Rusija

Rusija (8)

Balerina Anastazija Volčkova već više od deceniju pleni medije više svojim kontroverznim postupcima i izgledom, nego umjetničkim dostignućima.

Volčkova je svakako postigla zavidnu popularnost svojim profilom na Instagramu gde se ne stidi da pokaže bujni dekolte. Međutim, nisu svi komentari pozitivni - korisnik stylle8 zlobno je komentirao da Anastasijina glava "izgleda dvostruko manje od njenih grudi".

To je podstaklo spekulisanje koja su se podelila u dva tabora - jedni smatraju da je balerina povećala grudi, a drugi da se samo ugojila nekoliko kilograma.

O 39-godišnjoj Ruskinji pisalo se pre nešto malo više od godinu dana kad joj je sedam godina stariji suprug, biznismen Bakhtijar Salimov, završio u hitnoj posle strastvenog seksa.

ЖИВИТЕ СВОЕЙ ЖИЗНЬЮ,А НЕ НА ОКРАИНЕ ЧУЖОЙ.. Дорогие друзья,как бы хотелось мне пожелать вам счастливой жизни каждому! Повторю: если что-то во мне не нравится-не смотрите,не следите,не подписывайтесь,не изливайте свою желчь.. Что бы я ни делала.. Это моя жизнь и я проживаю ее так,как хочу.? Вы знаете,творческие люди,достигшие профессионализма,известности,признания..,зачастую стараются спрятать от вас свои эмоции,во избежание обсуждений.. Но иногда,как и обычным людям,эти эмоции скрыть просто невозможно,какими бы они ни были.. Нам свойственно смеяться и плакать,быть сильными и слабыми,вздорить и мириться,совершать ошибки и исправлять их,быть трезвыми и пьяными,радоваться и грустить,верить и отчаиваться...Только сильным личностям свойственно идти вперед,не оглядываясь и продолжать творить,совершать добро и быть в центре внимания. Творческие люди бывают очень ранимы.. И на надрыве.. Но,знаете-мерзости и пакости написанные в адрес публичных людей,за плечами которых-огромный труд,-это гораздо большая низость,чем выпить вино. ? Особенно,когда это дерьмо изливается с аккаунтов с нулями в кубе..??? и с закрытыми профилями.. Или с тремя подписчиками,дабы за счет известных людей засветить свои страницы. Мы-то можем совершать в этом мире глобальные проекты на благо людей,а что можете делать вы,кроме как осуждать? Многие,даже не любя меня,кусая локти,будут продолжать следить за мной и продолжать переполох на моих страницах. И ,знаете,молодцы! Друзьям еще сообщите,чтобы обязательно подписались!? Скучать я вам не дам!? Ждите событий!?? Ну,и не забывайте про шпагат,растяжку,спорт и чувство юмора! ? ? #волочкова #моидрузья #доброта #любовь #русскийбалет #русскаяпесня #мояжизнь #россия #театр #радость #добрыелюди #мирвовсёммире #шпагатволочковой #спорт #followme #best #love #life #peace

A post shared by Анастасия Волочкова (@volochkova_art) on

 

Međutim, za Volčkovu se na raznim kontinentima pročulo pošto je 2003. godine dobila otkaz u Boljšoj teatru "jer je bila predebela".

Balerina nije odustala i dobila je sudski spor protiv teatra s obzirom da je imala samo 47,5 kilograma posle čega je vraćena na posao. Mnogi su tad spekulisali da se nije ni radilo o težini, nego da je Volčkova sa svojih 170 centimetata uvek bila previsoka za balerinu.

Поздравляю вас всех с наступающим Новым годом! Радости вам и любви! ?Спасибо всем моим друзьям, кто был рядом в этом году! А за эти предновогодние подарки спасибо за прекрасные шубки от @zagfran и моим друзьям из Сибири за красивые уги оттуда! Если захотите такие, звоните Алексею... +7 926 875-83-66 ? #волочкова #анастасияволочкова #балет #россия #радость #дом #красота #новыйгод #моидрузья #enjoy #look #volochkova #best #love #instagram #ballet

A post shared by Анастасия Волочкова (@volochkova_art) on

 

Pre dve godine javno je istupila optuživši direktora Anatolija Iksanova da je Boljšoj pretvorio u "veliki bordel", gde su balerine pod pretnjom otkazima prisiljene da spavaju sa bogatim oligarsima. I sama je navela iskustva u kojima bi morala na večerama da pravi društvo nepoznatim muškarcima, ali na seksualne odnose nije pristala i pored  pretnji "da neće putovati s pozorištem" na turneje ili plesati za Boljšoj".

Pogledajte kako je izgledalo "Labuđe jezero" u Boljšoj teatru 2002. godine u izvedbi Anastazije Volčkove

e-max.it: your social media marketing partner

Epoha za koju veruje da će biti potpuno zaboravljena, pomalo podseća na razvojni put kulture u drugim evropskim državama, nakon pada socijalizma. Pročitajte njegove utiske: “Osamdesete u Rusiji bile su podeljene na dva petogodišnja perioda – jedan crn, jedan beo. Prvi je bio obeležen neverovatno živopisnom umetnošću – od nekrorealističnog filmskog žanra, do umetničkih radova Ilje Kabakova i hipnotičkog roka Pjotra Mamonova. 

Usledili su period perestrojke, restruktuiranja tokom kog je sve bilo na prodaju. 

Kraj ovog peroda obeležila je neka vrsta kulturne pustoši u kojoj su nekadašnje zvezde ili umrle, ili napustile Rusiju. 

Došlo je i do velike promene u samoj srži kulturnog života. Prostor koji je nakada bio u potpunosti cenzurisan i ideološki izolovan, počeo je da se otvara. 

Novac, koji je do devedesetih značio tako malo, odjednom je počeo da znači sve. “Prvosveštenici” ovog kulta novca bili su “gangsteri” nove Rusije. U jednom trenutku se s politike opšte zabrane prešlo na politiku “ništa nije nemoguće” i zemlja se susrela s nekom vrstom anarhije.

U teoriji, sve je zvučalo dobro: rodila se sloboda, krenulo se od iz početka s “neograničenim mogućnostima”. U praksi je, međutim, sve bilo izvrnuto. 

Sve što je antisovjetska generacija mladih činila svodilo se na lud provod. Dobar primer toga bilo je otvaranje klubova i diskoteka, kao i organizovanje ogromnih žurki kakva je bila Gagarin Party i Technoir. 

Takva vrsta provoda bila je izuzetno popularna, naročito među pripadnicima Komsomola, nekadašnjeg omladinskog ogranka Komunističke partije, koja je život posle raspada SSSR nastavila kao praktično gangsterska organizacija. 

Prvi pokušaji Natalije Vetličskaje i Ahelike Varum da naprave kvalitetnu pop muziku propali su zbog lukavih “producenata”, pa je na posletku rođen žanr poznat kao popsa. Kritičari su ga nazivali užasnim, ali su mu alternativa bili takozvani “shitrock” i ruske šansone. 

U jednom trenutku, kompletna pop kultura Rusije pomešala se u jedinstvenu “čorbu” glamura, kokaina i kriminala.

Dekadentno društvo s kraja 20. veka nije stvorilo ništa umetnički i intelektualno ubedljivo, što bi moglo da parira ruskim klasicima. 

Izuzetak je možda bila literatura, poput radova Viktora Pelevina i Vladimira Sorokina i delimično dela vizuelne umetnosti poput slika Vinogradov-Dubosarskog, Olega Kulika i fotografija Borisa Mihalkova. 

Masa nije stvorila nikakve artikulisane pokrete ili stilove i bila je otvoreno apolitična. Neverovatno je, ali istinito, da sve društvene turbulencije – od Čečenskog rata do ekonomske krize – nisu uspele da se odraze na kulturnu produkciju tog doba. 

S druge strane, fokus na medije je bio apsolutan. Za razliku od alternativnih pravaca iz osamdesetih koji nisu imali nikakav pristup profesionalnoj štampi, devedesetih je sve postalo podređeno masovnim medijima. 

Oni koji se nisu pojavljivali u popularnim magazinima (Ptyuch, OM) ili tv emisijama kao što su Dryoma i Cafe Oblomov, jednostavno nisu postojali. 

Veliki broj muzičara tog vremena nikada nije uspeo da ostavi neki važniji trag u kulturi, jer se nije uklapao u “radio format”. Kultura ovog doba ugađala je palanačkom mentalitetu. Za glavne sastojke odabrala je trendove iz masovne kulture, pa su tako nastali “ruski britpop”, “ruski Tarantino”, “ruska generacija X”. 

Većina artefakata te ere verovatno će biti zaboravljena iz sećanja ljudi, baš kao što su sa zemljom sravnjeni mnogi moskovski klubovi koji su tada bili glavna mesta u gradu”.

e-max.it: your social media marketing partner

Neverovatno zvuci da ove devojke zaista žele da se udaju. Mnogi bi rekli da je to samo paravan kako bi se u Evropi bavile prostitucijom, ali jedno je činjenica: one su poslale prijavu za katalog kako bi sebe predstavile i pronašle muža. 

Ako pogledate samo ove devojke, Ruskinje, svaka ima izvajano telo i zaista sebe predstavlja u pravom svetlu. Da li će uspeti da se udaju?

Ako dobro pogledate, tu ima različitih fotografija i poza kojima se Ruskinje predstavljaju. Uglavnom ističu svoju pozadinu kao ova devojka za udaju. 

I npr. ova devojka, koja predstavlja pravi primer Ruskinje kakvu mi poznajemo. 

Ima 25 godina i zove se Svetlana. I ona želi da se uda u Evropu. 

Oko ove kandidatkinje nećemo puno diskutovati, jer slika govori više od hiljadu reči. 

Malo je u Rusiji drugačija moda po pitanju šminke, ali su šorcići uvek u modi, pa se nada da će tako osvojiti srce nekog glumca ili programera iz Evrope. 

Ima nešto bizarno u njenom pogledu i položaju ruke. Kao da nešto želi da kaže putem ove slike, ali definitivno, ova Ruskinja liči na pravog psiha.

Voleli bi da smo mogli predstaviti nekoliko slika od ove Ruskinje, ali evo, samo možete da zamišljate kako izgleda njeno lice. 

Hej, da vidite kako Ruskinje mogu da prave sendviče. Ako su dobre u kuhinji, možda se i pre udaju. 

Nekako te crne cipele više nisu u modi, ali ova Ruskinja definitivno može da prođe u nekoj evropskoj prestonici i vrlo lako da pronađe dečka svog života. Uz ovakvo telo, to joj sigurno ne bi predstavljao problem. 

Ruskinja je malo preterala sa kvarcom, ali takva je moda u Moskvi. Predstavljamo još jednu kandidatkinju iz Rusije, koja je poslala prijavu kako bi se našla u katalogu i na taj način sebe predstavila potencijalnim budućim muževima. 

I poslednja slika, nešto drugačije. Slika iz Bugarske, omiljene destinacije ovakvih devojaka iz Rusije. Samo, tamo nisu uspele da pronađu muža, pa će pronbati putem ovog novog kataloga za 2018. godinu. 

Koju bi vi oženili?

e-max.it: your social media marketing partner

Starac je govorio da će doći vreme kada će razvrat i moralni pad mladih dostići krajnje granice. Bukvalno niko neće ostati neuprljan. Videći svoju nekažnjenost mladi će smatrati da im je sve dozvoljeno za zadovoljenje svojih hirova i pohota. Počeće da se okupljaju u grupe i bande pljačkajući i razvraćajući se. Doći će vreme kada će biti duhovnog cvetanja u Rusiji. Mnoge crkve i manastiri će se otvoriti, čak oni iz drugih vera će dolaziti kod nas brodovima, da bi bili kršteni. Ali ovo neće trajati dugo – nekih petnaest godina, a tada će doći antihrist…

Ali doći će vreme kada će se čuti glas Božiji, kada će mladi shvatiti da nije moguće nastaviti život na takav način. Doći će do vere na različite načine, vučeni još snažnije prema asketskom životu. Oni, koji su pre bili grešnici i pijanice, ispuniće crkve i imaće veliku žeđ ka duhovnom životu. Mnogi od njih će postati monasi. Manastiri će se otvarati, crkve će biti ispunjene vernima. Tada će omladina ići na hodočašća. Biće to slavno vreme! Pokajanje onih koji greše sada biće sve vatrenije…

Oluja će proći Ruskom zemljom. Gospod će oprostiti Ruskom narodu njegove grehe.

I u Božanskoj i Svetoj lepoti, Krst će sijati jasno iznad Crkve Božije još jednom. Zvonjava zvona probudiće čitavu našu Svetu Rusiju za spasenje iz okova greha. Sveti Manastiri će se opet otvoriti, i vera u Boga sjediniće sve.

Spasenje sveta je iz Rusije. Petrograd će postati duhovni centar zemlje. Biće još velikih događaja u Rusiji – otvaranje i proslavljanje svetih moštiju u Petrogradu – velike radosti za čitav svet. Daleki istok će biti kršten u Rusiji. Čitav nebeski svet se moli za prosvetljenje Orijenta. Doći će vreme kada će biti duhovnog cvetanja u Rusiji. Mnoge crkve i manastiri će se otvoriti, čak oni iz drugih vera će dolaziti kod nas brodovima, da bi bili kršteni. Ali ovo neće trajati dugo – nekih petnaest godina, a tada će doći antihrist…

Doći će vreme kada neće biti progona, već će novac i privlačnosti ovog sveta odvlačiti ljude od Boga i mnogo više duša će tada poginuti, nego u periodu otvorenog militantnog ateizma. Sa jedne strane, podizaće krstove i pozlaćene kupole, a sa druge strane, doći će carstvo laži i zla. Istinska Crkva će uvek biti progonjena. Spasenje će biti moguće samo kroz žalosti i bolesti, progoni će dobiti vrlo prefinjeni i neočekivani karakter. Biće užasno živeti u ta vremena.

Doći će vreme kada će Rusija biti raskomadana. Prvo će je podeliti, a onda će početi da raznose njeno bogatstvo. Zapad će na svaki način pokušavati da potpomogne uništenje Rusije i predaju njenog istočnog dela Kini. Daleki Istok će pasti u ruke Japancima. Sibir će dospeti u ruke Kinezima, koji će početi da se naseljavaju u Rusiji, ženiti Ruskinje i konačno, kroz lukavost i veštinu, okupirati sav Sibir do Urala. Kada Kina bude pokušala da krene dalje, Zapad će se suprotstaviti.

Mnoge zemlje će krenuti na Rusiju, ali će ona preživeti kroz veliki gubitak njenih teritorija. Taj rat, prorečen Svetim Pismom, doneće jedinstvo čovečanstva. Ljudi će shvatiti da će biti nemoguće da se nastavi, jer će drugačije poginuti svaka živa tvar. Izabraće jednu vladu – ona će biti uvod za vladavinu Antihrista. Tada će progoni pravoslavnih početi…

Među učenicima Svetog Serafima bile su dve starice, Pulherija i Aleksandra. Obe su imale dar viđenja (prozorljivosti – dar da se provide događaji u budućnosti) i isti dar proroštva kao i njihov duhovni otac. O budućem, rekle su sledeće:

Mnogo krvi će biti proliveno u našoj zemlji, tokom rata sa narodima Kavkaza. Doći će vreme kada će odneti crvene zastave… vladavina Doma Romanovih neće doći odjednom, postojaće prelazni period… Tada će Rusija biti neukrotiva, postojaće borba za moć u Rusiji. U teško vreme u Rusiji, neko, ko je bio čudesno spasen iz Doma Romanovih, doći će na vlast…

Sv. Serafim Viricki (1866-1949)

*Želimo samo da upozorimo da proročanstva Svetih ljudi Božijih mogu da ostanu i neispunjena. Gospod uvek ima u vidu slobodnu volju čoveka, koja je za Njega neprikosnovena. Podsetili bi i na biblijski događaj sa Ninevljanima i Prorokom Jonom. Ukoliko bude pokajanja, biće i spasenja. (primedba uredništva Odgovora).

e-max.it: your social media marketing partner

2023. godina: Na Zemlju stiže antihrist koji će zavladati svetom. 2024. godina: Drugi dolazak Hrista i spasenje. Novi Nostradamus, pastor Rikardo Salazar, tvrdi da će ogromni asteroid udariti u Zemlju u usmrtiti 1,2 milijarde ljudi.

Pored toga, on tvrdi i da će uskoro početi Treći svetski rat i da će Hrist doći po drugi put. On je uveren da je u pravu i sastavio je raspored događaja od kraja ove godine pa sve do drugog dolaska Hrista 2023. godine. Ukoliko ste se nadali da će 2016. godina biti bolja, bolje zaboravite na to jer pastor Rikardo Salazar predviđa kraj sveta. Na Jutjubu se pojavio snimak u kojem narator savetuje ljude da kupuju hranu, vodu i lekove za narednih godinu dana, jer se sprema „sudnji dan“.

Na internetu su danas prisutni mnogi koji predviđaju kraj sveta, bilo zbog udara asteroida, zemljotresa i vulkana ili zbog toga što će Veliki sudarač čestica u CERN-u otvoriti crnu rupu koja će progutati planetu. Međutim, pastor Rikardo Salazar tvrdi da će svi koji su lažno predviđali kraj sveta uskoro umreti za kaznu.

Pastor Salazar je peruanski advokat koji živi u Japanu i koji planira da sagradi najveću hrišćansku crkvu na svetu. Priča se da su ga pre dve godine, pre nego što je počeo da predviđa događaje, kontaktirali ljudi koji su mu rekli da će Bog iskoristiti baš njega kao kanal za proročanstva. Smatra se da su se oni pojavili u njegovim snovima i vizijama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dakle, šta nam se sprema po predviđanju pastora Salazara?

  • April 2018. godine: Postaće vidljiva zvezda koja će svake noći biti sve veća i veća, a onda će Rusija potvrditi da je u pitanju asteroid.
  • 15-17. maj 2018. godine: U 2:20h po lokalnom vremenu u Portoriku, doći će do udara asteroida veličine 14 kilometara. Nastaće zemljotresi i cunamiji širom sveta koji će usmrtiti 1,2 milijarde ljudi, pa i više.
  • Ubrzo nakon toga: Vulkani širom sveta, uključujući i Jeloustoun u SAD, eruptiraće i poslaće u vazduh pepeo koji će blokirati Sunce i uzrokovati dugogodišnje ledeno doba.
  • 16. jun 2018. godine: Izbiće Treći svetski rat pošto će Rusija i Kina napasti oslabljene SAD.
  • 25. oktobar 2018. godine: Rusko-kineski savez će dobiti Treći svetski rat.
  • Mart 2019. godine: Kineski juan postaje nova globalna valuta.
  • Kraj 2021. godine/početak 2020. godine: Rusija će napasti Izrael.
  • 2022. godina: Na Zemlju stiže antihrist koji će zavladati svetom.
  • 2024. godina: Drugi dolazak Hrista i spasenje.

Treba li da budemo zabrinuti zbog svih ovih događaja? Naučnici tvrde da su ovo samo nova lažna proročanstva u nizu proročanstava koja se nikad nisu ostvarila. Kao što je rekao profesor Gar Šogren: „Nikada nećete propasti ako predviđate smak sveta“. Ne smemo zaboraviti da je pastor Salazar već predviđao da će 22. jula zemljotres jačine 10,2 Rihtera pogoditi SAD i Japan i da će 22. avgusta kiša meteora zapaliti trećinu svetskih šuma. On je zatim predvideo globalnu paniku nakon eksplozije asteroida iznad Zemlje 8. ili 9. oktobra. Međutim, nijedno od njegovih proročanstava se nije ostvarilo. Nadajmo se da će tako biti i sada.

e-max.it: your social media marketing partner

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin nekoliko puta je javno istakao šta misli o samoproklamovanoj nezavisnosti Kosova i Metohije ističući svaki put da je Kosmet neotuđiv deo Srbije i da se sve mora rešavati pod okriljem Rezolucije UN 1244.

Na Fejsbuku se pojavio snimak jednog od ranijih obraćanja predsednika Rusije u kome on nemačkoj novinarki objašnjava šta misli o Kosovu.

e-max.it: your social media marketing partner

Rusija sprema objavljivanje dokaza da su Vlada SAD i američke obaveštajne službe umešane u napad 11. septembra 2001. godine na Svetski trgovinski centar u Njujorku

Američki stručnjaci tvrde da uprkos činjenici da su odnosi između Rusije i Sjedinjenih Američkih Država najlošiji još od hladnog rata, ovo je samo početak nastavka problema i nevolja. Dešavanja u svetu predstavljaju ”zatišje pred oluju”, kako tvrde analitičari.

Rusija sprema objavljivanje dokaza da su Vlada SAD i američke obaveštajne službe umešane u napad 11. septembra 2001. godine na Svetski trgovinski centar u Njujorku, kako piše ruska “Pravda”. U dokaze će biti uključeni i satelitski snimci.

Kako navodi ruski list, u dokazima se jasno vidi da je američko rukovodstvo organizovalo čitav napad, kao i kasniju manipulaciju javnog mnjenja.

Dokazi će biti toliko ubedljivi, da će u potpunosti razbiti objašnjenje američke vlasti za napad u Njujorku, navodi isti list. Rusija na taj način želi da dokaže da SAD odavno koriste lažan terorizam kako bi držale svoje građane u strahu i kao povod za ratne operacije u stranim zemljama.

 

e-max.it: your social media marketing partner

Kriminal u Rusiji. Surovi zločini u Rusiji. Ubistva, otmice, zločini, krađe, provale. Ovako su u Rostovu komandovali gangsterima, osvajali teritorije, plašili policiju i šokirali policiju. Po prvi put bande imaju jednog vođu, nakupe veliki plen i onda imaju svu moć. Više nisu obučeni kao klošari, već kao ugledni biznismeni. To dovodi u strah policiju, jer ne mogu da ih prepoznaju i razlikuju od kriminalaca.

e-max.it: your social media marketing partner

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin.

Go to top