SAHRANJEN LAZAR (15) U LESKOVCU: Dečak ispraćen na večni počinak uz trubače

Lazar Rajković (13), koji je umro od raka kostiju, sahranjen je juče u selu Velika Grabovnica kod Leskovca. Mališan je, nažalost, bio neslavni rekorder po broju primljenih terapija.

Mnogobrojna rodbina, prijatelji, komšije i drugari malog Lazara okupili su se kako bi njegovoj porodici izjavili saučešće i ispratili mališana na večni počninak. Grobljem su odjekivali jauci neutešne rodbine. Lazi je ispunjena poslednja želja – a to je da na večni počinak bude ispraćen uz trubače.

- Joj, Lazo, čedo mamino! Joj, gde ideš, gde mi te vode – naricala je majka Žaklina.

- Lekari su dali sve od sebe, ništa nije pomoglo. Laza je znao da nestaje. Cele noći smo pričali. Ostavio mi je usmeni testament, a jedna od želja buila mu je da mu orkestar svira na sahrani, da se veseli na onom svetu. Tražio je da ga dovedemo kući. Umro je sat posle dolaska, bio je svestan do poslednjeg trenutka – pričao je neutešni otac Perica.

Podsećamo, Lazar je bolovao od juing sarkoma i poslednje 4 godine je primio 30 hemioterapija, ali na kraju ipak nije izdržao.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top