KAD JE TITO POSETIO REŽIM U SEVERNOJ KOREJI: Jedan oficir je pogrešio u protokolu, streljan je odmah iza zgrade

Neverovatna priča o prijateljstvu i velikom obostranom poštovanju Josipa Broza Tita i tadašnjeg predsednika Narodne Republike Koreje, Kim Il Sunga, zabeležena je kamerom, a pre više od 40 godina plasirale su je Filmske novosti.

Kada je krenuo u svoju veliku posetu komunističkim zemljama, pre nego što je posetio Kinu, svratio je do režima u Severnoj Koreji. Tamo je dočekan uz najveće počasti, kakve do tada nisu viđene u svetu. Ono što su priredili Titu, pamtio je do kraja života. Legenda kaže kako je jedan vojnik pogrešio u protokolu, bio je odmah streljan.

Uostalom, pogledajte kako je Tito dočekan u Severnoj Koreji, sjajnim sletom kakav nije viđen do tada. Na desetine hiljade ljudi je koordinisano stvarala različite figure na jeziku dva bratska naroda. 

Ostavi komentar

Prokomentariši vest koju si pročitao. Budite pažljivi i poštujte pravila privatnosti sajta Politika Ekspres Srbija.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top