VELIKA PLANA NE PAMTI OVAKVU TRAGEDlJU: Brat i sestra preminuli od tuge jedno za drugim u samo 33 dana?! Pevačica nestala u snu, njen brat se bacio pod voz

Nadežda Janković (46) umrla je nakon operacije žuči, a njen brat Danijel Jovanović (33) se bacio pod voz

Brat i sestra umrli su jedno za drugim u 33 dana. Najpre je 1. marta, posle rutinske operacije žuči, preminula pevačica Nadežada Nada Janković (46) iz Velike Plane, a 3. aprila je Danijel Jovanović (33), njen rođeni brat, izvršio samoubistvo

Danijel se 3. aprila bacio pod lokalni voz u Velikoj Plani pošto je izašao iz psihijatrijske bolnice, gde je završio nakon sestrine smrti. On je samo nedelju ranije rekao da želi da sazna istinu o smrti svoje sestre, tvrdeći da joj lekari u Smederevskoj Palanci nisu pružili adekvatnu pomoć.

U svom poslednjem nalazu, od 28. februara, lekari u Smederevskoj Palanci konstatovali su da Nadežda iskašljava „sukrvičav ispljuvak”, da se žali na gušenje, da ima astmu i učestale stolice. Istog dana su je prebacili na VMA, nakon intervencije njenog brata, gde joj je medicinski izazvana koma, a umrla je sledećeg dana.

- Mojoj sestri su 7. februara operisali žuč i izvadili četiri kamena, ali joj se stanje naglo pogoršalo. Nikako joj nije bilo bolje, imala je dijareju, a tek kada joj je počela da izbacuje krv, nakon mesec i po dana, poslali su je na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu. Međutim, tamo nisu uspeli da urade ništa jer je Nadežda upala u komu i nisu mogli da je operišu. Iste večeri je i preminula - rekao je pre samo nedelju dana Danijel, koji se na rad lekara žalio Ministarstvu zdravlja dodajući da su mu lekari u Palanci govorili da je sa njegovom sestrom sve u redu, ali da je lenja te da on treba da je diže i na silu iako se žalila na znojenje i malaksalost.

- Moj ujak je u utorak izašao iz bolnice i rekao nam da ne može više da izdrži. Rekao nam je da je otišao da prošeta, a onda su nam javili da se uveče bacio pod voz. U šoku smo zbog svega - rekla je Marija (23), ćerka preminule pevačice. Ona kaže je njen ujak Danijel bio na lekovima za smirenje i da je bio uporan da sazna zbog čega je njega sestra prerano preminula.

- Moja majka se u bolnici žalila na bolove, ali su nam rekli da nemaju dovoljno papira da je prebace u neku bolnicu u Beogradu. Prebacili su je kada je već bio kraj - ogorčeno kaže Nadeždina ćerka.

U njihovoj kući, u ulici Vojvode Mišića, juče su vladali muk i tuga. Sa njima u kući su i Danijelova supruga i dvoipogodišnji sin.

U bolnici u Smederevskoj Palanci novinari lista juče nisu uspeli da dobiju informaciju o pokojnoj Nadeždi a jedna od zaposlenih je rekla da rođaci pokojne Nadežde ne govore istinu.

- Znate, nije to sve tako. Ona je bila naš dugogodišnji pacijent i imala je puno drugih bolesti. O svemu tome morate pitati lekare - šturo je kazala jedna od zaposlenih.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji