PUTINOVA PALATA OD MILIJARDU DOLARA: Ovo je neosvojiva RUSKA TVRDJAVA! Pogledajte kako izgleda (FOTO)

Godinama, u Rusiji cirkulišu glasine o ogromnoj palati, cija velicanstvenost može biti pravi rival rezidencijama careva

Navodno, ova rezidencija napravljena je za predsednika Rusije, Vladimira Putina, u južnom delu zemlje. Duže vreme u javnosti nije bila dostupna nijedna slika ovog zdanja, a sada po prvi put imamo priliku da vidimo kako ona zapravo izgleda. Nalazi se blizu Praskoveka u Krasnodaru.

Fotografije koje su isplivale delo su aktivista ruske opozicije, koji su želeli da prikažu glomaznost ovog kompleksa od nekoliko hiljada kvadratnih metara, na imanju od 67 hektara, sa pogledom na Crno more, predivnim baštama, parkovima, fontanama, bazenima, heliodromima, sportskim terenima i malim kompleksom koji je namenjen osoblju koje održava citav posed.

Aktivisti tvrde da, iako je ovaj posed registrovan kao hotel u razvoju u javnoj arhivi, konstantno prisustvo garde iz ruskih bezbednosnih službi, kao i sumnjivi tragovi raznih papira vezanih za ovaj posed, otkrivaju pravog vlasnika.

2010.godine, Sergej Kolešnjikov, biznismen i bivši Putinov saradnik, objavio je otvoreno pismo upuceno tadašnjem predsedniku Rusije, Dmitriju Medvedevu, tvrdeci da je palata o kojoj govorimo izgradena upotrebom novca iz državnih fondova, kao i od sredstava koji poticu sa razlicitih off-shore bankarskih racuna.

Navodne fotografije ove palate tokom njene konstrukcije prvi put su se pojavile na ruskoj verziji WikiLeaks sajta pre šest godina. Sada, fotografi koji su se dokopali prilike da je fotografišu predstavili su nam i njen klasicni, luksuzni enterijer, sa pozlacenim dekorom i oslikanim plafonima. Kolešnjikov ovu vilu opisuje kao modernu verziju vile Cara Petra Velikog, a njena procenjena vrednost je veca od milijardu dolara.

Ipak, nismo sigurni da li je za verovati da je ova vila zaista u Putinovom vlasništvu, ili je ovo samo još jedan u nizu pokušaj opozicije da naruši njegov kredibilitet. Iz Kremlja, zvanicnici konstantno demantuju glasine da je ova vila izgradena za trenutnog predsednika.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top