ZLOČIN KOJI JE ŠOKIRAO AUSTRALIJU: Ubica srpske tinejdžerke smejao se dok su ga hapsili

Maša Vukotić (17), tinejdžerka srpskog porekla, koja se iz Bijelog Polja u Crnoj Gori preselila u Australiju ubijena je pre tri godine u Melburnu. Nedugo nakon zločina, policiji se predao Šon Pirs, osuđivani silovatelj, koji je priznao ubistvo.

Policiji u Melburnu predao se čovek za koga se sumnja da je  imao veze sa ubistvom 17-ogodišnje Maše Vukotić, koja je poreklom iz Crne Gore.

Maša Vukotić, koju su prijatelji zvali Marsi, ubijena je tokom dana u parku udaljenom svega pet minuta od njenog doma u istočnom delu Melburna, Donkasteru.

Devojka je u trenutku napada džogirala i nosila slušalice, te stoga nije čula ubicu koji joj je prišao sa leđa.

Prolaznik je čuo vriske, i kada je shvatio šta se dešava, pozvao policiju istog trenutka. U momentu kada je hitna pomoć stigla na lice mesta, devojka je još uvek bila živa, ali je ubrzo, usled velike količine izgubljene krvi, preminula.

Kamera u autobusu snimila je muškarca sa plastičnom kesom u rukama, za kojeg se odmah posumnjalo da ima veze za zločinom, što se na kraju ispostavilo kao tačno.

Ubica je identifikovan kao Šon Pirs, sa prebivalištem u zapadnom Melburnu. Po dolasku u policijsku stanicu, smejao se i policajcima pokazao srednji prst.

Inspektor Majkl Hjuz rekao je da je ubica od ranije poznat policiji, i da već ima kriminalni dosije. Pirs ima čak 22 krivične prijave, među kojima su i optužbe zbog seksualnog napada na majku dvoje dece, napada na devočicu (13) i silovanje jedne devojke (21) na pešačkom prelazu. On je priznao još nekoliko krivičnih dela, ali nikada nije osuđen.

Policija je saopštila da nastavlja istragu, kako bi saznala da li je napad na Vukotićevu bio nasumičan ili planiran.

- Već je napadao devojke ranije. Da li je ovu žrtvu odabrao ili ju je napao slučajno, još uvek ne znamo - izjavio je porparol melburnške policije.

- Svet je definitivno postao mračnije mesto bez nje - izjavila je jedna od brojnih Mašinih drugarica koje su došle da odaju poslednju poštu "njihovoj princezi Marsi", kako su je od milošte zvale.

- Marsi je jedna od najdivnijih osoba koje sam poznavala. Duhovita, puna života i pre svega, pravi prijatelj. Takva osoba se retko sreće - izjavila je jedna od školiskih drugarica Maše Vukotić.

Prijatelji su pričali o Mašinoj svestranosti, ljubavi prema pravu, stranim jezicima i japanskoj modi, ali pre svega o tome kakva je osoba bila.- Bila je prepametna devojka, govorila je tri strana jezika i imala san da jednog dana postane advokat - tužno je rekao Mašin prijatelj.

Televizijske kamere snimile su njenog dečka Tima Drejpera, koji je sedeo, držeći glavu u rukama.

"Uvek ću biti sa tobom i ti to znaš. Volim te draga moja, i uvek ću te pamtiti. U mom srcu ćeš zauzimati posebnu mesto. Počivaj u miru ljubavi. Voli te Tim", glasila je poruka koju je Mašin dečko ostavio.

Maša Vukotić bila je učenica devojačkog koledža Kenterberi i uskoro je trebala da polaže maturu. Živela je sa ocem Slavoljubom, sestrom Nađom i starijim bratom Petrom.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top