Lutko, što nas napusti, što nam ode: Sahranjena Novosađanka koja je skočila sa mosta, jauci majke parali nebo

Aleksandra Božić (20), mlada Novosađanka koja se u noći između petka i subote ubila skokom sa Mosta slobode, sahranjena je danas na Petrovaradinskom novom groblju.

Na večni počinak Aleksandru su ispratili porodica, drugari iz škole i fakulteta, profesori, a među svima njima provejavalo je samo jedno pitanje - zašto? Nikome od onih koji su došli na njenu sahranu nije bilo jasno zašto je mlada Novosađanka digla ruku na sebe.

- Lutko, što nas napusti...srećo, što nas napusti...što nam ode - lelekala je nad belim kovčegom Aleksandrina majka koju su, skrhanu od bola, sve vreme pridržavali da ne padne. Uz suze i jauke, ona je primala saučešća za svoju mezimicu, i dalje ne verujući da je digla ruku na sebe.

Nekolicini ljudi, koji su bili na sahrani je zbog velike vrućine pozlilo, pa su odvedeni u hlad.

Od Aleksandre su se oprostila i trojica sveštenika Srpske pravoslavne crkve, ali bez obreda, uz prigodne reči jednog od njih.

- Smrt je ono što dođe svima nama, a ne znamo ni otkud, ni zašto baš tada. Pogotovu je običnom ljudskom umu neshvatljivo kada ode neko ovako mlad – rekao je sveštenik SPC i pozvao prisutne da se od Aleksandre oproste uz molitvu ''Oče naš''.

Jedna od njenih profesorica podsetila je da je Aleksandra rođena 1998. godine u Prištini, ali da je osnovnu i srednju školu završila u Novom Sadu, kao i da je studirala na dva fakulteta.

- Otišlo je naše milo dete, ali bez odgovora na pitanje: ''zašto tako?''. To će ostati za sve nas večita zagonetka i pitanje da li je moglo, a moglo je drugačije – ocenila je profesorica pokojne Aleksandre.

Podsećamo, Aleksandra je nestala u noći između petka i subote, a prema rečima očevidaca, devojka koja je odgovarala njenom opisu skočila je sa Mosta slobode oko dva sata posle ponoći.

Nakon dvodnevne pretrage Dunava, pripadnici specijalnih ronilačkih jedinica Žandarmerije pronašli su u nedelju oko 19 sati Aleksandrino telo u vodi u Petrovaradinu kod Udruženja ribolovaca “Šaran”.

Aleksandrin brat Luka i dalje ne može da veruje da mu više nema sestre i kaže da ništa nije ukazivalo na to da je nameravala sebi da oduzme život.

Aleksandru je iz centra grada taksista dovezao do autobuske stanice u blizini mosta. Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da je taksista na saslušanju rekao da ništa nije odavalo da će devojka učiniti sebi nažao, kao i da je taj vikend imao dosta vožnji na toj relaciji.

On je rekao da devojka tokom vožnje nije pričala, da je izašla na stanici pre mosta i platila vožnju, a da je on otišao misleći da će odatle ići autobusom kao i mnogi mladi koji žive u tom delu Novog Sada.

Obdukcioni nalazi Instituta za sudsku medicinu u Novom Sadu potvrdili su da na devojčinom telu nije bilo tragova nasilja, objavile su "Novosti". Tokom narednih dana biće završena i toksikološka analiza.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top