EKSTRAVAGANCIJA NIJE DOZVOLJENA NA DVORU: Kraljica je Engleske, a u duši Pirocanac

Kraljica Elizabeta II silazi na dorucak u devet sati. Na stolu je ceka posuda s kornflejksom, suvim kajsijama i šljivama, redak produkt modernog sveta na koji pristaje. Jela joj se iskljucivo spremaju po tradicionalnim, nekad i vekovima starim dvorskim receptima.

I iako su jela vrlo fina, nisu skupa. Ekstravagancija je dozvoljena na zabavama.

DA BISTE POSTALI KRALJICIN KUVAR, MORATE DA PROÐETE SEDAM KRUGOVA INTERVJUA, A ZATIM JOŠ TOLIKO KRUGOVA OBUKE. OSIM TOGA, TREBALO BI DA UMETE DA OD TRI ŠARGAREPE NAPRAVITE TRI IDENTICNA PRUTICA.

Ali kada su zabave u Vindzoru u pitanju, sve što se nade na stolu mora biti prvoklasno. Narucuju se kruške od specijalnog proizvodaca iz Londona, glavnom kuvaru stiže šest kutija, sa oko stotinak krušaka, od kojih bira 24 savršene. Inace, jede ih kao kuvana jaja, odsece im vrh, pa na unutrašnji deo navali kašicicom.

Jede malo, cetiri puta dnevno, ne propušta popodnevni caj uz vanilice sa džemom, niti vecernji koktel od džina i vermuta. Ima još jedan porok - cokoladnu tortu. Ne voli da je deli ni sa kim, pa najcešce bude - kud kraljica, tud i torta.

Na sto joj se nikako ne iznosi ni hrana sa belim lukom. Meso mora da bude dobro peceno, narocito kad se priprema u komadu i služi na šnite naseceno uz krompir. To je njen tipicni nedeljni rucak. Jede iskljucivo sezonsku hranu

Kraljica voli i banane, a jede ih tako što im odseca vrhove, odstrani koru, presece bananu uzduž napola, potom je isecka na komadice i spremi je za bockanje viljuškom.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top