DOBRO JE ZNATI AKO TRAŽITE POSAO U AMERICI: Ovo je 10 gradova sa najboljim uslovima za nezaposlene!

Poslednja studija NerdValeta pokazala je da svaka država u SAD ima po dva najbolja grada kada je reč o traženju posla.

U ovom istraživanju uključeno je 100 najvećih gradova u Americi, pri čemu su analizirane prosečne plaće, stopa nezaposlenosti i rast radne snage, kao i odnos prihoda i troškova.

Ostin se, prema nekim istraživanjima, smatra "najzelenijim" gradom u SAD-u, zbog velikog broja zelenih površina iparkova, kao i izuzetnog napora gradskih vlasti u smanjenju zagađenja.

Bruto domaći proizvod ovog grada u 2010. godini iznosio je čak 86 milijardi dolara i nalazi se među 50 najbrže rastućih američkih gradova.

Ogroman rast naterao je ugledni američkih biznis magazin Forbs da u 2012. godini Ostin postavi iznad svih velikih gradova pogodnih za pronalazak poslova.

2. Denver (Kolorado)

Ekonomija ovog grada bazirana je na geografskoj poziciji i sjajnoj povezanosti sa nekim od glavnih transportnih sistema u Sjedinjenim Američkim Državama.

3. Nešvil (Tenesi)

Još od 2006. godine, muzička industrija Nešvila, grada kojeg zovu i "kućom kantri muzike", donosi više od 6.4 milijarde dolara godišnje i zapošljava otprilike oko 19.000 ljudi.

4. Sijetl (Vašington)

Moderna industrija Sijetla razvijala se mnnogo više zbog Boinga koji je postao najveći svetski proizvođač aviona, a osnovan je upravo u ovom gradu. Uprkos tome što je kompanija svoje sedište 2001. godine preselila u Čikago, to nije bitno oslabilo ekonomsku snagu Sijetla jer su fabrike ostale u njemu.

5. Atlanta (Džordžija)

Atlanta predstavlja uzor mnogim svetskim gradovima koji se susreću sa brzim širenjem, rastom populacije ikomercijalnim razvojem. Iako je grad većim delom uništen tokom Građanskog rata, ubrzo je obnovljen, pa je postao i glavni grad Džordžije. Iz tog razloga jedan od nadimaka Atlante jeste i "Graf feniksa".

6. Daram (Severna Karolina)

Magazin Forbs 2013. godine postavio je ovaj grad na 10. mesto na listi najboljih mesta za biznis i karijeru.

7. Mineapolis (Minesota)

Grad sa nešto više od 380 hiljada stanovnika predstavlja drugi najveći ekonomski centar na Srednjem zapadu, odmah iza Čikaga. Ekonomija Mineapolisa bazirana je na trgovini, finansijama, železničkim i transportnim uslugama, zdravstvu, kao i celokupnoj industriji.

8. Linkoln (Nebraska)

Drugi grad po veličini američke savezne države Nebraska većinu svoje ekonomske aktivnosti crpi iz prerađivačke industrije. Mnogobrojni radnici u Linkolnu dobili su povećana primanja s obzirom na tesno tržište rada. Od leta 2014. do leta naredne godine, prosečna plata po satu, kako za javni tako i za privatni sektor, povećala se za čak 11 procenata.

9. Erving (Teksas)

Malo poznati grad iz Teksasa broji svega 216 hiljada stanovnika, ali je u stvari sjajna sredina za osobe koje traže zaposlenje s obzirom da se tu nalaze neki veliki poslodavci poput Sitigrup, Verizon, Nokia, Majkrosoft.

10. Rali (Severna Karolina)

Rali je deo Istraživačkog Trougla Severne Karoline, jednog od najvećih i najuspešnijih istraživačkih parkova u zemlji i glavni centar u Sjedinjenim Američkim Državama za visoku tehnologiju i istraživanja biotehnologije, kao i za razvoj i usavršavanje tekstila.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top