IZABRANA NAJLEPŠA NOVČANICA ZA 2017: Ova novčanica krije jednu veliku misteriju, a sada je najlepša na svetu (VIDEO)

Novčanica Solomonskih ostrva dobila je priznanje za novčanicu godine za 2017. godinu, pobedivši 19 drugih nominovanih novčanica iz celog sveta.

Krunu joj je predala međunarodna organizacija koja ja zadužena za istraživanje i prikupljanje novčanica International Bank Note Society (IBNS). Ovako izgleda novac na Solomonskim ostrvima.

U ovoj tesnoj trci učestvovale su i novčanice: 20 kruna iz Švedske, 100 rubalja iz Rusije, kao i kazahstanska tenga od 20.000, škotska novčanica od 5 funti, paragvajske novčanice, kao i one iz Katara.

Ovaj novac zaista lepo izgleda u rukama, kao i novčaniku. To je prijatan kontrast u odnosu na novu novčanicu australijskog dolara, koji kako su naveli kritičari izaziva osećaj povraćanja, i koji je bio inspiracija za mnoge parodije. 

"Ponosni smo na sve nove novčanice Solomonskih ostrva, ali da imamo novčanicu koja je i međunarodno priznata, e to je veoma posebno”, rekao je guverner banke Solomonskih ostrva On je rekao da ova novčanica sadrži i neke od najnaprednijih bezbednosnih funkcija u svetu, a ipak lepo prikazuje istoriju Solomonskih ostrva, kulturu i nasleđe.

Pogledajte DESET najlepših novčanica na svetu za 2017. godinu.

Ostavi komentar

Prokomentariši vest koju si pročitao. Budite pažljivi i poštujte pravila privatnosti sajta Politika Ekspres Srbija.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top