IZBEGAVAJTE SRPSKE SOLARIJUME: Više od 80 odsto solarijuma emituje štetno UV zračenje

Britanci upozoravaju na štetno zračenje solarijuma, a tvrde da čak četiri od pet solarijuma emituju opasan nivo ultraljubičastih zraka koje izazivaju rak.

Više od 80 odsto solarijuma emituje UVB zrake, najštetniji oblik UV zračenja, i to u nivoima većim od britanskih, ali i evropskih standarda, potvrdilo je nedavno istraživanje. Iako se donedavno verovalo da je izlaganje suncu opasnije od solarijuma, najnovija istraživanja dokazala su da je prosečan solarijum jednako štetan kao i sunčanje usred podneva na jakom mediteranskom suncu.

Korisnici solarijuma najčešće ne razmišljaju o posledicama izlaganja kože štetnom UV zračenju, a lekari upozoravaju da veliki broj ljudi počinje da ih posećuje u dobu od 16 do 24 godine, od čega čak četvrtina dolazi u solarijum jednom nedeljno.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top