"Tijanin pohod na Divčibare": Planinarska akcija u čast devojke koja je tragično preminula

Tijana Stojanović preminula je u 32. godini, 7 meseci nakon transplantacije

Udruženje za pomoć i podršku osobama sa cističnom fibrozom Srbije i PSD Magleš iz Valjeva organizuju 3. Tijanin pohod na Divčibare, koji će biti održan na Divčibarama 21. jula.

Tijanin pohod na Divčibare organizuje se u čast Tijane Stojanović, devojke koja je od rođenja imala cističnu fibrozu i koja je u svojoj 32. godini  preminula, 7 meseci nakon transplantacije pluća u Beču.

Tijana je želela da živi u selu podno Divčibara i da pokrene planinarsku akciju u čast svog donora. Nakon njene smrti i neostvarene želje, Udruženje za pomoć i podršku osobama sa cističnom fibrozom odlučilo je da pokrene akciju u njenu čast i na neki način joj ostvari želju.

Cilj ove akcije je, pored memorijalnog karaktera, širenje svesti o značaju zaveštanja organa i na njoj će biti predstavnici Ministarstva zdravlja, transplantirani pacijenti i oni koji čekaju transplantaciju.

Ova planinarska akcija podržana je od strane Ministarstva zdravlja i RTS-a u okviru nacionalne kampanje Produži život.

e-max.it: your social media marketing partner

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top