REČI DEČAKA KOJEG JE OSTAVILA MAJKA SU RASPLAKALE REGION Posle njih nećete gledati život istim očima

Priča o malom heroju Ajdinu Mujkiću i heroju njegovog detinjstva, njegovom dedi Huseinu. potresla je region.

Pošto ga je majka napustila, o malom Ajdinu računa vodi deda, kome je i samom potrebna tuđa nega jer je davno povrdio nogu i kreće se uz pomoć štake.

Njih dvojica zajedno prevazilaze sve nedaće. Žive bez ikakvih primanja u oronuloj kući, u kojoj često nema struje.

 

Deda je davno povredio nogu, i od tada nije u mogućnosti da radi, a samim tim ni da nešto zaradi.

Majka je kada je odlazila, verovatno u potrazi za boljim životom, sa sobom je povela mlađeg sina, Ajdinovog brata.

 

Ajdina pozove ponekad, ali jedan poziv s vremena na vreme ne može da nadoknadi prazninu koju osmogodišnji dečak oseća. Otac, pak, radi na terenu, retko dolazi kući i po rečima dede i dečaka ne doprinosi u troškovima odgajanja deteta.

 

- Nedostaje mi mama, ali brat mi najviše nedostaje. Ali… sve će proći - suzno je pre nekog vremena rekao dečak, a ove reči potresle su region.

 

Pošto je priču o malom Ajdinu emitovala jedna bosanska televizija, cela zemlja je saznala u kako teškim uslovima živi osmogodišnji dečak, pa su i socijalni radnici zakucali na vrata dede Huseina. Deda je između ostalog rekao da su mu socijalni radnici rekli da umalio nisu bez posla ostali kad je priča objavjena.

 

- Šta ću vam ja, vi ste znali za malog Ajdina i pre, evo dve godine kako je bez majke, kako je kod mene, i za dve godine niste nikada došli - poručio im je Husein.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top