KAD SE SRBIJA SPRDA SA TOMPSONOM I HRVATIMA: Pogledajte šta su duhoviti građani Srbije ovaj put smislili... (FOTO)

Zvučna imena srpske estrade redovito pune hrvatske arene, koncertne dvorane i diskoteke, a slično je i s hrvatskim izvođačima u Srbiji. No, nije tajna da Marko Perković Thompson definitivno nije jedan od njih. Našlo bi se tu i s jedne i s druge strane onih koji , ni pod koju cijenu, ne bi zapjevali u ovoj ili onoj državi.

Kako se u internetskim prostranstvima pronađe šarolikih tema, tako je na Facebooku nastala posprdna grupa na temu održavanja koncerta već spomenutog Thompsona i to baš u Beogradu.

Organizatori su koncert najavili za 3. srpnja, a turneju su nazvali: “STIGLA VAS JE MOJA RUKA I U SRBIJI”.

“U ime organizatora Fonda za humanitarno pravo Srbije , Helsinškog komiteta za ljudska prava Srbije, Omladine Helsinškog komiteta, Rekonstrukcija Ženski fond, Žena u crnom, Libertarijanskog kluba, Ambasade Republike Hrvatske u Srbiji i drugih, pozivamo Vas na prvi koncert velike balkanske zvezde Marka Perkovića Thompsona u Beogradu.

Koncert “kod konja” je jedinstvena prilika da se građani i građanke Beograda upoznaju sa kulturom hrvatskih susjeda. Ovo je prvi od nekoliko planiranih koncerata u okviru Markove TURNEJE:”STIGLA VAS JE MOJA RUKA I U SRBIJI”

Marko Perković rođen je 27. oktobra 1966. godine u selu Čavoglave, u Zagori (Šibensko-kninska županija) od majke Marije i oca Ante. Svoje rano djetinjstvo i odrastanje je proveo u rodnom selu. Oca je rijetko viđao jer je bio odsutan zbog posla u Njemačkoj, a dolazio je kući samo za Božić i Uskrs. Marko u gradu Splitu završava srednju školu za ugostitelja. Po početku Domovinskog rata 1991. godine Marko se pridružio Zboru Narodne Garde. Marko je u to vreme u rukama imao američku strojnicu Thompson, po kojoj je i dobio nadimak. Iz toga doba potiče i prva Markova pjesma – legendarna “Bojna Čavoglave”. Pesma koja se brzo proširila celom Hrvatskom i postala je jednim od prepoznatljivih simbola prvih dana Domovinskog rata. Iza sebe ima sedam studijskih albuma i blistavu karijeru.

ULAZ SLOBODAN!”, napisali su i uzburkali vode društvenih mreža.

Još jednom pokrenuli debatu oko ustaša i četnika

I dok su jedni shvatili kako je riječ o šali i zafrkanciji drugima ipak nije bilo svejedno.

“Oćete li se vi Srbi ljutit ako mi dodjemo s ustaškim kapama?”

“Da mi je i taj dan doziviti kada ce se ljudi prestati preseravati na nacijonalnom nivou. Voli svoje postuj tudje!”, napisao je Aleksandar

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji