SRBIN BOGDAN ZEZNUO CELU AUSTRIJSKU POLICIJU: Smislio spektakularan plan za begstvo, pomogao mu sin!

Bekstvo zatvorenika Bogdana iz Srbije iz bolnice u Šerdingu, koje se dogodilo ove nedelje, bilo je toliko spektakularno da su mu mediji u Austriji posvetili veliku pažnju.

Kako komentarišu mediji, Bogan (43), osim kriminalne karijere, mogao je slobodno da bude i glumac po tome kako je "odigrao" ulogu da bi pobegao.

Državljanin Srbije bio je u pritvoru nakon što je osuđen zbog prevare i trebalo je da "odleži" do decembra 2019. Naime on je uhvaćen u pljački jednih imućnih državljana Austrije, kada nije uspeo da pobegne iz njihove kuće. Policija je bila spretnija i uhvatila ga na delu dok je pokušavao da otvori njihov porodični sef pun zlata i dragulja. Naravno, sudski proces se brzo završio zbog evidentnih dokaza protiv okrivljenog, što je i odlika dobro razvijenog društva kakvo je u Austriji. Bogdan je osuđen na tri godine zatvora, što znači da bi već posle izdržavanja 2/3 kazne mogao da se nađe na slobodi. Međutim, Bogdanu se to nije svidelo, pa je rešio da slobodu potraži na neki drugi način. Dobro je isplanirao svoje bekstvo, kao iz filmova. Ovako je sve teklo.

Tokom noći između petka i subote Bogdan je isprovocirao tuču zatvorenika sa kojima deli ćeliju. PObacao je stvari jednog od njih, usledila je prepirka, onda je gurnuo drugog zatvorenika, pa je usledila opšta tuča. Ubrzo zatim, stražari su ušli u ćeliju i prekinuli tuču. Bogdan je iz svega izašao sa povredama glave. Kasnije, zatvorenici su otkrili tajnu da je sam sebi naneo te rane. 

Pošto je u subotu zbog povreda bio prebačen u bolnicu u Šerdingu, gde ga je u nedelju posetila porodica, sin mu je, kako se čini, neprimećeno doturio mobilni telefon, preko kojeg je dogovorio detalje bekstva.

U ponedeljak posle podne počeo je u sobi da povraća, zbog čega je čuvar otvorio prozor - da bi ušao svež vazduh u sobu.

Upravo to je i čekao zatvorenik, koji je skočio na grejna tela na zidu ispred prozora, a zatim s drugog sprata na ulicu gde ga je čekao sin u kolima, kojima su pobegli.

Samo 20 kilometara od mesta bekstva policija je zaustavila vozilo, ali je u njemu zatekla samo pomagača bekstva, dok je otac pobegao u nepoznatom pravcu.

Protiv sina je podneta prijava za pružanje pomoći pri bekstvu za šta mu preti kazna do dve godine zatvora.

I dalje se ne zna gde se Bogdan trenutno nalazi. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top