TRAGEDIJA U TRSTENIKU: Devojčica umrla MAJCI NA RUKAMA jer Hitna nije imala vozilo da dođe po nju

Četrnaestogodišnja Marija Pribanović iz Okruglice kod Trstenika preminula je juče jer zaposleni u Hitnoj pomoći u Trsteniku, posle nekoliko poziva porodice, nisu došli i pružili joj pomoć, pošto kako su rekli nisu imali slobodno vozilo na raspolaganju.

U domu male Marije juče je vladao muk. Njena majka Dragana, kao i najbliža familija još uvek ne mogu da veruju da su tako brzo i na tako surov način ostali bez svoje miljenice.

- U sredu oko 20 časova ušla sam u kuću i zatekla Mariju izgrebanih ruku i nogu. Rekla mi je da se saplela i pala niz stepenice. Htela sam da je vodim kod lekara, ali mi je rekla da je dobro i da nema potrebe da ide na pregled - priča potresnim glasom Dragana, Marijina majka.

Prema njenim rečima, devojčica je otišla da legne, ali je tri sata kasnije čula tup udarac u hodniku. Potrčala je i videla svoju ćerku u nesvesti.

- Masirala sam je, pokušala sam da joj pomognem... Onda sam otrčala do rođaka i zamolila da zovu Hitnu pomoć. Kako se Hitna Trstenika nije pojavljivala, krenuli smo svojim kolima prema bolnici u Kruševcu. Kad su je primili, bilo je već kasno, nije joj bilo spasa - s dubokom tugom u glasu prepričava Dragana.

Milan, brat od strica preminule Marije, bio je taj koji je kobne noći uzaludno pokušavao da dobije Hitnu pomoć u Trsteniku.

- Prvo je oko 23 časa moja majka pozvala Hitnu, ali su joj rekli da nema vozila, da je doktor na terenu. Zvao sam nešto kasnije i ja. Rekao sam:

- Pošaljite hitno vozilo. Devojčica nije dobro. Poplavele su joj usne. Bojim se da prestaje da diše. Na šta to liči, život deteta je u pitanju! I na sve to, doktor mi je rekao da je dovezemo samo jer nemaju sanitetsko vozilo - objašnjava Milan, koji i dalje ne može da veruje da je zdravo dete umrlo. Porodica nesrećne devojčice bila je nemoćna, nisu znali kako da pomognu devojčici, a Hitna pomoć iz Trstenika nije dolazila.

- Odlučili smo da je vodimo u bolnicu u Kruševac jer nismo želeli da rizikujemo da je dovedemo u Trstenik, a da tamo nema doktora. Za razliku od medicinskog osoblja u Trsteniku, u Kruševcu su odmah požurili da nam pomognu. Krenuli su ka nama i našli smo se negde u putu. Međutim, tada je već bilo oko ponoći, sat nakon što joj je pozlilo. Učinili su sve, ali Marija je sat nakon ponoći preminula - plačući priča Milan, koji kaže da je uveren da bi ishod bio drugačiji da je devojčici odmah pružena pomoć.

Devojčica Marija Pribanović, koja je svima bila omiljena, biće sahranjena danas. Rezultati obdukcije, kojom će se utvrditi uzrok smrti, biće poznati za 15 dana.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top