SREĆKO (25) PREKO MOBILNOG SVE SLUŠAO UŽIVO: Mladić pričao s mamom telefonom neposredno pošto mu je deda u bio majku

A Telefonom mi je rekla da joj deda preti puškom, potom sam čuo njegov glas: „Ja ću da ti presudim, nemoj da zoveš policiju“ i veza se prekinula, priča Srećko Mijajilović, čiji je deda Živojin ubio svoju ćerku Jasminu, pa sebe

Deda je poludeo, uzeo je lovačku pušku, šeta se po kući i preti da će me ubiti. Požuri ako možeš, panično me pozvala majka dok sam bio u kolima. Čuo sam dedu preko telefona kad joj je rekao: „Ja ću da ti presudim, nemoj da zoveš policiju!“ Veza se u tom trenutku prekinula, a kad sam došao kući, oboje su bili mrtvi.

- Vraćao sam se iz Kraljeva s auto-trka. Kad sam čuo majku preko telefona, pomislio sam da deda Živojin uobičajeno viče i preti - priča Srećko i dodaje:

- Ipak sam se zabrinuo i požurio kući. Nažalost, kad sam došao, već su stigli policija i Hitna pomoć. Prizor je bio stravičan.

On objašnjava da je deda bio nervozan i da se često svađao s ukućanima. 

- Umeo je da preti, pa i da poteže pušku, ali nikad nije bilo ozbiljno. Ipak, predostrožnosti radi, pre jedno dva meseca sam sakrio pušku i municiju. Kasnije se primirio, pa nisam obraćao pažnju kad je pušku pronašao - priča Srećko.

Krvavi pir pomahnitalog Živojina odigrao se prekjuče po podne u porodičnoj kući. Živojin je iz lovačke puške prvo pucao u ćerku Jasminu, a potom stavio oružje sebi ispod grla i opalio.

- Jasmina je nađena u lokvi krvi, na krevetu, blizu kuhinje, gde se srušila pogođena sačmom. Drugim metkom Živojin je presudio sebi nekoliko koraka dalje, između drugog kreveta i televizora. Mesto zločina obeleženo je velikom lokvom krvi na tepihu, a po zidovima i plafonu ostali su tragovi mozga i tkiva glave Živojina - kaže izvor iz istrage.

Tragedija se dogodila neposredno posle Jasmininog poziva sinu Srećku oko 18.40 . Očevidac drame i krvavog pira bila je baka Snežana (68), Živojinova supruga i majka ubijene Jasmine.

- Ubi mi Živojin Jasminu, zovite Hitnu pomoć - zavapila je Snežana. Tad su komšije pozvale Hitnu i policiju.

Rođaka Milinka Jeremić kaže da su Mijajilovići skromna porodica.

- S Jasminom sam radila u istoj firmi kao higijeničarka. Podigla je Srećka bez oca i pomagala roditeljima. Siromašna je to porodica, a ali su nekako sastavljali kraj s krajem. Nedavno je i Srećko počeo da radi u „Čistoći“ u Kraljevu, pa se preživljavalo nekako. Deda Živojin bio je nervozan i često se svađao, a baka Snežana dugo godina boluje. Ovakvu tragediju ništa nije nagoveštavalo. Sve se završavalo porodičnim čarkama - ispričala je rođaka Milinka.

Neke komšije su čule pucnje, ali u prvi mah su pomislile da se to deca vesele zbog trijumfa Novaka Đokovića u Parizu. Tek kad je Snežana istrčala u sokak, shvatili su da se dogodila tragedija.

- Nisam čula pucnje, ali svi su videli i čuli kad je Snežana odmah potom istrčala na ulicu i počela da zapomaže - priča komšinica.

Vlastimir Đuričić, brat od strica ubice, kaže da je Živojin dugo bolovao.

- Bio je u kraljevačkoj bolnici i trebalo je da operiše prostatu, ali je to stalno odlagao. Bolest ga je mučila, pa je često pominjao da će radije da se ubije, ali nisam ga ozbiljno shvatao. Još manje sam mogao da posumnjam da će dići ruku i na Jasminu. Ovo je strašna tragedija koju niko nije predosetio - kaže Vlastimir.

Posle uviđaja oglasila se i Policijska uprava u Kraljevu, naglašavajući da su dve osobe poginule od projektila iz lovačke puške. Dodaje se da je Živojin imao lovačku pušku u legalnom posedu s pravom da je koristi za lov. Inače, policija nije imala najave o mogućem zločinu u ovoj porodici.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top