NASAMARIO ŠVABE I POBEGAO SA PLENOM: Srbin opljačkao nemačke banke

U PREDGRAĐU Minhena - mestu Blumenau, u četvrtak po podne dogodila se filmska pljačka, a glavni akter te drame je državljanin Srbije, identifikovan kao Rijad K. (26). Mladić, poreklom iz varošice na jugozapadu Srbije i sa prebivalištem u obližnjem Dahauu, pobegao je s plenom od više stotina hiljada evra firme "Prosegur", čiji je radnik bio.

Rijad K. je, zajedno sa dvojcom kolega, tokom prepodneva obilazio više ekspozitura različitih banaka sa službenim zadatkom da isprazni bankomate. Sav novac uredno su pakovali u transporter za prenos para i dragocenosti. Kad su obavili posao, dok su centrale banaka uzaludno čekale uplatu, Rijad K. je ostavio kolege - jednog iz Minhena (23) drugog iz Dahaua (39) - ispred jedne ekspoziture, nagazio gas i netragom nestao odnoseći prebogat "plen".

Znajući, međutim, da nema šansu ako ostane u kombiju, Rijad K. je vozilo ostavio u Ulici Rolf-Pineger, piše "Zidojče cajtung". Tu ga je, oko 20.30, primetio jedan prolaznik, pošto je iz kombija "vrištao" alarm. U tom momentu Rijad K. je već odmakao i policija ga još nije pronašla.

Raspisana je nagrada nalazaču, a fotografijama Rijada K. oblepljen je ceo kraj. O osumnjičenom se zna da je već više godina živeo na teritoriji prestonice nemačke savezne pokrajine Bavarske, Minhena. Firma "Prosegur" nije htela da kometariše pljačku.

Portparol policije Sven Miler je kazao da su Ulica Rolf-Pineger i kompletna okolina pažljivo pretražene. Mole se građani koji imaju bilo kakvu informaciju o Rijadu K. da se jave policiji.

PRE tri meseca u Švajcarskoj je opljačkan transporter novca i odneto je čak 40 miliona evra. U "paketu" s kešom, bili su i drago kamenje i zlatne poluge. Lopovi su uspeli da prebegnu u Francusku, ali su ubrzo potom uhvaćeni.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top