KRICI MAJKE I DALJE ODZVANJALI OBALOM: Braću progutalo Srebrno jezero, roditelji pali u nesvest od bola

 Nezapamćena tragedija potresla je pre 18 meseci Raču Kragujevačku, jer su dva brata Stefan (14) i Nikola Petrović (13)  iz tog mesta tokom školskog izleta nestali pod vodom Srebrnog jezera.

Podsetimo, rođena braća Stefan (14) i Nikola Petrović (13) iz sela Trska kod Rače Kragujevačke utopili se u septembru 2016. godine u Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta, gde su bili na školskom izletu.

Pošto je im je saopštena strašna vest, roditelji braće odmah su se uputili na lice mesta, gde je policija već započela ronilačku potragu za braćom. Došavši na mesto nesreće, srca ni majke, ni oca nisu mogla da izdrže toliku bol - oboje su pali u nesvest na obali. Krici majke odzvanjali su pustom obalom.

 

Nesrećna braća bili su učenici Osnovne škole „Karađorđe“ u Rači, a kako Kurir nezvanično saznaje, oni su kao članovi Kluba malog sporta u ovoj školi za vikend igrali fudbalsku utakmicu s vršnjacima u Požarevcu.

- Na meč ih je vodio direktor škole, a nakon što su izgubili utakmicu, otišli su da posete Srebrno jezero, da se malo odmore i provedu. Tamo su iznajmili dve pedaline i na svakoj je bilo po petoro dece. Tokom vožnje mlađi dečak je skočio s pedaline u vodu i u trenutku počeo da se davi. Stariji je odmah skočio za njim, ali su posle nekoliko trenutaka obojica nestali pod vodom - kazao je za Kurir izvor iz istrage.

Prestravljena deca, koja su utapanje svojih školskih drugova uživo posmatrala s pedalina, počela su da vrište i dozivaju pomoć. Direktor škole odmah je pozvao policiju i Hitnu pomoć, koji su po dolasku alarmirali i ronioce.
- Zbog kiše i lošeg vremena vidljivost u vodi je nula procenata, zbog čega je malo verovatno da će ih brzo pronaći - dodao je naš izvor u trenutku kad su ronioci ulazili u jezero kako bi detaljno pretražili dno.

Tragedija je ubrzo okupila i veliki broj meštana i vikendaša, koji su sa nevericom posmatrali dramu koja se odvijala.
- Sedeo sam u blizini obale i iznenada čuo vrisku dece. Seo sam na svoju pedalinu i doplivao do njih. Od prestravljenosti i neprekidne vriske jedva sam uspeo da shvatim šta se zapravo dogodilo - kazao je meštanin Marko R.

On napominje da nije video da su deca koju je zatekao na pedalini nosila sigurnosne prsluke.

Meštane Rače Kragujevačke šokirala je tragična vest da su braća Nikola i Stefan tokom školskog izleta nestali u dubinama Srebrnog jezera.
- Ovo je nezapamćena tragedija. Jadni njihovi roditelji i sestra, koja je sa Stefanom bila bliznakinja. Kako će to preživeti - pitali su se juče meštani Rače.

- Na meč ih je vodio direktor Osnovne škole „Karađorđe“. Koliko znam, posle utakmice su otišli da posete Srebrno
jezero, da se malo provedu i eto... Direktor je i prijavio policiji šta se desilo. Uh, nezapamćena tragedija, užas! Dečaci imaju i rođenu sestru, koja je bliznakinja sa jednim od njih dvojice. Šta da vam kažem, jadni njihovi roditelji, izjavio je za Kurir jedan žitelj Rače, koji je insistirao da ostane anoniman.

 

Policija je pre više od dva sata završila uviđaj, a tela dečaka još nisu pronađena.

 

Policija je posle utapanja braće Stefana i Nikole P. odvela direktora škole i fudbalskog trenera na informativni razgovor, dok se preostali dečaci sa vozačem autobusa nalaze u kafiću na obali.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top