CELO SELO PLAKALO ZA DEČAKOM KOJEG JE MEŠTANIN UBIO KVADOM Filipe, voli te mama! - ponavljala je majka Marina gušeći se u suzama dok su kovčeg spuštali u grob (FOTO)

- Filipe, anđele! Polako ga spuštajte, molim vas! - to su juče na seoskom groblju ponavljali rođaci Filipa Vojinovića (2) iz sela Radičević kod Bečeja koji je nastradao u ponedeljak kada ga je komšija Igor Brać (34) pokosio naočigled njegovih roditelja dok je bez dozvole vozio neregistrovani kvad!

Dečak je od siline udarca leteo 15 metara i posle pada ostao nepomičan na ulici. Nesreća se dogodila nadomak škole, gde je ograničenje brzine do 30 kilometara na sat, a očevici tvrde da je otac začuo buku vozila i da je pokušao da upozori sina, koji je na pola metra ispred njega vozio trotinet, ali je uspeo samo da kaže: „Pazi, Filipe!“, pre nego što je kvad naleteo na njega! Osumnjičeni Igor Brać, koji je nepokretan od struka nadole, izjavio je na saslušanju u Osnovnom javnom tužilaštvu u Bečeju da nije kriv, tvrdeći da mu je dete iznenada izletelo pred vozilo!

Celo selo došlo je juče da se oprosti od malog anđela. Lokalno groblje u Radičeviću ispunili su jauci, uzdasi i glasan plač. Prilikom iznošenja malog belog kovčega iz kapele, violinista je zasvirao tužnu kompoziciju, koja nikoga nije ostavila ravnodušnim.

- Da li je iko bio srećniji kada si se rodio, anđele?! Viđali smo te kako se igraš u dvorištu sa starijim bratom, a onda su tuga i bol zakucali na naša vrata. Suze nikada neće prestati... Mali anđele, srešćemo se jednog dana na nebu - rekao je jedan rođak.

Kada su beli sanduk sa belim i crvenim ružama počeli da spuštaju u raku, začuli su se jauci.

- Polako ga spuštajte, molim vas - zapomagao je dečakov deda pored rake, dok su otac i majka stajali zagrljeni i grcali.

U jednom trenutku, majka se srušila na zemlju, a otac je očajan čučnuo pored nje dok su je rođaci polivali vodom.

- Filipe, voli te mama! - ponavljala je majka Marina gušeći se u suzama.

Pre spuštanja sanduka, govor je održao i porodični kum, revoltiran što sveštenik nije ispratio mališana.

- Ovo je sramota za Bečej! Zar mali Filip nije zaslužio da mu dođe pop? On je mali, od svega deset kila i svega dve godine, nije stigao da se krsti. Zar nije mogao da dođe pop da se oproste gresi malog Filipa? On nije umro prirodnom smrću, nego nasilnom, ovo je sramota - ponavljao je kum, dok su okupljeni plakali i kukali.

Tragedija se dogodila u ponedeljak, 8. juna oko 20 sati, u Ulici Veljka Vlahovića u selu Radičević, nadomak osnovne škole i saobraćajnog znaka „Pazi, škola!”. Porodica malog Filipa se vraćala sa rođendana jedne njihove male rođake. Majka Marina je išla kraj puta sa desne strane i držala mlađe dete u naručju, dok je ispred nje išao otac Saša, a na pola metra ispred njega kretao se mali Filip, koji je vozio trotinet.

U jednom trenutku, iza njih se začula buka četvorotočkaša, koji je počeo da ih pretiče. Dete je okrenulo glavu prema ocu u momentu kada ga je upozorio da se skloni, ali je kvad tada naleteo na njega. Udarac je bio toliko jak, da je dečak posle 15 metara pao na asfalt sa smrskanom glavom. Hitno su ga odneli u bolnicu, ali lekari nisu mogli da mu pomognu jer nažalost više nije davao znake života.

Posle nesreće je utvrđeno da Igor nije imao vozačku dozvolu i da vozilo nije bilo registrovano. Alko-test je potvrdio da osumnjičeni nije bio pod dejstvom alkohola.

Meštani kažu da je reč o mladiću koji je nepokretan od struka nadole. Razboleo se kada je imao samo 12 godina i od tada je nepokretan.

- Posle brojnih operacija je hodao pomoću štaka, a onda su roditelji počeli da mu kupuju kvadove jer nije imao snage da se kreće. Često se slikao dok je vozio kvadove, a fotografije i snimke je objavljivao na Fejsbuku. Dobar je momak, bio je uključen u dramski studio u selu. Nekada je bio i predsednik Mesne kancelarije u Radičević

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji