OVO SVI SRBI TREBA DA ČUJU Važna poruka onima koji likuju zbog požara u Notr Damu! (VIDEO)

"Nisu oni koji su učestvovali u bombardovanju Srbije izgradili Notr Dam, ni molili se u njemu, nego mi koji smo bili protiv toga".

Posle devet sati borbe, rano jutros oko tri časa, francuski vatrogasci uspeli su da stave pod kontrolu požar u čuvenoj srednjevekovnoj katedrali Notr Dam u Parizu.

Iako je ceo svet šokiran i tužan zbog velike tragedije koja je zadesila jednu od najpoznatijih katedrala na svetu, sve se češće u Srbiji mogu čuti oni koji likuju zbog velikog požara, oni koji ga nazivaju kosmičkom pravdom i onih koji prave paralelu sa našim izgorelim svetinjama.

Arno Gujon, humanitarac iz Francuske, zhvalio se našim ljudima na rečima podrške, ali je i uputio poruku svima onima koji likuju zbog ove tragedije.

- Hvala na ogromnoj podršci, na svim divnim porukama, dobio sam mnogo poruka i od prijatelja i monaha - počeo je on svoje obraćanje srpskom narodu.

Nastavio je u malo drugačijem tonu.

- Oni koji su retki, ali koji postoje, koji se raduju i likuju zbog toga, oni se ne raduju samo tuđoj nesreći, nego i svojoj nesreći. Notr Dam nije samo francuska baština, nego i evropska, hrišćana, svih ljudi koji sebe smatraju ljudima. Nestalo je 800 godine istorije, kulture i hrišćanstva. Nisu oni koji su učestvovali u bombardovanju Srbije izgradili Notr Dam, ni molili se u njemu, niti to rade danas, niti će raditi to sutra, nego mi koji smo bili protiv toga se molimo u njoj i molimo se za nju. Verujem da bi se oni koji su izgradili taj dragulj Evrope složili sa mnom, a ne sa njima. Zato nemojte da likujete - rekao je on.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji