OBEĆANA ZEMLJA: Slobodan je na radu na Malti ostao bez dela tela i za to je dobio 64.000 evra odštete!

Srpski državljanin na Malti naplatio je 64. 600 evra odštete za kažiprst izgubljen u nesreći na poslu. Slobodan Kozarev, Srbin koji je radio na Malti dobio je odlukom suda nadoknadu za nesreću koja se dogodila 2013. godine, kada mu je mašina za sečenje drva u kompaniji u kojoj je radio kao mašinski operater odsekla kažiprst desne ruke, deo palca na levoj i izlomila ostale prste.

Nesreća se dogodila u septembru 2013. godine u kompaniji "JDS Manufakturing Limitid" na Malti. On je odmah posle nesreće podneo zahtev za naknadu štete protiv svog poslodavca 2JDS Manufacturing Limited" i tražio odštetu za invaliditet i pretrpljen bol.

Na sudu je izjavio da je bio obučen stolar i da je u toj kompaniji bio zaposlen kao operater na mašini za sečenje drva.

Sud je utvrdio da je on povređen kada su mu kružni noževi za sečenje drveta odsekli kažiprst desne ruke, deo palca na levoj ruci i polomila druge prste.

Sudija Džastin Lorens Mintof je potvrdio zahtev Kozareva, jer je prethodno zaključio da verzija događaja kompanije nije verodostojna i kada je utvrđeno da nije obezbeđen siguran sistem rada.

- Utvrđeno je da je mašina na kojoj je radio Kozarev bila stara 25 godina i da nije imala moderne sigurnosne funkcije. Kompanija nije obavestila komisiju o nesreći, već je naloženo da Kozarev sam ode u bolnicu kako kompanija ne bi bila identifikovana. Sud je prihvatio činjenicu da je Kozarev pretrpeo povrede, kao i da je sada osoba sa 22 odsto trajnog invaliditeta i odlučio da kompanija mora da mu isplati 64. 604 evra odštete, rekao je sudija u obrazloženju presude.- Kompanija je odgovorna za povrede koje sam preživeo. Radio sam svoj posao, kada mi je mašina presekla kažiprst desne ruke, deo palca na levoj i izlomila ostale prste. Tražim naknadu štete zbog trajnog oštećenja obe ruke. Lekari su utvrdili da imam 22 odsto trajnog invaliditeta zbog ove nesreće, rekao je Kozarev.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji