DODIK ZAPALIO "ĆIRILICU": Na pitanje "šta ima u Bosni", odgovorio u SVOM STILU! Svi aplaudirali (VIDEO)

Govoreći o licemerju međunarodne zajednice, on je istakao da je Srpskoj oduzeto 83 nadležnosti, ''a mnogi se busaju u grudi zbog referenduma...''

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je gostujući u emisiji 'Ćirilica' na TV Hepi da je očekivao rezultat postignut na referendumu po kome je 99 odsto izašlih građana glasalo 'za' to da 9. januar (p)ostane Dan Republike Srpske. On je ocenio da je BiH neuspeli eksperiment međunarodne zajednice i naglasio da uvek oseća nelagodu kada treba da izvadi neki dokument na kome stoji oznaka Bosne i Hercegovine

- Kada me pitaju šta ima u Bosni, uvek odgovorim da ja ne živim u Bosni nego u Republici Srpskoj... Kada moram da izvadim neki dokument na kome stoji Bosna i Hercegovina, nikad se ne osećam prijatno - rekao je Dodik.

Govoreći o licemerju međunarodne zajednice, on je istakao da je Srpskoj oduzeto 83 nadležnosti, 'a mnogi se busaju u grudi zbog referenduma...'

- Glasanjem na referendumu Republika Srpska je učunila još jedan korak ka osvajanju slobode. Propao je plan Bakira Izetbegovića da nadglasavanjem Ustavnom sudu  uz pomoć stranaca ukine i ime Republike Srpske, jer, tobože vređa verska osećanja muslimanskog naroda - istakao je između ostalog Dodik.

Dodik je konstatovao da je rezultat referenduma očekivan, ako se ima u vidu da Bošnjaci nisu glasali.

Komentarišući pretnje upućenoj RS uoči referenduma, i najavama da će Srpska nestati ukoliko referendum bude održan, Dodik je rekao da je to 'stari san u Sarajevu'.

- Od tolikih pretnji uoči refrenduma ništa se nije desilo. Niti je izbio rat, niti je Republika Srpska okupirana, niti je Dodik uhapšen, samo je svanula sloboda za srpski narod - podvukao je predsednik Republike Srpske.

Na konstataciju voditelja Milomira Marića da se opozicija u RS nije deklarisala protiv referenduma, Dodik je konstatovao:

- Nisu se baš trudili onoliko koliko su trebali... Već na samom početku krenula je sabotaža tipa 'eto to je Dodikov referendum'. Ali ja sa tim nemam problem - rekao je Dodik i dodao:

- Da smo se odrekli referenduma, onda bismo se odrekli sebe! - konstatovao je Dodik.

Otrkivajući detalje razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, Dodik je rekao da je šef Kremlja poručio da je Rusiji iskreni prijatelj Republike Srpske.

- On je poručio da je pitanje referenduma pitanje za Republiku Srpsku a ne za međunarodnu zajednicu - naveo je Dodik, istovremeno demantujući pisanja pojedinih beogradskih medija da je 'Putin lupao šakom o sto na tom sastanku'.

Prema prema Dodikovim rečima, građani Republike Srpske i u buduće će o važnim pitanjima odlučivati na referendumu.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji