Članovi bande izveli haka ples u počast žrtvama na Novom Zelandu

Članovi jedne od novozelandskih najozloglašenijih bandi bajkera "Crna moć" (Black Power) izveli su ispred jedne od džamija koju je napao Brenton Tarant tradicionalni haka ples, u znak počasti preminulim žrtvama.

Pre plesa, vođa grupe zahvalio je policiji za njihov rad.

Ova grupa oformljena je 70-tih godina prošlog veka, a 10 članova bande je ispred okupljenih koji su polagali cveće i poruke podrške ispred džamije, izvelo tradicionalni ceremonijalni ples.

Članovi ove grupe su pretežno maorskog porekla.

Haka je tradicionalni ratni poklič i ples Maora sa Novog Zelanda. Izvodi se u grupi, energičnim pokretima, lupanjem u tlo, propraćeno uzvicima.

U napadu na dve džamije u mestu Krajstčerč na Novom Zelandu poginulo je 50 osoba.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji