Radnici kopali zemljište za novi neboder – OSTALI U ČUDU kad su ovo ugledali!

Kad su radnici kopali zemljište za izgradnju novog nebodera u Bostonu.

Iz kompanije Skanska nisu pronašli blago, kovčeg pun blaga ili svjetlucave ogrtače.

Ali su otkrili nešto što niko dosad nije! Bar u tom području.

Čini se, kako tvrde historičari, da je brod vjerovatno udario u obalu i zaglavio se na tom mjestu ili se srušio tokom oluje, te potonuo u dubine tla.

Iako je teško odrediti datum kad se to desilo, čini se da se desilo nekad u 18.stoljeću.

Na brodu nisu pronašli ništa što je vrijedno danas, osim historijskog interesa, a vjeruje se da je posada uzela sve sa sobom i otrčala kad su shvatili da brod tone.

Ipak, ostavili su robu na brodu – čini se da je brod prenosio vapno, koje je tad bilo uobičajeni materijal koji se koristio za izgradnju u to vrijeme. Većina ostalih stvari bila je spržena, iako se ne zna da li je to namjerno učinjeno ili je to uslijedilo zbog eksplozivnih svojstava materijala.

Radnici u Los Angelesu nedavno su pronašli fosile sisara dok su kopali kako bi proširili metro u gradu. Radili su zajedno sa arheolozima otkako je projekat započeo ranih 1990ih, znajući da će u tom području biti fosila.

Kako je i ranije bilo spomenuto, ovo otkriće je bilo među prvim u tom području – pa se ispostavilo kao potpuno iznenađenje.

Nadležni u gradu izvukli su i premjestili brod, zbog čega su uspjeli završiti konstrukciju nakon što su privremeno zaustavili izvršenje projekta u ime historije.

Kakve su šanse da se pronađe nešto ovako u vašoj zajednici – gdje vi živite? Jesu li ikad radnici u vašoj lokalnoj zajednici pronašli nešto vrijedno, što je datiralo iz ranijih vremena?

Bilo bi zaista super kad bi ovakvo otkriće imali i u našem gradu, zar ne? Naravno, više bi se pravili selfiji na tom mjestu, nego istraživalo, nažalost.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top