UCENICA JE PRONAŠLA KOVERTU SA 800 EVRA I VRATILA VLASNIKU: Kada pogledate sa koliko NOVCA je vlasnik CASTIO ostacete u ŠOKU

Suboticanka, ucenica treceg razreda Srednje ekonomske škole “Bosa Milicevic” pronašla je kovertu sa 800 evra i vratila je vlasniku, cije ime je pisalo na poledini. Uz samo jednu rec “Hvala”, vlasnik koverte je pošteni potez tinejdžerke nagradio sa 200 dinara.

Po recima oca devojke, koverta je pronadena na rampi hotela “Patria”, gde ucenica obavlja obaveznu školsku praksu.

– Cim je ugledala i videla da na njoj piše ime, vratila se na recepciju i u hotelu su pronašli vlasnika. U koverti je bilo 800 evra, tri novcanice u apoenima od 500, 200 i 100 evra – prica otac za sajt Subotica.com.

Vlasnik je uzeo kovertu i poceo da broji novac, rekao hvala i okrenuo se. Posle intervencije radnika hotela sišao je do recepcije i dete pocastio sa 200 dinara. Otac, ponosan na postupak svoje cerke, dodaje da nije rec o svoti nagrade, nego o potezu koji je na neki nacin ponizio dete.

– Da se razumemo, nije bitan iznos kojim je pocastio, nego sam njegov gest – naglašava otac.

– Svi u okolini su joj rekli svaka cast, ali ne mogu da se nacude kako neko može tako da odreaguje.

Lepo vaspitana i poštena devojka bi sigurno i drugi put tako postupila. Njen potez ohrabrujuci je za celo društvo, jer pokazuje da u njemu stasavaju dobra, vredna i casna deca. Sa druge strane, potez vlasnika koverte pokazuje kako odrasli jednim potezom mogu da im saseku krila.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji