VLADAR SVETA IZ SENKE I ČOVEK KOJI JE STVORIO TRAMPA PORUČUJE PLANETI: Posle 26. juna VIŠE NIŠTA neće biti isto! Svaki dan - NOVI STALJINGRAD!

Stiven Benon, bivši strateg američkog predsednika Donalda Trampa i čovek koji ga je faktički doveo na vlast, aktivno radi na povezivanju evropskih populista i nacionalista. U razgovoru za Neue Zuercher Zeitung izneo je neke interesante poglede na budućnost Evrope, u svetlu izbora koji se održavaju od 23. do 26. juna:

- Pre deset dana sam bio u Norveškoj, sad sam u Berlinu, pa idem u Pariz, Italiju, Španiju. U Berlinu sam bio kako bih razgovarao s AfD-om (radikalno desna strana Alternativa za Nemačku). Ako trendovi ostanu stabilni, desne stranke će imati rezultat koji sam prorekao: oko trećine poslanika EU parlamenta biće članovi tabora nacionalista (koji bi trebao da vodi potpredsednik italijanske vlade i lider ksenofobne Lige, Mateo Salvini), a možda i više. Dinamika je na našoj strani. I, što je još bitnije: postoji mogućnost da u EU Parlamentu osnujemo jednu “Super-Group“. Nemojte zaborativi ni Najdžela Faraža i njegovu Brexit-Stranku.

- Posle izbora svaki će novi dan u Briselu biti novi Staljingrad. Nacionalisti će nastupati zajedno. Umreženjem će biti omogućeno ono što nazivam “command by negation“: ako ne možeš realizovati vlastitu volju – jer nemaš većinu - možeš blokirati. Time se situacija iz temelja menja. Od stranaka s kojima komuniciram nijedna ne želi da napusti EU. One žele Evropu nacija. Na ovim se izborima odlučuje između dve fundamentalne filozofije što ih čini tako važnima.

Na jednoj je strani Emanuel Makron sa svojim savezom “Renaissance“. Njegov je cilj realizacija programa globalista: Sjedinjene Države Evrope. Pa bi po tom planu Nemačka trebala postati nešto poput Severne Karoline, a Francuska Južne Karoline. Jednostavnije: nacije kao upravne jedinice jedne centralne birokratije. Makron želi centralizovati spoljnu politiku i stvoriti vojsku EU. S druge su strane snage koje se zalažu za stari Westfalski model u kojem individualne nacionalne države zastupaju interese svojih građana. One čine Uniju koja stremi više komercijalnoj a manje političkoj integraciji, a ovdje u politici useljavanja. I nema EU vojske.

- Na ovim izborima zbog desnice imamo novu sliku, svi mediji pišu o evropskim izborima, a tu je i alternativna ponuda: Viktor Orban, Mateo Salvini, Marin Le Pen, AfD. Ta alternativa govori: dajte da nacionalne države ponovo preuzmu kontrolu – ne da bi razorile EU, nego da bi je reformirale.

Ne radim za novac. Ja sam samo neformalni savetnik i promatrač. Ne radim sa američku vladu. Ja sam privatni građanin, poručuje Benon.

- Došao sam kod Marin Le Pen, bacio pogled na njezine finansijske planove i tu i tamo rekao šta smatram da je mudro. A to radim kod puno ljudi: jer sam nekad bio investicioni bankar, stalno stoga čitam biznis-planove. Marin Le Pen je odradila veličanstveni posao i skupila novac. I sada je jača od Makrona koji je pokrenuo prevarantski, pokvareni Pariški klimatski ugovor, zajedno s Angelom Merkel. A taj Ugovor omogućava Kinezima da pumpaju u atmosferu koliko god hoće gasova. I demokratije Zapada to treba da financiraju.

- Nemačka je centralna nacija našeg europskog projekta. Prof.dr. Meuthen (AfD) me oduševio, prije svega ekonomskim znanjem. Većina Nemaca želi reformiranu EU, ne žele je napustiti.

- I u najtoksičnijim dijelovima elite u Washingtonu sam uvijek ponavljao: Rusija nam nije glavni protivnik. Glavni protivnik je totalitarna komunistička diktatura u Kini. Ona je egzistencijalna pretnja za Zapad. Globalističke elite to ne žele da priznaju jer i te kako dobro zarađuju na usponu Kine. Ukupna privreda Rusije je velika koliko i privrede savezne države New York. Rusija je zapala u smrtonosnu demografsku spiralu. A ne proizvodi ni naprednu tehnologiju. Rusija je jedna obična kleptokratija, koju vode gadni tipovi. Oni imaju puno oružja i u puno delova svijeta izazivaju probleme. Ali, bezbednosna situacija je potpuno drukčija od one iz osamdesetih godina prošlog veka kad sam radio u Pentagonu. Niko se danas ne mora bojati da će ruski tenkovi pregaziti ravnice Severne Nemačke. Mi moramo Rusiju prihvatiti kao ono što jeste. Za početak bi bilo dobro kad Nemačka ne bi sklopila gasni sporazum s Rusijom (Severni tok 2).

- Kineski chip-design, robotska tehnika i veštačka inteligencija su ekseri koji se zabijaju u mrtvački kovčeg nemačke inženjerske umetnosti. Do 2025. će sve na svetu biti “made in China“. Kina je otela nemačku robotsku tehniku prinudnim transferom tehnologije, lopovlukom i kupovinom ključnih nemačkih firmi. Globalisti, svi do jednog, glumataju kako je uspon Kine nešto poput drugog pravila termodinamike. Prosto prirodni zakon. Ali ok, videćemo.

- Poslednje što itko želi je rat u Južnokineskom moru. Ali Kina provocira permanentno. Oni su izgradili veštačka ostrva protiv svih međunarodnih ugovora. Tuda se transportuju trgovačka dobra vredna oko 5 biliona dolara svake godine. To je ruta opskrbe Japana, Južne Koreje, Tajvana. Svih azijskih demokratija.

- Najveći prioritet mog života je da Donald Trump 2020. bude ponovno izabran za predsednika SAD-a. To je apsolutno egzistencijalno pitanje: i za SAD i za Zapad.

- Naš Pokret raste, u Evropi, u Aziji, u Latinskoj Americi. A kad ljudi jednom dođu na vlast, onda se radi o tome kako da najbolje moguće vladaju. Ključ svega je privreda. Da Tramp nema rast od 3,2% i nisku nezaposlenost, glavu bi mu na kolac nabili. Uvek je neophodan rast. Ali, kao što rekoh, mi smo tek počeli. Ovaj Pokret je isplaniran za decenije. Ja neću sve vreme biti tu, ali biću dugo.

Što bi istorija jednog dana trebalo da kaže o Stivu Benonu?

- Neka me se sećaju kao nekog ko se 100% založio za male ljude.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top