RUSKI VOJNIK PROGLAŠEN MRTVIM PRE 10 GODINA: Jednog dana samo se pojavio iz šume!

Zar nije strašno kada se priključite vojsci i posle godinu dana službe shvatite da vojska i nije baš za vas. Šta biste vi uradili? Uradili sve što je u vašoj moći da se vratite kući? Stegli zuve i izdržali? Ili odete 10 godina u izgnanstvo u divljinu i pretvarate se da ste mrtvi? Verujemo da govorite "To ne, sigurno". E pa upravo je to uradio ovaj vojnik.

Ruski vojnik smatran je mrtvim u 2004. godini, ali deceniju kasnije pojavio se u ledenoj pustoši. Vojni dezerter bio je stacioniran na udaljenom polustrvu Kamčatka davne 2003. godine. Međutim, godinu dana kasnije on je odlutao, kao da je nestao u vazduhu.

Naravno, bila je u toku potraga da se on pronađe, čije ime je misterija kao i sama misterija njegovog nestanka, ali obustavljena je kada je pronađeno telo. Njegova porodica lažno je identifikovala nestalog srodnika kao sopstvenu krv i meso, čak su i sahranili jadnu dušu.

Regionalni ogranak Ministarstva unutrašnjih poslova otkrili su u izjavi da je "živeo na Kamčatki sve ovo vreme, uglavnom sakrivajući se u šumi. Radio je na nekim radnim mestima i nije pokušavao da stupi u kontakt sa svojom porodicom"

Kako je to jedan čovek mogao da preživi? Ako nije uspeo da se snađe u vojsci, kako je uspeo da se snađe sam u ruskoj divljini. Očigledno je uspeo.Radio je na privatnoj farmi svinja i skupljao otpatke kako bi preživeo.

Prema ruskom vojnom zakonu, on je proglašen krivim za dezerterstvo i može da se suoči sa 7 godina zatvora, pa je ovaj tip verovatno zbog toga i pomislio da bi mu bilo bolje u šumi. Sada iz nepoznatih razloga, on se vratio kući.Iako je uhvaćen od strane policije, šef ruskog komiteta majki vojnika, Valentina Meljnikova, sumnja da će on biti poslat u zatvor. Ona je rekla:

"Bilo je mnogo dezertera u tim danima na Dalekom istoku. Imali smo slučajeve kada bi se neki od njih krili u podrumu godinama, ali on će ići na psihijatrijski pregled i biće oslobođen."

Da li ste pročitali ovo? Ovo deluje kao scenario nekog budućeg dobitnika Oskara...čekajte i videćete.

Ostavi komentar

Prokomentariši vest koju si pročitao. Budite pažljivi i poštujte pravila privatnosti sajta Politika Ekspres Srbija.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top