Eskobarovi nilski konji i dalje bauljaju napuštenom hacijendom: Kralja droge više nema, a oni su preživeli nemoguće i sve ih je više

Prepušteni sami sebi na Eskobarovoj ogromnoj hacijendi, površine 2.000 hektara, razmnožili su se i postali najveće krdo nilskih konja izvan Afrike

Kolumbijci hrle na raskošno imanje Pabla Eskobara, "Hacijendu Napulj", kako bi videli veliku porodicu nilskih konja, poslednju zaostavštinu zloglasnog kralja droge. Tokom decenija broj nilskih konja se povećavao, tako da danas ima preko 50 životinja.

Posle smrti Pabla Eskobara, njegovo imanje, na kojem postoji zoološki vrt pun egzotičnih životinja koje je doveo iz raznih krajeva sveta, preuzela je država i trenutno njime upravlja opština.

Većina životinja je tokom godina prebačena, ali to nije slučaj sa najvećim stanovnicima zoo vrta, uključujući njegova četiri nilska konja, koji su tokom proteklih decenija stvorili porodicu sa više od 50 životinja.

Mit o životu i nasleđu Pabla Eskobara, jednog od svetskih najpoznatijih narko-bosova, privukao je meštane i strance u kolumbijsko selo Doradale. Zbog toga je opština Puerto Triunfo odlučila da napuštenu hacijendu pretvori u tematski park za posetioce.

Policija je ili ubila ili zatvorila celu Eskobarovu narkobandu, ali je poštedela nilske konje iz njegovog privatnog zoološkog vrta.

Prepušteni sami sebi na Eskobarovoj ogromnoj hacijendi, površine 2.000 hektara, razmnožili su se i postali najveće krdo nilskih konja izvan Afrike.

Biolog David Eševeri Lopez objašnjava da se radi o najvećem krdu divljih nilskih konja izvan Afrike. Eskobar ih je kupio četiri iz zoološkog vrta u Kaliforniji, osamdesetih godina prošlog veka.

Doradal i Eskobarov stari ranč nalaze se 190 kilometara od Medelina, grada po kojem je nazvan njegov kartel. Eskobar je bio jedan od najmoćnijih, najbogatijih i najbrutalnijih kriminalaca u svetu

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji