KAD JE TITO POSETIO REŽIM U SEVERNOJ KOREJI: Jedan oficir je pogrešio u protokolu, streljan je odmah iza zgrade

Neverovatna priča o prijateljstvu i velikom obostranom poštovanju Josipa Broza Tita i tadašnjeg predsednika Narodne Republike Koreje, Kim Il Sunga, zabeležena je kamerom, a pre više od 40 godina plasirale su je Filmske novosti.

Kada je krenuo u svoju veliku posetu komunističkim zemljama, pre nego što je posetio Kinu, svratio je do režima u Severnoj Koreji. Tamo je dočekan uz najveće počasti, kakve do tada nisu viđene u svetu. Ono što su priredili Titu, pamtio je do kraja života. Legenda kaže kako je jedan vojnik pogrešio u protokolu, bio je odmah streljan.

Uostalom, pogledajte kako je Tito dočekan u Severnoj Koreji, sjajnim sletom kakav nije viđen do tada. Na desetine hiljade ljudi je koordinisano stvarala različite figure na jeziku dva bratska naroda. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top