MAJCI POZLILO NA SAHRANI SINOVA: Neću vodu, ona mi je decu uzela!

U kući Petrovića u selu Trska kod Rače Kragujevačke, leleci i plač dok poslednji put ispraćaju Stefana (14) i Nikolu Petrovića (13), koji su se utopili u Srebrnom jezeru.

Dva sanduka sa telima mrtvih dečaka grle majka Sanja, baka Snežana, sestrica Sara. Nastradali dečaci sahranjeni su na seoskom groblju u selu Sipić, kod Rače.

- Jooooooooj... Ustanite oči moje, ustani Stefo, ustani Nidžo... Ne dam ih, pustite mene da legnem u grob, mali su oni da idu tamo, parao je nebo iznad pitomog šumadijskog kraja stravičan vapaj majke Sanje.

Dok je posrtala, rođaci su joj pomagali da se održi na nogama. Mnogi to nisu uspeli, padali su u nesvest kao pokošeni, pa su dve ekipe medicinskih radnika iz Hitne pomoći imale pune ruke posla.

U jednom trenutku pozlilo je i majci Sanji. Okupljeni oko nje pritrčali su da je umiju...

- Neću vodu, sklonite vodu, ona mi je decu uzela, zagrmela je majka!

U ovoj osnovnoj školi danas su bili skraćeni časovi, kako bi učenici mogli da isprate na večni počinak svoje nastradale vršnjake.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top