SPUSTILI IH U GROB PAR DANA PRED PUNOLETSTVO U Majinoj krvi pronađen alkohol: Novi detalji u istrazi tragičnog udesa kod Šapca!

U krvi Maje Lolić (20), koja je upravljala "Ford fijestom" kada je u Tabanoviću kod Šapca poginulo četvoro mladih vraćajući se iz provoda, pronađen je alkohol, prenose mediji.

Da li je ta količina bila kobna, odnosno da li je presudno uticala na mogućnost devojke da upravlja vozilom, pokazaće istraga i veštačenje. Na to se, dodaje izvor za "Blic", sumnjalo od samog početka, jer je na mestu nesreće nađena i pivska flaša, ali se ne zna da li je ispala iz automobila, ko je pio i da li je flašu neko tu doneo

Analiza uzorka krvi i devojke, koja je i jedina preživela u ovoj stravičnoj nesreći, uzete sat i po posle nesreće, pokazuje da je u njoj bilo alkohola.

Koliki je procenat alkoholisanosti bio u trenutku nesreće, pokazaće veštačenje na osnovu dva uzorka krvi, svedočenja i drugi relevantnih faktora koji se uzimaju u obzir prilikom dokazivanja odgovornosti.

Takođe, bitni elementi istrage biće i veštačenje sa lica mesta. Inače, prema prvim saznanjima, inspektori i saobraćajni veštaci na mestu udesa nisu zatekli vidljive tragove kočenja, pa se pretpostavlja da je Maja na trenutak možda i zaspala.

Nesreća u kojoj su život izgubili Sara lolić (17), Tanja Lacković (18), Ivana Bogunović (20) i Miodrag Jovičić (19) dogodila se na pravoj deonici puta u naseljennom mestu, kod skretanja za tabanovačku šljunkaru.

Automobil kojim je upravljala jedina preživela u ovoj nesreći najpre je udario u zemljani deo pored puta, a onda se nekoliko puta okrenuo i prevrnuo i, na kraju, vozačkomk stranom udario u stub javne rasvete.

Na potpuno smrskanom automobilu, na kom su vrata suvozača odletela nekoliko metara dalje, skala je zaustavljena na nuli, ali se pretpostavlja da je brzina kretanja automobila bila velika, jer je na kraju završio udarcem u stub sa suprotne strane ulice na velikoj visini.

Tokom ove stravične nesreće dve devojke su ispale iz automobila, jedna sa mesta suvozača i druga, Majina sestra Sara, koja je sedela na zadnjem sedištu iza nje, pa se pretpostavlja i da one nisu bile vezane.

- Nisu im se otvorili erbegovi. Moguće je da je samo devojka koja je upravljala vozilom bila vezana, jer je ona jedina preživela - prenosi izvor blizak istrazi medijima.

Na mestu nesreće vidi se i punjač od telefona, priključen na uređaj u automobilu, album sa slikama, rasuta šminka, i rezervna ravna obuća, jer su u tom automobilu bile četiri devojke i jedan mladić.

- U koloni su išla tri automobila jedan za drugim. Onda je vozač automobila u sredini javio drugarima iz prvog automobila da ne vidi farove automobila u kom su devojke. Neki pričaju da je u retrovizoru video kako se automobil prevrće i udara u stub, a neki pričaju da se vratio i tada video stravičan prizor. Međutim, kažu da je i on pod lekovima jer ih je okretao nadajući se da su živi. To je za njega bio strašan šok - pričaju meštani Mačvanskog Pričinovića, odakle je troje mladih koji su poginuli u ovoj nesreći, kao i jedna devojka iz Klenja kod Bogatića.

Do nesreće je došlo oko pet sati ujutru kada su se mladi vraćali iz provoda. kako su ispričali njihovi prijatelji, planirali su da idu kod Jovičića da bi nastavili druženje.

Drugari iz detinjstva čekali su leto da se ponovo sastanu, a to je veče bilo kobno za njih.

- Miodrag je sa majkom i sestrom taj dan stigao iz Autrije, gde je živeo sa porodicom. Prvo su bili kod rodbine na veselju, a onda je Maja došla po njih da idu u grad. Došli su kući, presvukli se i svi zajedno krenuli. Prošlog utorka trebalo je da idu kod Sare na punoletstvo - pričaju komšije.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Preporuka za čitanje

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji