ČUDO OD KLINCA: Dečak preživeo sam u šumi zahvaljujuci TV emisiji

Kada je shvatio da se izgubio u šumi, devetogodišnji Amerikanac Grejson Vajn setio se saveta iz jedne televizijske emisije o preživljavanju i za sobom ostavljao tragove kako bi pomogao onima koji ga budu tražili.

Decak je sa svojom bracom i ocem redovno gledao veoma popularnu emisiju "Roden da preživi". U toj emisiji britanski avanturista Ber Grils suocen sa divljim i negotosljubljivijim okruženjem poducava gledaoce preživljavanju.

Sam i preplašen u ogromnoj šumi u kojoj se izgubio tokom šetnje sa porodicom, mali Grejson cepao je svoju žutu jaknu i komade platna vezivao za drvece.

Kada je posle 18 sati pronaden živ i zdrav, njegov otac je kazao da je bio veoma zabrinut, ali da je verovao u snalažljivost svog sina, prenele su agencije.

Tragove je ostavljao ne samo za one koji krenu u njegovu potragu, nego i da bi sam mogao da se vrati odakle je kenuo, naveo je decakov otac.

Mali Grejson Vajn noc je proveo u skloništu koje je sam imprivizovao. Ujutro je odlucio da sledi potok u nadi da ce naci pomoc. Kada je cuo helikopter potrcao je do proplanka i tamo mahao poslednjim komadom platna svoje jakne. Vrlo brzo nakon toga pronašla su ga dvojica spasilaca na konjima.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top