ŽELITE DA IDETE VAN SRBIJE: Evo šta je za SRBE zabranjeno u ŠVEDSKOJ!

Evo šta bi trebalo da znate o Šveđanima ukoliko poželite da se odselite u Švedsku

Šveđane ljudi često doživljavaju kao ljude koji "nemaju nikakvih problema u životu"...

Za njih je uvreženo mišljenje i da su pravi ekolozi i da vole vreme da provode u prirodi.

Međutim, ima još stereotipa o Šveđanima koje treba da zna svako ko želi da poseti Švedsku, a tiče se vremena provedenog sa porodicom, prijateljima, kolegama, ili poznanicima...

Međutim, za njih svaki razgovor treba da ima svrhu.

To je dobro da znate ukoliko planirate da idete u Švedsku, kao i još nekoliko stvari.

Evo šta vam je zabranjeno da radite u Švedskoj:

1. Švedska živi u skladu sa filozofijom  da u životu svega treba imati dovoljno, ali ne previše... Dakle nikako nemojte da se ponašate bahato.

2. Šveđani vole da proslavljaju neobične festivale, zato nikada nemojte reći da vam je avangarda "čista glupost"!

3. Najviše vole crnu i belu... Boje nikako ne spominjite!

4. Među ribama, primat im drži - konzervisana riba koja se lovi u Baltičkom moru. Nikako ne odbijajte specijalitet tog tipa.

5. Nećete verovati, ali bez obzira na standard, Šveđani se svi do jednoga - isto oblače! Ne pokazujte, dakle, da ste bolji od njih.

6. Šveđani su poznati po tome da govore direktno i bez uvijanja. Zato razmislite pre nego što im bilo šta kažete i nikako nemojte da ih lažete.

7. Švedska poslovica koja se prevodi kao: "Govoriti je srebro, a ćutanje je zlato", često dovodi u zabludu da su Šveđani veoma stidljivi. Ne, nisu i nemojte biti ni vi! Nikako!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top