RUSKI HEROJ Policajac žrtvovao sebe da bi spasio 300 dece!

Ruski policajac, načelnik iz mesta Abakan u republici Hakasiji na jugu države, Aleksandar Vladimirovič Kosolapov, napravio je istinski herojski potez kada je žrtvovao sebe da bi spasio 300 dece na drumu

Policajac Kosolapov je bio u pratnji devet školskih autobusa, kojima su se vraćala deca iz Abakana sa letovanja.

U jednom momentu na putu je automobil "ford fokus" punom brzinom prešao u suprotnu traku i krenuo u čeoni sudar sa autobusima. Hrabri policajac je okrenuo svoj automobil, okrenuo ga i postavio tačno ispred autobusa, da bi se onda "ford" zakucao u njega svom snagom.

Nijedan učenik nije povređen, ali je Kosolapov prošao sa teškim povredama, njegov automobil je postao, kako kažu ruski mediji, gomila zgužvanog metala, a hrabrog policajca je samo čudo spasilo da preživi.

U "ford fokusu" je bila petočlana porodica, u kojoj su svi prošli bez ozbiljnijih povreda, a pretpostavlja se da je vozač, otac, zaspao za volanom ili iz nekog drugog razloga izgubio kontrolu nad vozilom.

Heroj Aleksandar Kosolapov je u bolnici dobio pregršt pisama zahvalnosti, stižu i na adresu policije, a učenici koji su izbegli tragediju zatražili su od lekara da im jave kada bi mogli grupno da dođu u posetu svom spasiocu.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top