U OVOM SELU ŽIVE SAMO MILIONERI: Svi su se obogatili preko noći na potpuno neverovatan način (FOTO) (VIDEO)

Jedina njihova zasluga je što su zemljaci sa milijarderom koji nije zaboravio svoje korene

Svih 80 stanovnika malog španskog sela postali su milioneri preko noći, ali nije u pitanju, kako ste verovatno pomislili, zajednički dobitak na lutriji.

Ipak, ne može se poreći da su meštani Kerezales del Kondada imali sreće, jer je jedina njihova "zasluga" što su zemljaci sa milijarderom koji nije zaboravio svoje korene.

Antonino Fernandez umro je u avgustu u 100. godini života, a u svom ekscentričnom testamentu 200 miliona evra je ostavio stanovnicima sela u kojem je odrastao. Svakom meštanu tako je pripalo nešto više od 2,3 miliona evra, a ostalo je i za druge troškove kao što je novi kulturni centar, piše Daily Mail.

On je rođen u siromašnoj porodici u kojoj je bilo 13 dece i on je sa 14 godina morao da prekine školovanje jer njegovi roditelji to nisu mogli da priušte. Nakon Španskog građanskog rata odselio se u Leon, gde je upoznao suprugu Siniu Gonzalez Diez.

Njen ujak je bio vlasnik kompanije Grupo Modelo i 1949. godine je pozvao mladi bračni par da se preseli u Meksiko, gde je tada 32-godišnjeg Fernandeza zaposlio da radi u skladištu.Godinama je gradio karijeru, pa je 1971. postao direktor kompanije čije će pivo postati ne samo najpopularnije u Meksiku, već i ogromni izvozni fenomen. Izvozili su ga i u njegovu rodnu Španiju, pod imenom Koronita. Korona Ekstra je danas drugo najčešće uvoženo pivo u Americi s godišnjom prodajom od skoro 700 miliona dolara.

Fernandez je bio veliki dobrotvor koji nikad nije zaboravio svoju otadžbinu, pa je za svoj humanitarni rad dobio odlikovanje od bivšeg kralja Španije Huana Karlosa. Njegovo rodno selo dobiće i novi Centar za kulturu, a lokalna nevladina organizacija takođe je nasledila dobar deo njegove imovine.

- Niko od nas nije imao novca. Ne znam šta bi se desilo da nije bilo Antonina - kaže Maksimino Sančez, vlasnik jedinog bara u selu.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top