ARAPSKO NASELJE U BIH PUNO MISTERIJE: Građevinske radnike niko ne plaća, ne postoje potrebne dozvole, iz kompanije se javljaju preko Fejsbuka (VIDEO)

Gradnju novog arapskog naselja u opštini Hadžići, u mestu Drozgometva, iza kog stoji kompanija “Al Bajrak Junajted Kompani”, već sada prate brojne kontroverze.

Redakciju Avaza je pozvao muškarac iz Mostara, koji se predstavio kao radnik jedne firme koja je izvodila radove u ovom naselju. Požalio se da investitor njegovoj firmi nije uplatio novac za radove koje su oni uspešno realizovali i da već pet meseci čekaju na svoje zarađene dnevnice.

"Mi smo posao odradili. Sve je bilo uredu dok smo radili. Kad smo posao završili, naš gazda je rekao da nema novca, jer mu nije isplaćeno za radove od investitora. Mi radimo za dnevnicu i to je meni i mojim kolegama sve. Bilo je priča da nemaju ni sve potrebne dozvole. I sada nas neko vuče za nos. Šta treba, da odemo i sravnimo sa zemljom te kuće? Ima nas 50 koji nismo dobili ni marke za urađeni posao", rekao je pre nekoliko dana jedan od radnika.

Do naselja se dolazi makadamskim pristupnim putem, koji koriste građevinske mašine. Još nije ni asfaltiran. Na samom ulazu, kako je to običaj, nema table na kojoj se obično nalaze podaci o izvođaču radova, roku završetka, investitoru, nadzoru.

Nema ni radnika niti građevinskih mašina. Iz jednog kontejnera poziva nas mlađi muškarac, koji se predstavlja da je čuvar gradilišta i pokušava da da odgovore.

"Zvaću ja Muhameda (predstavnik kompanije), neka vam on sve ispriča šta je bilo. Znam da su se ti neki radnici žalili, da su dolazile inspekcije, čak je i policija dolazila da interveniše", usput spominje čuvar.

Muhamed je na jednoj od društvenih mreža odgovorio je na pitanja, jer stranica kompanije, koja je registirovana na Ilidži, na adresi ulica Josipa Slavenskog broj 9, nema informacija o kontaktu.

"Sve su radili pogrešno pa su napali i nadzornog i tako dalje. Dole sve prokišnjava. Pićemo kafu za koji dan, ne mogu više informacija, možda si neki njihov prijatelj", napisao je u odgovoru Muhamed Šabanović. Na pitanje čiji prijatelj i ko je radio nadzor u naselju u Drozgometvi, odgovorio je: "Ne mogu više informacija da dajem. Bićete obavešteni dok advokat sakupi dokaze. Istraga tek sada počinje".

Poslao je i faksimile nekoliko uplatnica firmama koje su izvodile radove. Iz Avaza su posli pitanja da li je firma dobila sve građevinske i ekološke dozvole, a pokušali su da dođu i do Hamde Ejubovića (SDA), načelnikom opštine Hadžići, ili s nekim iz Službe za prostorno uređenje, urbanizam i građenje, ali bez uspeha.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji