primljena u Urgentni centar leskovačke bolnice. Ona nije životno ugrožena.

Dok briše suze i plače za komšinicom Milicom, Dobrica kaže da će teško ikada zaboraviti ovaj dan.

- To se desilo već pri kraju berbe, počela je da pada kiša i tek odjednom - ona odlete na jednu, ja na drugu stranu. Pogledam, skočim prema njoj, ali ona nije mrdnula više - priča Dobrica.

Novica Janković, dever pokojne Milice, kaže da nikada neće zaboraviti jezivi prizor.

- Bilo je strašno. Sve se brzo dogodilo, ali mojoj snaji nije bilo pomoći - kaže Novica.

Meštani Belanovca ne pamte ovakvo nevreme. Kažu da je za nekoliko minuta palo je 20 litara kiše po metru kvadratnom, a onda je udario grom, čiju silinu porede s eksplozijom.

- Mobilni telefoni nisu radili. To se desilo na ivici voćnjaka, ispod prve šljive su sele Milica i Dobrica. Kada se desila eksplozija, udarilo je Milicu direktno u glavu - priča J. S., koji se zadesio na mestu nesreće.

Dragan Janković, suprug tragično nastradale Milice, rekao je da je ovo teška tragedija.

- Imali smo skladan brak, dobro se slagali. Ovo je strašna žalost - priča Dragan.

 

e-max.it: your social media marketing partner

Kao da je znao da će mu se nešto dogoditi, predosetio je smrt kad mi je pre neki dan odjednom rekao: „More, nakusaćete se vi meni posnog pasulja“ - jecala je juče Snežana Miljković, majka dvadesetsedmogodišnjeg Nišlije koji je poginuo u stravičnoj saobraćajki.

Nesreća se dogodila u petak oko 21 sat na ulazu u selo Prva Kutina kod Niša.

- Milan je upravljajući „pasatom“ prešao na levu stranu kolovoza i direktno se sudario sa BMW koji je vozila Ivana Pavlović (26). Miljković je iste večeri preminuo, njegove saputnice Vesna Dinić (41) i njena mlađa ćerka Katarina Krstić (20) zadobile su teške povrede, dok je starija Kristina (21) prošla s lakšim povredama. U niškoj bolnici zbrinuta je i devojka koja je vozila BMW. Inače, od siline udarca vozila su odbačena više od 20 metara, a BMW je udario u kapiju dvorišta jedne kuće - kaže izvor Kurira.

 

Snežana Miljković kaže da je sin Milan u petak došao kući iz Pirota, gde je radio i ubrzo otišao po prijateljice s kojima se odvezao ka Gadžinom Hanu.

- Oko 22.45 zvao me je njegov gazda i kazao mi da je Milan imao udes. Dok sam čekala lekare, nekoliko puta sam padala u nesvest. Kada sam videla ljude iz kapele, noge su mi se odsekle. Doktor je izašao iz sale i kazao mi da su povrede bile preteške i ja sam opet pala u nesvest - priča očajna žena.


Ona kaže da je Milan pre polaska u Gadžin Han svratio kod brata.

- Dever mi je kazao da je moj sin popio samo jedno pivo, pa ne verujem da to ima veze s nesrećom - rekla je Snežana.

Međutim, Kristina Krstić, jedna od putnica u „pasatu“, kaže da je primetila da je Milan pio.

- Zamolila sam Milana da mene, mamu i sestru odveze do kamenoresca da naručimo nadgrobni spomenik za oca koji je preminuo pre godinu dana. Čim je stigao, primetila sam da je zagrejan, ali sam mislila da može da vozi. Na ulazu u Prvu Kutinu videla sam auto koji nam dolazi u susret kad je Milan odjednom skrenuo ulevo i zakucao se u njega. Poslednje čega se sećam pre nego što sam izgubila svest jeste mamin vrisak - rekla je ona.

Pazila sam ga kao malo vode na dlanu. Nijedan pokvaren zub nije imao, u životu injekciju nije primio. Čuvala sam ga, čuvala i ništa nisam uradila. Umesto da mu spremam svadbu i nadam se unučićima, sahranjujem moga Milana. Bio je pun života, planirao je da baš ovih dana uvede centralno grejanje u kuću. Bio je mnogo vredan, ali sve je bilo uzalud - priča kroz suze Snežana.

Kako kažu Milanovi rođaci, niko iz „pasata“ nije bio vezan sigurnosnim pojasem.

- Možda bi Milan preživeo, možda bi povrede bile lakše da su vezali pojas. Ta nepažnja ga je koštala života - rekli su rođaci koji su došli da izjave saučešće porodici.

e-max.it: your social media marketing partner
Strana 1 od 2

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin.

Go to top