Mlada majka nije znala dijagnozu, pa je ubili proteinski šejkovi: Bila je opsednuta vežbanjem!

Megan nije znala svoju dijagnozu, pa se njena ishrana uglavnom sastojala od teških proteina koji su uzrokovali smrtonosno nakupljanje amonijaka u krvi.

Dvadesetpetogodišnja devojka je ujedno i majka dvoje dece, a nažalost uzrok smrti su upravo proteinski šejkovi koje je neprestano konzumirala.

Tragičnu priču ispričala je njena majka Mišel kako bi ujedno upozorila druge da im se ne dogodi isto. Njenu ćerku proteinski šejkovi ne bi ubili da je znala da ima poremećaj ciklusa ureje jer bi tako znala da ne sme da ih konzumira.

Majka je na dan kada je saznala da se njena ćerka srušila krenula prema njenoj kući kako bi posetila svoje unuke. Dva dana kasnije dobila je vest da je njena ćerka proglašena mrtvom.

Ožalošćena majka govori kako se opsednutost njene ćerke fitnesom pokazala smrtonosnom i može poslužiti kao upozorenje drugima.

Tvrdi da je posle trudnoće tek htela da provodi više vremena u teretani kako bi smršala, pa je Mišel čuvala decu.

Nakon što je videla da se vežbanjem vraća na staro, Megan je počela da se interesuje za bodi-bilding i takmičenja iz tog sporta.

Nažalost, ne znajući da ima poremećaj ciklusa ureje, zbog preteranog unosa proteina amonijak je došao do mozga i uzrokovao nepovratno oštećenje

- Bio je to tihi ubica, a beskrajni proteinski napici i opasna dijeta bili su fatalni po Megan. Nismo znali da će njena opsednutost zdravljem na kraju ubiti nju - ispričala je njena majka

Lekari su nakon Meganine smrti uradili testove i utvrdili da i njena majka i ćerka imaju isti genetski poremećaj.

Srećom, ako se na vreme dijagnostifikuje, neće se ništa dogoditi. Ubrzo nakon ćerkine smrti, majka je kod nje pronašla plan ishrane koji je napravila u dogovoru sa trenerom i bio je pun proteina.

e-max.it: your social media marketing partner

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Novosti dana Politika Ekspres 

Ekspres Politika predstavlja online magazin sa osvrtom na dnevno političku situaciju u Srbiji i svetu. Ovaj online news portal nije ni u kakvoj vezi sa kompanijom Politika AD koja se bavi izdavanjem magazina: Bazar, Politikin Zabavnik, Ilustrovana Politika, Viva, Svet kompjutera, Mali Politikin Zabavnik, Enigmatika i Razbibriga, kao i dnevnih novina Politika i Sportski žurnal, a koje izlaze pod firmom Politika novine i magazin. Politika Ekspres Online predstavlja poslednji pravi tabloid u Srbiji koji se nalazi među TOP 50 najčitanijih sajtova u Srbiji

Go to top