OD KRVOLOČNOG PLAĆENIKA DO YOUTUBE ZVEZDE: Najbolji ubica Pabla Eskobara je bio najopasniji čovek na svetu. Ubio 3000 ljudi, proveo 22 godine u zatvoru, a danas zarađuje od interneta

Verovatno mislite da je Pablo Eskobar bio negativac koji bi se u jednom momentu rukovao sa vama, a već u drugom vas upucao s leđa. Međutim, istina je da je on bio izuzetno tih čovek koji nikada nije povisio glas. Dok je njegov plaćeni ubica bio čovek kojeg nikako ne biste želeli da sretnete, jer ne biste preživeli da pričate o tome.

Džon Hairo Veleskez poznatiji kao Popaj, ubio je više od 300 ljudi i organizovao likvidaciju novinara, političara i Eskobarovih rivala. Ova priča je ugledala svetlost dana zahvaljujući retkom razgovoru sa ovim čovekom koji je obavio Sunday Mirror.

- Nisam razmišljao ni o čemu kada sam sprovodio likvidaciju novinara. To sam obavljao rutinski - rekao je neimenovanom novinaru na nepoznatoj lokaciji.

Poznat danas pod nadimkom Popaj, rekao je Mirroru da nije ubijao zbog zabave. On je ustvari ubijao zbog lojalnosti prema svom šefu. Ubio je oko 300 ljudi, ugovorio smrt drugih 3000 i bio je plaćen oko 75 000 funti za ona ubistva koja je sam izveo. U njegovoj uvrnutoj karijeri koju je započeo kada je imao samo 17 godina, Popaj je bio glavni čovek koji je Eskobarove rivale i zvaničnike Kolumbijelikvidirao auto bombama. Takvih bombi je bilo preko 200.

Takođe se bavio i otmicama. Jedan od njih bio je general Karlos Mauro Hojos, kojeg je Popaj oteo 1988. godine. Kasnije je priznao njegovo ubistvo, koje se dogodilo dok je bio u zatočeništvu. Popaj je bio zloglasni plaćeni ubica koji nije imao milosti. On je likvidirao svakoga ko se njegovom šefu nije dopadao, bez obzira da li bio nevin ili ne.

Od njegovog odnosa sa devojkom do dizanja u vazduh komercijalnog aviona, gde je ubio oko 107 ljudi, emocije nikada nisu uticale na to kako je obavljao svoj posao. - Morate da razumete da sam bio profesionalni ubica. Kad god bih nekome oduzeo život, ne bih osećao ništa. Ni stid, ni tugu, ni iznanađenje. To je bilo kao da radim u kancelariji i izvršavam Don Pablova naređenja - rekao je Popaj

- Ubijanje je za mene bilo lako. Bio sam u ratu, i oni su ubijali moju porodicu, prijatelje i kolege. Nalazio sam ih bez glave, bez ruku i nogu - navodi on.

Prvi čovek kojeg je ubio bio je vozač autobusa koji je naglo zakočio kada je jedna starica htela da izađe iz autobusa.

Ona je kasnije preminula od zadobijenih povreda. Iako je planirao preko 3000 ubistava, a počinio oko 300, osuđen je međutim samo jednom. Nakon što je proveo više od 22 godine iza rešetaka, zbog ubistva predsedničkog kandidata Luisa Karlosa Gale 1989. godine, pušten je na slobodu pre dve godine. 

Od tada živi u ilegali jer veruje da postoji velika šansa da neko od njegovih brojnih neprijatelja mogao da ga ubije. 

Sve do danas poriče da je ubica i ne oseća krivicu što je slušao Eskobarova naređenja. Nimalo ne čudi što se pored Velaskeza Eskobar "izvlačio" sa svojim kriminalnim aktivnostima?

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top