Lepota i zdravlje

Lepota i zdravlje (149)

default

Akne su upalni procesi ispod kože nastali kao posledica preteranog lučenja sebuma, sadržaja lojnih žledzda, ili usled nekog spoljašnjeg faktora koji onemogućava eliminisanje viška masnoće sa kože.

Medicinski stručnjaci su odavno utvrdili da bubuljice nikako ne treba cediti, a pogotovo ne one koje se nalaze na licu.

Sajt Bright side na vrlo slikovit način obrazložio zašto nikada, ali nikada ne treba dirati bubuljicu.

  • postoji rizik od infekcije
  • upaljeno mesto može postati veće
  • ostaće vam ožiljak
  • Posebno je naglašeno da se ne dira predeo oko nosa, ili takozvani "trougao smrti". Naime, u ovoj oblasti lica se nalaze krvni sudovi koji vode direktno do mozga. Kada istiskate bubuljicu, recimo na nosu, rana koju tada napravite može da se inficira. Tada dolazi do ubrzanog razmnožavanja bakterija, koje brzo dospevaju do centralnog nervnog sistema.

Na prvi pogled bezazlena kožna infekcija može da izazove ozbiljne zdravstvene problema, kao što je gubitak vida, trajnu paralizu, pa čak i smrt.

Za pomoć oko upale obratite se dermatologu.

default

Pogled na stomak i šlauf vas baca u depresiju, a od pomisli na skidanje u kupaći kostim pada vam mrak na oči? Ne očajavajte.

Kejt Adams, autorka knjiga o zdravlju i ishrani i osnivač kluba "Flat Tummy Club" upala je u zamku celodnevnog sedenja pred kompjuterom, što je rezultiralo viškom kilograma i gomilom sala na stomaku, bedrima i bokovima. Sama je osmislila plan vežbanje i ishrane pomoću kojeg je moguće izgubiti 3 kilograma za 7 dana i vežbanjem postići ravan stomak.

Kejt je skupila sva iskustva i znanja koja je stekla tokom desetogodišnjeg rada i osmislila program koji je sama isprobala, i uverila se da daje rezultate. Nakon što je prve nedelje izgubila 3 kilograma, u sledeća dva meseca postala je lakša za još 12 kilograma.

1. Vodite beleške o tome šta, kada i koliko jedete. Takođe zapišite svoje mere kako bi ih kasnije mogli uporediti s rezultatima koje ste postigli. Ovo vam se možda čini potpuno nepotrebno, ali beleške će vam pomoći da napravite plan i shvatite koje su vam slabe tačke u sprovođenju dijete.

2. Odmarajte se! Kortizol koji se oslobađa kad smo pod stresom, tera organizam da nakuplja salo.

3. Osam tačaka koje su zvezda vodilja članicama kluba "Flat Tummy Club" su:

1. Jedite tri glavna obroka dnevno i pet manjih porcija voća i povrća.

2. Ne budite gladni. Ukoliko su vam potrebne grickalice uzmite zdrave namirnice s liste.

3. Započnite dan s čašom mlake vode u koju ste iscedili limun i popijte barem 8 čaša vode ili šoljica nezaslađenog biljnog čaja dnevno.

4. Izbegavajte hleb, umesto sendviča pojedite tanjir supe od povrća.

5. Slatkiše zamenite voćem ili s nekoliko kockica tamne čokolade.

6. Oprezno sa soli. Izbegavajte dodatno soljenje hrane koje podstiče zadržavanje vode u organizmu zbog čega se osećate naduvano.

7. Jedite polako i u miru.

8. Smanjite porcije na tanjiru. U početku će vam to biti šok, ali uskoro ćete se osećati bolje i zaboraviti na bespotrebno prejedanje.

Namirnice za ravan stomak

Zobene pahuljice su pune vlakana i ne naduvavaju, a stvaraju osećaj sitosti.

Jogurt je odličan međuobrok, možete ga upotpuniti medom i svežim sezonskim voćem, a dobar je i za probavu. Izbegavajte jogurt s manjim procentom masnoće jer pospešuje naduvenost.

Mononezasićene kiseline nalaze se u avokadu, maslinama, orasima, semenkama i tamnoj čokoladi i izuzetno su zdrave.

Zeleni čaj je antioksidans koji je odličan za zdravlje celog organizma i za ravan stomak. Osim što utiče na visinu šećera u krvi i blagi je diuretik.

Krastavac je odlična namirnica koja pomaže u izbacivanju tečnosti iz organizma. Jedite ga s korom koja podstiče organizam na probavu.

Slatki zalogaji koje smete da priuštite!

- činijica bobičastog voća

- jedna manja banana

- kruška ili breskva bez kore

- jedna smokva- jedna mandarina

- 3 do 4 manje kockice tamne čokolade

- čaša isceđenog svežeg soka

- integralni keks s voćem

Slani zalogaji koje smete da priuštite!

- činijica miso supe

- dva parčeta šunke i svež čeri paradajz

- šoljica običnog jogurta

- šaka koštunjavog voća

- pola avokada

VEŽBE

Nekoliko jednostavnih vežbi pomoći će vam da stignete do cilja. Odvojite 30 minuta dnevno za svoj ravan stomak i budite uporni.

Vežba 1: Lezite na leđa, savijte noge i podižite gornji deo tela, gledajte ka plafonu. Uradite tri serije po deset ponavljanja.

Vežba 2: Lezite na leđa s nogama savijenim u kolenima i podignutim rukama prema plafonu. Uz izdisaj podignite gornji deo tela, pa se uz udisaj spustite u početnu poziciju. Uradite tri do četiri serije od osam ponavljanja.

Vežba 3: Lezite na leđa s podignutim nogama pod pravim uglom, dlanove stavite na potiljak, a laktove gurajte što više unazad. Iz tog položaja dodirnite levo koleno desnim laktom i obrnuto. Uradite dve ili tri serije po osam ponavljanja.

default

Bila sam jako bolesna i pila sam antibiotike, ali sam primala i injekcije. Taman kada sam mislila da je sve prošlo pošto sam primila svu terapiju, pojavile su se neke fleke i modrice

Pevačica “Grand produkcije” Jelena Kostov (31) ovih dana prolazi kroz pravu agoniju jer nikako da se oporavi.

Jelena Kostov (31) preležala je grip, ali joj se otad zdravstveno stanje stalno pogoršava. Doktori, kako kaže, nemaju odgovor na njena pitanja o tome šta joj je.

"Bila sam jako bolesna i pila sam antibiotike, ali sam primala i injekcije. Taman kada sam mislila da je sve prošlo pošto sam primila svu terapiju, pojavile su se neke fleke i modrice od istih tih injekcija. Nešto kao nuspojava. Sada mažem silne kreme i masti ne bih li i to sanirala, ali nažalost, ne prolazi", ispričala je Jelena. Ona kaže da joj se tako nešto nikada pre nije desilo i da ni sama ne zna šta ju je snašlo.

"Doktori su mi rekli da se to dešava jako retko. Gotovo da ne pamte kada su imali takav slučaj. Modrice na mom telu me dodatno nerviraju zbog toga što je leto i velike su vrućine, a ja ne mogu da se skinem. Da i ne pominjem što ne mogu nigde na kupanje jer bi bilo strašno kada bih se pojavila u kupaćem kostimu. Naravno, ni sunce nije preporučljivo za stanje u kojem se nalazim. Predstoje mi i nastupi na primorju, pa se samo nadam da će kroz nedelju-dve ovo proći", priča pevačica i dodaje da je jako disciplinovana, te da sluša savete lekara kako bi se što pre vratila na scenu onakva kakva je bila.

Vanredni profesor otorinolaringologije Kerol Foster, iz Univerzitetske bolnice u Koloradu, zna trik koji otklanja vrtoglavicu.

Tehnika poznata kao polu kolut, pomogla je mnogim pacijentima koji pate od vrtoglavice.

Probajte i vi!

Da biste se oslobodili vrtoglavice, prvo kleknite. Podignite glavu i pogledajte u plafon, a zatim je spustite na pod, kao da se spremate da napravite kolut.

Onda okrenite glavu prema levom laktu. Pauza… I dišite, dok vrtoglavica ne prođe.

Vratite glavu u srednji položaj, pa je podignite. Sedite i brzo izdahnite. Osetićete divno olakšanje.

default

Od opštih simptoma mogu se javiti umor, gubitak apetita i neobjašnjivo smanjenje ili povećanje telesne težine

Danas je Svetski dan borbe protiv raka jajnika. Preživljenje kod ove opake bolesti usko je povezano sa stupnjem proširenosti bolesti u trenutku njenog otkrivanja. Zbog toga je rano otkrivanje najbolji način za smanjenje smrtnosti od ove bolesti.

Pronalaženje dovoljno osetljivog i specifičnog testa za rano otkrivanje raka jajnika otežava činjenica da se rak jajnika ne razvija iz prekanceroznih tvorbi koje bi se mogle na vrijeme uočiti.

Rak jajnika smatra se "tihom bolešću" jer se simptomi u pravilu javljaju tek u uznapredovalom stadijumu, kao posledica pristunosti velike tumorske mase ili tečnosti u stomačnoj šupljini.

Najčešći simptomi raka jajnika su: grčeviti bolovi u stomku koji traju duže od 2 nedelje, osećaj naduvenosti, pritisak u karlici, mučnina ili žgaravica. Mogu se javiti smetnje u pražnjenju creva - zatvor ili proljiv i povraćanje.

Neke žene mogu osetiti urinarne simptome poput nevoljnog mokrenja. Ginekološke smetnje, na primer nepravilno vaginalno krvarenje ili bol tokom polnog odnosa javljaju se u manje od četvrtine oboljelih.

Od opštih simptoma mogu se javiti umor, gubitak apetita i neobjašnjivo smanjenje ili povećanje telesne težine. Povećanje stomaka kod žena oboljelih od raka jajnika može biti posledica veličine samog tumora ili nakupljanja tečnosti u stomačnoj šupljini koja se naziva ascites.

Analizom tumor markera bolest može rano otkriti i doktori apeluju na žene da redovno idu na preventivne preglede, uz obavezan ultrazvuk.

Nema tog čoveka koji će ostati miran kad sazna da boluje od raka, ali posle prvog šoka na njemu je da odluči kako će se boriti sa tim.

Lozničanin Vladan Gligorić (41) saznao je pre pet godina da boluje od raka debelog creva i odmah je, kako kaže, rešio da pobedi bolest.

Uprkos dijagnozi koja bi mnoge obeshrabrila toliko je bio uveren u uspeh da je doneo i odluku da napiše knjigu o tome, mada se nikada nije time bavio, i dao joj, pre operacije i početka lečenja, naslov "Kako sam ja pobedio rak".

Gligorić priča da se nije osećao dobro, a onda je saznao da boluje od raka debelog creva. Posle pregleda na VMA saznao je i da je bolest zloćudna, u metastazi, da je stigla do pluća tako da se borio sa dva raka istovremeno.

"U meni se probudio inat, rešio sam da živim"

- Laknulo mi je kada sam saznao šta mi je, jer sam znao s čim se moram suočiti. U meni se probudio neki inat, rešio sam da živim, da ću pobediti bolest mada tada nisam uopšte znao ni kada, ni kako. Čak i da ću o mojoj pobedi napisati knjigu iako nikada nisam pisao. Imao sam verovatno i mnogo sreće jer sam na VMA naišao na prave ljude, a dr Saša Perić, vrhunski gastroenterolog, bio je prva veza sa mojim lečenjem, ozdravljenje je krenulo otkako sam ga upoznao. Danas sam dobro i sada želim da objavim knjigu koju sam napisao za nekoliko meseci, a završio je pre dve godine – kaže Gligorić.

Kada je saznao za bolest bilo mu je, priča, izuzetno važno da čuje da je neko preživeo, da sazna tuđe iskustvo, da sa nekim popriča o tome. Ljude saznanje da je rak smrtonosan obeshrabri, predaju se odmah misleći da nema nade, ali moraju verovati da bolest može biti pobeđena, objašnjava on.

- Trebao mi je primer koji će me ohrabriti. Hvala bogu ima takvih i hvatao sam se za njih, a sada i ja to mogu biti nekome. Knjigom želim poručiti da je rak izlečiv, da prosto nema pravila, svaki slučaj je zaseban, ali samo ako nema predaje bez obzira koliko sve to nije uopšte lako. Nisam u knjizi pisao nikakve recepte kako se izlečiti, jesti ovo, piti ono, ovo je moja priča koja možda nekoga motiviše, da mu snage da se bori i pobedi – priča on.

Gligorić piše bez patetike, opušteno, bez namere da mnogo "mudruje", uz dosta duha, kako kaže, nastojao je da knjiga bude pitka i da čitaoce "tera" da okrenu narednu stranicu.

Rukopis su pročitali njegovi prijatelji koji su ga ohrabrili da objavi svoje "pisanije", za šta sada Gligrić skuplja novac

- Verujem da je čoveku lakše kada shvati da nije sam i da ima neko ko ga razume i podržava, a znam koliko je meni to značilo uz veliku podršku moje porodice - kaže čovek koji je odlučio da pobedi opaku bolest i pobedio je.

default

Majčinstvo nikada nije lahko – to je posao koji iziskuje mnogo odgovornosti i truda, ali donosi i veliku nagradu. Sve one majke koje su carskim rezom donijele svoje bebe na svijet zaslužuju da ponosno nose svoj “ožiljak sreće”.

Za carski rez potrebno je mnogo hrabrosti i snage, i samo majka i žena može se sa tim nositi na herojski način. Stoički podnose posljedice hirurške intervencije. Možda mislite da je carski rez uobičajna procedura, ali smatra se vrlo ozbiljnom operacijom koja nosi određene rizike i za majku i za bebu.

Takođe, kako je veoma opasno da tokom porođaja budući otac ili ostali članovi porodice budu u operacionoj sali, žena mora skupiti hrabrost i proći kroz sve to potuno sama. Ne znaju da li je sve prošlo u najboljem redu dok ne napuste operacionu salu. U ovom slučaju, rizik se ne završava rođenjem bebe. Kao i kod svake operacije, doktori ne mogu znati da li je sve prošlo kako treba dok anestezija ne prestane da djeluje.

Malo ko zna da je majka tokom carskog reza svjesna – ne osjeća bol, ali osjeća pomijeranje u sebi.

To je jako neprijatan, invazivan osjećaj, i ako ga prije toga niste iskusili, može biti traumatičan. Oporavak nakon carskog reza podnose kao prave heroine. Kada se beba rodi, cijeli svet majke okrenut je njoj i svoje obaveze ispunjava bez pogovora.

Sve to zahtjeva organizaciju i promjene koje su često naporne. Bol i nelagodnost su neizbježni dio procesa oporavka nakon operacije. Ovo još više ojačava majke, koje zaboravljaju na bol i snagom volje koju posjeduju još više se posvećuju svom novorođenčetu.

Bez obzira koliko im je teško, one s osmijehom na licu i ljubavlju obavljaju sve svoje obaveze.

Svaki neprospavan minut, svaka promjena pelena, svaki osmijeh i držanje bebe za ruku, kupanje i uspavljivanje, vrijedno je kada vidite da je beba mirno ušuškana u krevetac.

Aplaudiramo svim onim majkama koje su obilježene ožiljkom zbog kog nikada neće zaboraviti koliko su jake. Zato, nosite taj ožiljak sa ponosom i nemojte ga sakrivati, jer nema svaka žena privilegiju da ga ima.

Alenu Beriću (14) iz Poreča likvor iz mozga je curio još kao bebi, zbog čega je neprestano bio u životnoj opasnosti, a spasao ga je neurohirurg iz Srbije dr Dragan Savić

Od rođenja pa do 14. godine, dečaku Alenu Beriću iz Poreča u Hrvatskoj život je visio o koncu.

Moždana tečnost, likvor, curila mu je napolje kroz mali otvor na lobanji, u blizini sinusa. Zbog toga je dva puta imao bakterijski meningitis i dve teške operacije glave u Hrvatskoj, gde nisu uspeli da reše težak problem. Alen nije mogao da uživa u igri, sportu i svim dečjim radostima, sve dok ga sudbina nije dovela do neurohirurga dr Dragana Savića iz Kliničkog centra Srbije. Ogromnu zahvalnost ovom lekaru pokazao je pismenim sastavom u kom je detaljno opisao svoju bolest i operaciju. Dečakova majka Fadila Berić kaže za Kurir da 17. april ove godine, kada je bila operacija, slavi kao drugi Alenov rođendan.

- Doktor Dragan Savić je mog sina spasao. On je naš junak, heroj! O njemu napišite sve najlepše reči kojih možete da se setite. Alenu je likvor curio još kao bebi i neprestano je bio u životnoj opasnosti. Svaki dan je za mene bio patnja, strah, bol. Ovde, u Hrvatskoj, obavili su mu dve operacije, otvarana mu je lobanja, glava mu je bila u rezovima, ali, nažalost, problem nije rešen - priča za Kurir Fadila.

Bila je zabrinuta majka spremna da ide do Amerike kako bi našla rešenje za svog sina, ali sva sreća, našla ga je u komšiluku, u Srbiji.

- Gledala sam na internetu, raspitivala sam se svuda i slučajno sam pročitala iskustvo devojke koju je operisao dr Savić. Pozvala sam kliniku i stupila u kontakt s njim. Uradio je operaciju za manje od sat i po, i to da Alenu uopšte nije otvarao glavu! Taj otvor je zatvorio masnim tkivom kroz nos. Zahvaljujući njemu, moj sin je dobio novu životnu šansu. Rezultati su odlični, a Alen je veseo, aktivan, može sve da radi i da bude kao njegovi vršnjaci - priča Berićeva.

U dirljivom sastavu na temu "Moj najsrećniji dan u životu" mali Alen nije štedeo reči hvale za svog doktora spasioca.

- Sad više nemam opasan problem za moj život, koji je bio ugrožen punih 14 godina, to jest od kada sam se rodio. Sad mogu raditi sve normalno, a pre nisam mogao ništa. Jako sam zahvalan obitelji i rodbini na podršci, kao i celom osoblju na neurohirurgiji Kliničkog centra Srbije, a posebno dr Draganu, koji mi je spasao život - napisao je Alen u svom sastavu, koji je poslao Kuriru.

Dr Dragan Savić

Dirnuo me je Alenov sastav

- Kada sam video da je on napisao pismeni zadatak o operaciji, još na temu "Moj najsrećniji dan u životu", tek sam tada postao svestan koliko je to njemu značilo - kaže za Kurir neurohirurg dr Dragan Savić.

Lekar dodaje da su ovakve priče svevremenske i da spajaju narode.

- Od svih rođendana, putovanja i drugih lepih iskustava on je izabrao dan operacije kao najsrećniji! Tek kada sam to čuo, bilo mi je jasnije kako je sve on to doživeo i šta je u sebi čuvao. Ispunjen sam i zadovoljan. Alen živi na moru, ranije nije smeo da se kupa, a sada može da pliva, da roni i da živi bez ikakvih ograničenja - kaže dr Savić.

Dr Savić od 2012. godine, kada je dobio aparaturu, ovakve probleme uspešno rešava endoskopskom metodom, kroz nos.

default

Jeste li se ikada zapitali koje kompanije morate izbegavati jer ili proizvode hranu niskog kvaliteta ili krše propisane standarde pri proizvodnji iste? U nastavku videćete šest velikih igrača prehrambene industrije za koje vam je najbolje da ih počnete bojkotovati.

U dosta navrata pisali smo o pogubnom uticaju GMO-a na zdravlje. GMO se pokušava na sve načine ugurati i na naša polja, zato su potrebne informacije o štetnosti te veštački stvorene hrane. Brojna istraživanja objavljena su daleko od očiju javnosti, a dokazala su kako je GMO poguban, donosi ljudima razna oboljenja, od alergija do smtonosnog raka, pa čak i neplodnosti. Ovo je spisak 6 kompanija koje 100 posto koriste GMO u svojim proizvodima, zato – daleko od njih.

1. Pepsi

Ova ogromna kompanija je svoje potrošače isfrustrirala s otkrivanjem tajnog sastojka u svojoj hrani, a to je GMO. Podsetimo samo kako su nakon što su izgubili tužbu morali platiti 9.000.000 $ kazne za lažno oglašavanje. Tvrdili su da je njihov proizvod „Naked Juice“ 100% -ni prirodni sok, a u stvarnosti bio je pun GMO-a.

2. Kellogg’s

Kompanija Kellogg’s nedavno je platila 5 miliona dolara zbog izgubljene tužbe. Lažno su označili Kashi proizvode da su „prirodni“ i kako u njima nema veštačkih dodataka. Laboratorijskim istraživanjima pronađeno je kako Kellogg’s u pahuljicama i ostalim prozvodima koristi 100% GMO kukuruz.

3. General Mills

„Ne koristimo genetski modifikovane sastojke u izvornim pahuljicama. Naš glavni sastojak su oduvek bila cela zrna ovsa – i nema GMO zobi. Koristimo malu količinu kukuruznog skroba u kuvanju, i samo jedan gram šećera po obroku radi ukusa. Naš kukuruzni skrob dolazi iz ne-GMO kukuruza, a koristimo samo čisti šećer od šećerne trske „, naveli su iz General Mills. Ali stvarnost je sasvim drugačija. Kompletnoj GMO zabrani pogoduje tek dva posto deoničarstva kompanije. General Mills-ov direktor je naveo kako „ne vidi problem što u Sjedinjenim Američkim državama proizvodi izrastaju iz biotehnoloških useva“.

4. Nestle

Ova kompanija stavlja GMO u dečju hranu. Trebamo li reći više? Nakon javnog pritiska u Južnoj Africi firma je bila primorana ukloniti GMO iz ishrane za odojčad, ali ih i dalje prodaje u svojoj američkoj verziji firmi.

5. Hershey’s

Koliko će vam se jede čokolada nakon što saznate da je Hershey donirao 800.000 $ za poraz Kaliforniji Prop 37 i Washingtonu I-522, dok je Hersehey’s firma donirala 500.000 $ za poraz ovogodišnje anti-GMO inicijative u Oregonu i Koloradu? Kompanija ima samo jedan organski brend-Dagoba.

6. Coca Cola

Ovo carstvo gaziranih sokova zarađuje 1.500.000 $ kako bi vaši zubi trunuli od konzumiranja GMO-punjenih sokova. Takođe koriste i kukuruzni sirup u kojem se nalazi fruktoza, a koji je u celosti proizveden od GMO-kukuruza.

default

Naučnici, doktori i druga stručna lica su u više navrata potvrdili prednosti redovnog konzumiranja meda u kombinaciji sa cimetom, kao moćno oružje u borbi protiv mnogih bolesti.

Više od 4000 godina, med se koristi kao tradicionalni lek za skoro svaku bolest. Egipćani su ga koristili za lečenje rana, Grci za dug život, a Indijanci da uspostave ravnotežu u organizmu. Moderna medicina pokazuje da su ova verovanja istinita.

Kako je bilo pozitivnih uverenja o medu, isto tako se znalo za cimet od davnina. Cimet se smatrao kao pogodan poklon za monahe zbog svoje koristi u lečenju mnogih bolesti.

Ovo su neke od kombinacija ovih moćnih prirodnih sastojaka koji se mogu koristiti u lečenju nekih bolesti, uključujući hronične kao što je artritis.

Smanjenje holesterola

Dodajte dve kašike meda i tri kašičice cimeta u veliku šolju čaja. Konzumacija ove mešavine će izazvati smanjenje holesterola za 10% u roku od dva sata.

Kardiovaskularne bolesti

Ujutru, umesto marmelade ili džema, stavite malo meda i cimeta na parče hleba. Ako redovno konzumirate ovu kombinaciju, to će vam pomoći da smanjite nivo holesterola u krvi i sprečite mogućnost dobijanja srčanog udara.

Protiv artritisa

U šolju ključale vode, pomešajte dve supene kašike meda i kašiku cimeta. Pijte ovaj napitak ujutro i uveče. Uz redovnu upotrebu, ovo piće će vam pomoći u lečenju hroničnog artritisa. Napomena: znamo da med gubi dragocena svojstva kada se stavi u ključalu vodu, ali takav je recept.

 

Protiv infekcije žučne kese

Ako imate bilo kakvu infekciju žučne kese, možete koristiti mešavinu gore pomenutu, ali ovaj put promenite količinu meda i cimeta. U šolju ključale vode, stavite dve kašičice cimeta i veliku kašiku meda. Napomena: znamo da med gubi dragocena svojstva kada se stavi u ključalu vodu, ali takav je recept.

Protiv prehlade

Ako imate problema sa čestim prehladama, napravite mešavinu od velike kašike meda i četvrtine kašičice cimeta. Ova navika će pomoći u lečenju prehlade, hroničnog kašlja i začepljenja sinusa.

Jača imunitet

Poželjno je da se svakodnevno konzumiraju ove namirnice. One prirodno štite telo od bakterija i virusa. 

Strana 1 od 11

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top