ADRENALIN DŽANKI: Ovaj čovek je skočio sa 7.600 metara BEZ padobrana, a onda se desilo OVO (VIDEO)

Luk Ejkins (42) je prvi èovek u istoriji koji je namerno pokušao ovakav skok.

Profesionalni padobranac Luk Ejkins postao je prva osoba koja je skoèila sa 7.600 metara bez padobrana, uspešno se prizemljivši u mreži postavljenoj u pustinji u Dolini Simi, amerièka država Kalifornija.

Ime juèerašnjeg skoka bilo je "Poslat iz raja", a njegov dvominutni slobodni pad je uhvaæen na snimku:

Ejkins ima 42 godine i preko 18.000 skokova iza sebe. Njegov otac i deda bili su padobranci, a njegova žena je skakala 2.000 puta, javlja Asošiejted Pres.

Luk je bio vidno uzbuðen kada je udario u mrežu velièine 30 sa 30 metara:

- Skoro kao da lebdim, neverovatno je. Ova stvar se upravo desila! Ostao sam bez teksta - rekao je ovaj hrabri èovek za AP.

Ipak, Ejkins je naleteo na nepriliku neposredno pre skoka, i problem nije bio tehnièke prirode. Pošto je skok bio prikazivan na TV Fox-u, tamošnje Udruženje glumaca mu je "naredilo" da nosi padobran.

Ali, Ejkins je rekao da bi nošenje padobrana uèinilo okretanje na leða neposredno pred udar u mrežu mnogo opasnijim. Sreæom po njega, nareðenje je povuèeno i dopušteno mu je da skoèi bez padobrana.

Za ovog èoveka možda èujete prvi put, ali on je bio rezervni skakaè Feliksa Baumgartnera 2012. godine, kada je ovaj skakao sa visine od 40 kilometara na zemlju, sa takozvane ivice svemira.

Kada je ovaj neverovatan podvig završen, Ejkins se može vratiti svom poslu savetnika za bezbednost amerièke Asocijacije padobranaca, kao i skokovima sa nešto više zaštite.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji