Kad sam ga čuo da plače, laknulo mi je: Deda se skamenio od straha kada mu je unuk pao pod traktor

 Dvogodišnji Uroš teško je povređen u selu Đakus kod Žitorađe kada je preko njega slučajno traktorom prešao njegov deda! Mališanu je prednji točak prešao preko leđa, ali je, srećom, sada van životne opasnosti! 

 Nesreća se dogodila u nedelju pre podne, oko 11 časova, u dvorištu kuće porodice Mladenović. Dete je bilo napolju i igralo se, dok je deda Batica pokušavao da zakači prikolicu na traktoru. Pošto nije imao dovoljno prostora u dvorištu morao je da ga preparkira. Seo je u traktor marke ferguson i krenuo u rikverc, kada je mališan koji se nalazio ispred traktora potrčao ka njemu želeći da se i on popne kod dede u vozilo. 

 - Batica se kretao unazad i gledao je u tom pravcu, nije obratio pažnju da dete trči za njim. Samo je u jednom trenutku čuo vrisak deteta - ispričao je dečakov otac, a Baticin sin.

- Svi smo bili u dvorištu jer je bio lep dan. Kada je čuo vrisak, moj otac je momentalno stao i tek tada shvatio šta se desilo. I mi smo odmah dotrčali. Uzeo sam sina, smestio ga u automobil i sa suprugom ga odvezao u dom zdravlja u Žitorađi - priča Milan Mladenović. 

Nakon što mu je ukazana pomoć u domu zdravlja, mališan je prebačen na dalje lečenje u Opštu bolnicu "Dr Aleksa Savić" u Prokuplju, a odatle u niški Klinički centar. Prednja guma traktora je prešla preko leđa i leve dečakove noge. Milan kaže da je, na sreću, sve dobro prošlo i da je detetu samo prignječena noga i da je operisan u Nišu. Sreća je što je guma samo malo zakačila mališana i što je reč o manjem traktoru, koji nije puno težak.

- Supruga je sada sa njim i, hvala bogu, sve je dobro. Moj otac je još uvek u šoku, mnogo je uplašen. Kao i mi, pomislio je na najgore, uz to ga grize savest i, evo, čitav dan ne može da se smiri - dodaje dečakov otac. 

Batica Mladenović vidno potresen kaže da se sledio od straha kada je shvatio šta se dogodilo.

- Uroša uopšte nisam video. Išao sam unazad traktorom i samo sam u jednom trenutku primetio da je odskočio. Odmah sam ugasio, izašao i video Uroša ispod traktora! Sledio sam se. On je plakao i to što sam ga čuo da plače, malo me je ohrabrilo - kazao nam je Batica drhtavim glasom. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top