SPORNA FOTOGRAFIJA PODGORICE UZBURKALA JAVNOST: Otkud klima uređaji 1939. godine? (FOTO)

Izložba fotografija Zorana Fatića, "Podgorica sa kraja XIX veka, do 80-ih godina XX veka”, u Kulturno- informativnom centru "Budo Tomović", izazvala je brojne komentare na Fejsbuk stranici "Podgorički vremeplov".

Komentari su zbog fotografije za koju je navedeno da je iz 1939. godine, a na kojoj se kojoj se vide klima-uređaji i automobili novije generacije.

Fatić je priznao da je pogrešio i da je trebalo da piše da je fotografija iz 1993., odnosno novijeg datuma i izvinio se čitaocima i poštovaocima stare Podgorice i direktorki KIC-a Snežani Burzan.

Međutim, mnogi su nakon toga komentarisali da i 1993., u Podgorici nije bilo klima-uređaja, kao i da je naziv izložbe „Podgorica sa kraja XIX veka, do 80-ih godina XX veka".

Fatić je pojasnio da ima još jedna fotografija posle devedesetih i to bioskopa "Kulture".

"Ali, zbog te dve fotografije nisam htio staviti do devedesetih", obrazložio je Fatić.

Povodom sporne fotografije reagovala je i direktorka KIC-a Burzan, koja je istakla da su u svoj majski repertoar uvrstili izložbu prvenstveno zbog teme i interesovanja javnosti "koje je i do sada izazivala svaka njegova izložba bilo u KIC-u ili na nekom drugom mestu drugo, ili promocija Fatićevih filmova ili knjiga".

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji